2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Ömermuhtar Kardeşim Kutluay hoca bu sene iki tane kaymakamlık sınavının olacağını iddia ediyor
-
@mehmetsy şu aşamada birine razıyız kardeşim
-
İki sınav gelse sevinçten havalara uçar sınava çalışmayı unuturum
-
-
Arkadaşlar iki sınav olması bizim aleyhimize olur diye düşünüyorum çünkü iki sınavla 50+50 olabilir ve 2017 mezunları da karşımıza çıkar,onun yerine tek sınavla 100 olsa daha iyi olur bence
-
Arkadaşlar bakanlığı aradım az önce yakın zamanda sınav düşünüyor musunuz dedim hayır dedi. Ortada çok fazla söylenti ve duyum var bahar dönemine ait dedim, bize gelen bi talimat yok ama genelde duyumcular bizden iyi biliyor tarihleri dedi. Dalga geçer gibi bi hali de yoktu ama...
-
@mehmetsy kardeşim biz çalışırız 50 mi 100 mü 2017 mezunu olur mu olmaz mı ne gerek var hesap yapmaya çalışır tevkkül ederiz netice de ise her ne olursa olsun nasip buymuş der geçeriz...
-
@Ömermuhtar orası öyle kardeşim haklısın:)
-
Arkadaslar turkiye ekonomisinde tufan samet ile yasin çobanın kitaplarını okuyorum bazi yerlerde (ozellikle gsmh icinde sektor paylari ve buyume oranlari gibi ) farkli istatistikler vermisler siz bu soruna nasıl cozum buldunuz
-
Selamunaleyküm arkadaşlar çalıştığı kanun metinleri
il özel idaresi kanunu
il idaresi kanunu
valilik ve kaymakamlık çalışma yönetmeliği
köy kanunu
belediye kanunu
büyükşehir belediye kanunu
imar kanunu
bakanlık kuruluş kanunu
başbakanlık kuruluş kanunu
kalkınma ajansları kuruluş kanunu
devlet ihale kanunu
kamu ihale kanunu
mahalli idari birlikler kanunu
kamulaştırma kanunu
idari yargılama usul kanunu
ihale sözleşmeleri kanunu
kabahatler kanunu
bilgi edinme kanunu
insan hakları ve eşitlik kurum kanunu
il ve ilçe insan hakları kurulu yönetmeliği
kişisel verilerin korunması kanunu
polis vazife selahiyet kanunu
içişleri bakanlığı kuruluş kanunu
dilekçe kanunu
insan hakları inceleme komisyon kanunu
kamu denetçiliği kanunu
türk vatandaşlığı kanunu
kaymakam adaylığı yönetmeliği
657 sayılı kanun disiplin bölümü
mahalli seçimler kanunuBiraz abartmışmıyım sizce arkadaşlar
-
@mg_ ne bunlar arkadasım
-
@mg_ Ve aleyküm selam ve rahmetullah. Kardeşim hepsini toplamışsın. Ben de toplamıştım birebir aynı. Hepsine bakmaya çalışıyorum:bow_tone1:
Allah cc. hayırlısını versin. Hubb-u cah'a (makam sevgisi) dalıp vazifeyi sallayan bir memur eylemesin inşallah. Selametle : ()
-
@aaffana Eyvallah kardeşim hepberaber vatanımıza milletimize ve bütün İslam alemine hayırlı hizmetlerde bulunabilmeye Allah nasip eder İnşallah.
-
@Tugay sınavda çıkabilecek mevzuat
-
Şimdi içişleri bakanlığının performans programına baktım da miah 100 gih 806 gösterilmiş. İnşallah en kısa zamanda ilana çıkarlar da bizim de gözümüz yollarda kalmaz
-
Gercekten tarih aciklansa da merakimiz bitse.....
-
arkadaşlar 17 Arlalık sınav sonuç sıralaması tekrar değişmiş bu demektir ki takvim nerden baksak 2 hafta ötelendi..
-
@Ömermuhtar Kardeşim sıralama değişmiş dediğin gibi de sınavın ileri alınacağı tahminine nerden vardın?
-
@mehmetsy kardeşim kanaatimce evrak tamamlama işlemi listeye girenler için uzatılacaktır bu mülakat tarihlerini de haliyle geciktirir netice olarakta mülakat sonuçları açıklanmadan yeni ilan çalışmaları başlamaz..
