2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@oruçreis, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
konu bugun burdan açıklanmışken dikkatimi çeken şeyi paylaşacam. geçen ay ilk kez erdal ünsalın mikrosunu baştan sona okudum.ahlaki riskteki gizli eylem gibi zorlayıcı kısımlar direkt erdaldan alınmış.hatta türkçedeki resim sorusu varya, o cümle ilk konuların sonundaki ek kısmından birebir alınmış.nüfus sorusuna gelince erdal hoca parantez içine aktif nüfusu eklese ona da puan verilirdi.uzun lafın kısası bu hocanın mikro makrosu ösymce soru kaynağı -cevap anahtarı arz ediyor.
Aynen öyle Erdal hocanın mikro kitabında gizli eylem ifadesi geçiyor
Ayrıca Zeynel dinler çıkmış sorular 2.cilt işsizlik konusunda guy 2010 soru çözümünde "kurumsal olmayan nüfus"ifadesi geçiyor
Türkçe sorusu da mı kitapta herhangi bir konuda geçiyor hocam.
-
@y-oguz90, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@y-oguz90, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@kemoenes protokol sorusu aöf kitabinda da vardi kardesim
Bu arada kitaba ustunkoru göz attim 14 nolu protokol ile ilgili bircok bilgi var mahkeme yapisiyla ilgili getirdigi yenilikler fakat ab nin tarafligindan bahsetmemis yanlis bilgi vermemek adina ozur dileyerek duzeltiyorum.
En azından protokollerden bahsetmişler. Hiç bahsetmeyen kitaplar da var. Bir kere göz geçirmek lazım aöf kitabını. Nereden geleceği belli olmuyor. Zaten benim anladığım insan haklarında 1 soru çok detay geliyor. Seçici olarak burada soru soruyorlar bence
-
@kaymakamadayı Problem de bu zaten. Her şeye puan verirlerse asıl doğrular gözden kaçar. Bu durumda bu kadar yüksek kapatır. Beni, kişisel verileri koruma kurulunu da kurumunu da doğru kabul etmenin mantığına veya kanun ifadesi sorup bir de gidip imar komisyonu ile imar ve x komisyonu gibi cevapları kabul etmenin mantığına ikna edemezsiniz. Eğer 400lerde bir kişi bunları TAM doğru yapmışsa ve önündeki bazı kişiler bunlardan puan alarak bu kişinin üstünde yer aldıysa bu kişinin hakkını ödeyemezler. 40 tane soru hazırlayıp bunlardan 1 ini hatalı yapmayı beceren tam anlamıyla gereksiz, yetersiz bir kurumdur ÖSYM. Bir Allah'ın kulu görmemiş mi İMKB kaç yılında kurulmuş?
-
@larendeli kardeşim şöyle açıklayayım,
soruyu tam hatırlamıyorum ama "üniversiteler, sanayi odaları,barolar ... gibi bişeyler vardı cevap olarak da Hizmet Yönünden Yerinden yönetim cevabını verdık hepimiz.tabi sınavda ben sazan gibi atladım sanayi odalarını görünce Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları yazdım.
fakat alternatif cevaplar
Kamu Kurumu
Mal Topluluğumalesef bu alternatif cevaplar doğru ama BİZ BUNU DÜŞÜNEMEDİK. ÖSYM nin net sorduğu sorularda var tabi ki fakat mesele soru ile bağlantılı alternatif cevapları yazabılmek onları düşünebilmek.
-
Mesele şu ki @kaymakamadayı kardeşim, ÖSYM açık uçlu sınav formatını kendisi kavrayamamış. Misal, kurum/kurul ayrımı bariz netken her ikisini kabul edebiliyor. Türkçede sayısız alternatif cevabın olması mümkünken bazı arkadaşlarımız puan alamıyor. Ayrıca, gidip cevap kağıdını görmeye lüzum görmememin sebebi, cevaplardan emin olmamdır. Zaten yeniden inceleme dilekçesi verdim. Tabi baştan savma iş yapmazlarsa sonuç değişecektir. Kuruma güvenmek lazım. Ama şunu da söyleyeyim; kimseyi kırmak istemem, herkesin emeğine saygım var, müsterih olun.
Süreç devam ediyor. Ama ÖSYM de artık kendine bir çeki düzen vermeli. -
@budageceryahu bu konuda sana katılıyorum TEMENNİM SİZLE AYNI YÖNDE.
