Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
-
@cnkmo26 çok haklısınız gerçekten saçma bir sınavdı. Neyse yapacak bir şey yok, mülakata kalan herkese başarılar diliyorum.
-
@user45123 bir önceki sınavda da yazılı aşamayı geçmiştim mülakatta elenmiştim. Tekrar girdim yazılıyı yine geçmişim çok şükür. Aynı senede 2 kez yazılısını geçtiğim bu kurum inşallah bu kez olur. Alanım uluslararası ilişkiler.
Bir önceki mülakatta alanımdan sordular hep. Her ne kadar alanımdan olsa da ufaktan dünya ticareti, ticaretle ilgili örgütlere dokunduran sorulardı. Tabi girişte kendinizi tanıtmanız bekleniyor. Bir önceki mülakatlar ortalama 10-15 dk sürmüştü. Herkese için hayırlısı olsun
-
@cnkmo26, içinde söyledi: Ticaret Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı İlanı 2021
@bb_bb
ilk alimda da aynisi olmustu cimere yazarsaniz detayli sonuclari atiyorlar..ama sinavda sacmalik oldugu kesin.yuzde 80 etkili kisimda iyi yapiyorsun yabanci dil 100 geliyor ama yuzde 20 etkileyen alanda ornegin iktisat gibi cok genis bir alanda 4 te 2 yapip 50 kusur puanda kaldin diye mulakata kalamiyorsun cok komik bir sinavi var ticaretin..sınavdan çıkar çıkmaz yazmıştım bu konuyu.
%40+%40+%20'lik dilimleri olan bölümlere yüzdesi kadar sayıda soru soralım yani 8+8+4 soru, böylece her soru eşit puanda olur diye bir karar alınmış sanıyorum. Çalışma arkadaşları bu kararı alana Einstein diyor olmalı... Gerçekten dahiyane bir çözüm -
Bu genel sıralama bölümler arası mı acaba yoksa sadece iktisat , hukuk ayrı ayrı mı?
-
İktisatta tavan puan taban puanı bilen var mı arkadaşlar
-
bu kurumda neden bu kadar kasıyor anlamadım. ilk sınavından elenmiştim yazılı aşamasında buna da girmedim ama görüyorum ki millet yine dökülmüş hayır yani burayı hazineden ya da başka bir yerden ayıran özellik nedir ki bu kadar dış dış bum bum sınavlar yapıyor. altı üstü ortalama 6.5k lira para vereceksin diğer kurum uzman yardımcıları gibi.
-
Mülakat süreci hakkında bilgisi olan yok mu arkadaşlar ne soruluyor ?
-
@selahattin47 Hocam ben de bir önceki mülakatta elendim, bu sınavı geçmişim tekrar. Uluslararası ilişkiler mezunuyum. Mülakat gayet resmi ve ciddiydi, ben çok gerildim. İlk mülakat olmasının etkisi de vardı tabii ki. Fakat adayı birazcık olsun rahatlatmak için ufak tefek şeyler konuşulabilirdi diye düşünüyorum. Siz ne demek istediğimi anladınız.
6 kişilik bir komisyon karşısında ilk önce kendinizi tanıtıyorsunuz. Mesela ben Çince öğrendiğimi söylediğimde ne kadar biliyorsun konuşabilir misin diye sormuşlardı. Bana Türkiye - Çin ekonomik ilişkilerinden sorabilirler diye düşündüm ama gelmedi. Kalıp sorular var bence, onun dışına çıkmıyorlar gibi bir izlenim edindim. Türkiye ve AB arasındaki gümrük birliği tarihini anlat dediler. Dünya Ticaret Örgütü
ile ilgili genel bir soru geldi. Bir de gümrük tarifelerinin kaldırılmasının sonuçları neler olabilir diye bir soru geldi. Güncel olarak da Libya'dan heyet gelmişti önceki gün, ordan girip Libya'daki olayları sordular. Haberleri takip etmemiştim önceki gün, beni bitiren de bu oldu sanırım. Hatırladıklarım bunlar, herkese başarılar diliyorum. Umarım bu sefer güzel haberler alırız -
Birkaç ileti yukarıda belirtmiştim. Ben de aynı şekilde @çalışsu hocam gibi geçen alımda mülakatta elenmiştim ve tekrar bunda da mülakata kaldım. Bana tamamen alanımdan sordular. Güncel olarak ukrayna rusya krizi sorulmuştu. Bir de yüksek lisans yaptığım içindi galiba teori sordular.
Bir de tabi mülakat başkanı bakan yardımcılarından biri değişti tarzı farklı olabilir. Fakat genel manada alan ve güncel meseleler üzerinden gitti. Bir de diğer mülakatlarımdan ayrı olarak sohbet havasından ziyade, direkt her üye sorularını yöneltti sırasıyla. Arada geçiş hiç olmadı.
-
Hocam acaba Hukuk alanından mülakata giren ve tecrübelerini paylaşabilecek olan var mı?
-
Endustri muhendisligi alanindan mulakata girenler deneyimlerini benimle paylasabilir mi lutfen?
-
Arkadaşlar özgeçmişi ‘ben’ diliyle mi yazacaksınız yoksa 3.şahıs gibi mi yazacaksınız? Hangisi olmalı
-
@umuthepvar hocam cv neden hazırlıyorsunuz
-
@devrevissiz gelirken kompozisyon biçiminde özgeçmişi sınav görevlisine verin yazmışlar görmediniz mi
-
“Sözlü sınav için çağrılan adaylardan kendi el yazılarıyla bir sayfayı geçmeyecek şekilde kompozisyon biçiminde hazırladıkları kısa öz geçmişlerini sözlü sınava katılacakları tarihte sınav görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir.
Öz geçmiş formu için tıklayınız!” -
@umuthepvar ilândaysa dikkat etmedim de buna ben gelen mailde yazmıyor
-
@devrevissiz sitede duyurularda sınavın açıklandığı yerde yazıyor
-
@umuthepvar teşekkürler ️
-
@devrevissiz sizce nasıl yazmalıyız? 3.şahıs anlatır gibi mi yoksa ben gibi mi
-
@umuthepvar hocam hiçbir fikrim yok önceki mülakata girenler yardımcı olsa daha iyi olur gibi