-
Merhabalar arkadaşlar. Bugün cevap kağıdımı ve ösym'nin doğru kabul ettiği cevapları gördüm. Üzerinde birçok tartışma olan soruların cevapları aşağıdaki gibidir.
İNSAN HAKLARI
AYM'ye bireysel başvuuları ilgili komisyon ne yönde inceler?
CEVAP: KABUL EDİLEBİLİRLİKAİHS'de insan hakları ve özgürlüklerini özel kişilerinde ihlal etmesinden dolayı devletin yükümlü olduğunu ifade eden ilke?
CEVAP: Pozitif yükümlülük, koruma yükümlülüğü, insan hak ve özgürlüklerini koruma yükümlülüğü. ( 3 cevaptan biri yazılması halinde doğru kabul etmişler)TÜRKİYE EKONOMİSİ
3 BEYAZ
CEVAP: UN, ŞEKER,DOKUMADokuma yerine; tekstil, tekstil ürünleri, kumaş veya pamuklu kumaş cevaplarınıda doğru kabul etmişler.
KABUL EDİLMEYEN CEVAPLAR: PAMUK,BEZ,İPLİK1950 YILINDA DIŞ KREDİLERİ ALMAK İÇİN KURULAN KURUMUN ADI ?
CEVAP: TÜRKİYE SINAİ KALKINMA BANKASIKABUL EDİLMEYEN CEVAPLAR: TÜRKİYE SANAYİ VE KALKINMA BANKASI ve TÜRKİYE SINAİ VE KALKINMA BANKASI
KAMBİYO KRİZİNİ VE PARAYI KORUMAK İÇİN KURULAN KURUMUN ADI ?
CEVAP: TÜRKİYE CUMHURİYET MERKEZ BANKASI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI, TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI ANONİM ŞİRKETİ ( 3 cevap ta doğru kabul edilmiş )İDARE HUKUKU
1982 Anayasasına göre idarenin her türlü işlem ve eylemlerini hukukilik ve yerindelik denetimi yapan ?
CEVAP: DEVLET DENETLEME KURULU
KABUL EDİLMEYEN CEVAP: DEVLET DENETLEME KURUMUKAYMAKAMLARIN BAĞLI OLDUĞU SINIF?
CEVAP: Mülki idare amirliği hizmetleri
(Bu soru için birçok cevap var ama diğerlerini hatırlayamıyorum. Ancak amirliği kısmını yazmayanı kabul etmemişler)Mahalli idare birliklerini denetleyen kurum?
CEVAP: İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI, İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI + SAYIŞTAY, İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI + DENETMEN (bu şekilde birkaç cevap daha vardı )Bir bakanlığa bağlı özel katma bütçeli kuruluşun adı ?
CEVAP: BAĞLI KURULUŞİdari vesayet sorusunun cevabında ise İDARİ VESAYET VE YÖNETSEL VESAYET cevaplarını kabul etmişler.
Vesayet yazanı kabul etmemişler.İKTİSAT
LERNER ENDEKSİ SORUSU: 300
2)Talep eğrisi pozitif eğimli olan malın özelliği ?
CEVAPLAR; KABUL EDİLENLER: GİFFEN MALI, ZÜPPE MAL, SNOP MAL, GİFFEN TİPİ DÜŞÜK MAL
KABUL EDİLMEYEN CEVAP: GİFFEN MALI VEYA DÜŞÜK MALÜRETİCİ RANTI SORUSU: 280
ENFLASYONUN YÜKSEK GÖZÜKMESİNİN SEBEPLERİ?
CEVAP: iKAME SAPMASI, NİTELİK SAPMASI (İKİ cevap daha vardı hatırlamıyorum )
5)BP EĞRİSİ İLE İLGİLİ OLAN SORU
CEVAP: ETKİN DEĞİLDİR, KISMI ETKİN DEĞİLDİR, HİÇ ETKİN DEĞİLDİR, (Birkaç cevap daha vardı değildir li cevapların çoğunu kabul etmişler )
FAİZ PARİTESİ SORUSU
CEVAP: A ŞIKKI: % 10
B ŞIKKI: % 15