17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@Unutan aynen şimdi hatırladım ilk sıralamam 378.di.Takip edemiyorum degisiklikleri kusura bakma
-
@kadir_karasu kardeşim benim sıralama değişmemiş. 80.919 puan 143 sıra
-
@Unutan 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları içinde söyledi:
@Jaromi Kardeşim emin misin. Benim ilk 359 idi. Sonraki değişiklikle 360 olmuştu. Şimdi 363 olmuş. Senin de toplam 4 kişi kaymış olması gerek.
Hocam benim 347 idi 348 olmuştu şimdi 349 bir kişi kaymış yani.
-
@hadibakalim bende 216 dayım değişmemis şu anda
-
310 sonrası olmuş değişiklik o zaman
-
ÖSYM neden mesaj atmadı peki bu sefer ?
-
@hadibakalim bence atarlar daha sisteme yüklememişlerdir mesajları
-
Kazanan değerli arkadaşlar
Elinizdeki notları tarayıp paylaşabilecek arkadaşlar var mı ?
Ankara'da olan arkadaşlar gönüllü paylaşmak isteyen olursa elden teslim alabilirim.
Kitap,not,özet memnun olurum
Teşekkür ederim. -
@nzmkymkm benim notlarım benden başkasının işine yaramayacak biçimde kardeşim.
-
bilmiyorum da arkadaşlar acaba boşuna mı çabalıyoruz boşuna mı emek veriyoruz inşaallah gerçekten hak ettikleri için itirazları kabul ediliyordur
-
Yardımcı olan olursa sevinirim.Sonuçta sizler bu yarışın final noktasındasınız içinizde 100 kişi kazanacak inşallah verenler arasından biri olur.
-
@selemannn isimler açıklanmadığı müddetçe ben tersini düşüneceğim.
Ve bunun da hem doğru olan tavır hem de hakkım olduğunu düşünüyorum.Bunu da kimler okuyorsa okusun.
Ayrıca bu işin peşini de bırakmayacağım.
-
@selemannn abi önünde iki duvar vardı, ilki bitti
Kendine ve sana bu nimeti veren Allahı hatırla o sizlere bu nimeti verdiyse devamı sizin samimiyetinize kalmış. Herşeyin sahibi Allahtır. Çabanı görmek isteyecektir. -
Merhabalar arkadaşlar. Bugün cevap kağıdımı ve ösym'nin doğru kabul ettiği cevapları gördüm. Üzerinde birçok tartışma olan soruların cevapları aşağıdaki gibidir.
İNSAN HAKLARI
- AYM'ye bireysel başvuuları ilgili komisyon ne yönde inceler?
CEVAP: KABUL EDİLEBİLİRLİK
- AİHS'de insan hakları ve özgürlüklerini özel kişilerinde ihlal etmesinden dolayı devletin yükümlü olduğunu ifade eden ilke?
CEVAP: Pozitif yükümlülük, koruma yükümlülüğü, insan hak ve özgürlüklerini koruma yükümlülüğü. ( 3 cevaptan biri yazılması halinde doğru kabul etmişler)
TÜRKİYE EKONOMİSİ
- 3 BEYAZ
CEVAP: UN, ŞEKER,DOKUMA
Dokuma yerine; tekstil, tekstil ürünleri, kumaş veya pamuklu kumaş cevaplarınıda doğru kabul etmişler.
KABUL EDİLMEYEN CEVAPLAR: PAMUK,BEZ,İPLİK- 1950 YILINDA DIŞ KREDİLERİ ALMAK İÇİN KURULAN KURUMUN ADI ?
CEVAP: TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASI
KABUL EDİLMEYEN CEVAPLAR: TÜRKİYE SANAYİ VE KALKINMA BANKASI ve TÜRKİYE SINAİ VE KALKINMA BANKASI
- KAMBİYO KRİZİNİ VE PARAYI KORUMAK İÇİN KURULAN KURUMUN ADI ?
CEVAP: TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ( 3 cevap ta doğru kabul edilmiş )
İDARE HUKUKU
- 1982 Anayasasına göre idarenin her türlü işlem ve eylemlerini hukukilik ve yerindelik denetimi yapan ?
CEVAP: DEVLET DENETLEME KURULU
KABUL EDİLMEYEN CEVAP: DEVLET DENETLEME KURUMU- KAYMAKAMLARIN BAĞLI OLDUĞU SINIF?
CEVAP: Mülki idare amirliği hizmetleri
(Bu soru için birçok cevap var ama diğerlerini hatırlayamıyorum. Ancak amirliği kısmını yazmayanı kabul etmemişler)- Mahalli idare birliklerini denetleyen kurum?
CEVAP: İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI, İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI + SAYIŞTAY, İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI + DENETMEN (bu şekilde birkaç cevap daha vardı )
-
Bir bakanlığa bağlı özel katma bütçeli kuruluşun adı ?
CEVAP: BAĞLI KURULUŞ -
İdari vesayet sorusunun cevabında ise İDARİ VESAYET VE YÖNETSEL VESAYET cevaplarını kabul etmişler.
Vesayet yazanı kabul etmemişler.
İKTİSAT
- LERNER ENDEKSİ SORUSU: 300
2)Talep eğrisi pozitif eğimli olan malın özelliği ?
CEVAPLAR; KABUL EDİLENLER: GİFFEN MALI, ZÜPPE MAL, SNOP MAL, GİFFEN TİPİ DÜŞÜK MAL
KABUL EDİLMEYEN CEVAP: GİFFEN MALI VEYA DÜŞÜK MAL- ÜRETİCİ RANTI SORUSU: 280
- ENFLASYONUN YÜKSEK GÖZÜKMESİNİN SEBEPLERİ?
CEVAP: iKAME SAPMASI, NİTELİK SAPMASI (İKİ cevap daha vardı hatırlamıyorum )
5)BP EĞRİSİ İLE İLGİLİ OLAN SORU
CEVAP: ETKİN DEĞİLDİR, KISMI ETKİN DEĞİLDİR, HİÇ ETKİN DEĞİLDİR, (Birkaç cevap daha vardı değildir li cevapların çoğunu kabul etmişler ) - FAİZ PARİTESİ SORUSU
CEVAP: A ŞIKKI: % 10
B ŞIKKI: % 15
-
@kadir_karasu yani bu hakkımız sonuçta şeffaflık eğer hak hukuk adalet diyorsak bunu da düşünebiliriz ve söyleyebilirz
-
@Kaimi-Makam emeğine sağlık kardeşim. birlikte emek verdik bu sınavda, inşallah bir sonraki sınavın derece yapanları arasında olacaksın, milli kütüphaneye devam
-
@president06 Teşekkürler abi inşallah
-
Nereye kadar böyle inecek.Hergün sonuçları kontrol eder olduk.
-
@nzmkymkm çok haklısın kardeşim Rabbim istemeseydi ben o ilk engeli de asamazdim tevekkül boyutu çok önemli olsa da olmasa da Rabbimin takdiridir deyip önüme ona göre bakacağım çok teşekkür ederim
-
@Kaimi-Makam
Kardeşim itirazlarin tamamı sonuclandimi yoksa devam etcekmi biliyomusun