-
@kaymakamadayı Hocam,
Profesörlerin bile farklı farklı isimler kullandıkları kavramlarda alternatif cevap olması kabul edilebilir. Fakat kanunda geçen bir şeyin alternatifi olur mu? Bir de yanlış hatırlamıyorsam kanun adı da yazıyordu sorunun birinde. Bir kurum isminin alternatifi olur mu? Kişisel verileri koruma geçen her şey kabul edilmiş. Kişisel verileri koruma diskosu da kabul edilecek miydi?
İfadelerim ÖSYM ye yöneliktir. Siz üstünüze alınmayın. Size söyleyebileceğim şey ise ÖSYM ye güvenmeyin, masum görmeyin.. Daha düne kadar soruları bir yerlere servis edip milyonlarca kişinin hakkına girmiş bir kurum... -
kamu hizmetinin sürekliliği kabul edilmemiş ilginç!
hocam ben kamu hizmetinin sürekliliği yazdım kabul edilmişti doğru olarak ? bi yanlışlık olmasın ya
-
@larendeli arkadaşlar kitapçıkda yazanları herkes başka anlıyor..
Kişisel verileri Koruma Kurumu
Kişisel verileri Koruma Kurulu
Kişisel verileri Koruma bunları yazan herkese puan verilecek diyor.. disco misco karıştırmaya gerek yok.. adam söz öbeğini esas alırım diyor söz göbeğini değil -
@sbn98, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
kamu hizmetinin sürekliliği kabul edilmemiş ilginç!
hocam ben kamu hizmetinin sürekliliği yazdım kabul edilmişti dl eoğru olarak ? bi yanlışlık olmasın ya
Kabul edilmeyen de olmuş hocam o sebeple yazdım
-
@kaymakamadayı Kardeşim kurum ve Kurul çok farklı şeyler. Kanunda geçen ismi zaten Kişisel Verileri Koruma Kurumu tek cevap budur kardeşim. Kurul bu kurumun içindeki yürütmesi karar organı yanlış hatırlamıyorsam 5 kişiden oluşur. Bize burada sorulan soru net ama cevabı osym ye göre çorba. @Larendeli kardeşime katılarak diyorum ki eğer bu 400 kişinin arasında Kurul yazıp kazanan imar komisyonuna imar ve Bayındırlık yazıp kazanan arkadaşlar var ise çok vahim bi durum bu. Ben kanunda yazani eksiksiz yazayım kazanacağım diye beklerken ucunda kalayim. Kimse kusura bakmasın 0.1 puan aralığına 30 kişinin girdiği bir yığılma ortamında bu iki sorunun da toplam değerinin 5 pun olduğunu düşünürseniz emeğe ve bilgiye saygısızlıktir bu. Ben bu durumdan sorumlu olan hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.
Bu arada grupta Kazana arkadaşlar 28 doğruyla kazandım yazan cevaplarını paylaşıp ta 1 aydır benden düşük doğru yapmasına rağmen nasıl oluyor diye kafalarin karıştığı arkadaşlar. Siz 28 doğru yaptınız evet ama ösym de ki karşılığı bu iki soru sayesinde 30 31 doğrunuz var arkadaşım. Bu sınav içinde 4 ay 5 ay sonra 28 le 29 la kapattı demesin kimse. Ösym destekli 31 doğru ile kapattı. -
@ayran kardeşim ,
-
ben krum kurul un doğru yanlış onu tartışmıyorum . ben kitapcıgımı görme ımkanım oldu gorduklerımı paylaşmak istedım ( çunku cıddı malıyet gerektırıyor bu iş) göremeyıp de merak edenler ıcın.
-
sınava 3. girişim 30 puan 56 puan ve ucuncusunde 73 puan almış biri olarak ve ilk kez kitapçığını gören biri olarak ÖSYM nin mantığını anladığım kadarıyla anlatmak istedim ki ona göre çalışalım
-
Bizim nihai hedefimiz ÖSYM yi yargılamak eleştirmek değil .. tam aksine mantığını çözüp ilk 400 vs her ne ise oraya girmek.
o yuzden tartışma odaklı değilde fikir üretim yahut daha doğrusu çalışma odaklı (nasıl edersek ösym yı alt ederız bu sınavda ) mantığıyla ösym nın aradıgı cevapları bulma üretme yöntemiyle nasıl çalışırız ona bakmamız lazım
-
-
@kaymakamadayı Kardeşim , tartışmak değil benim niyetim bende gördüm kağıdımi benimde ikinci girişim önceki sınavı 120. Olarak kazandım bende. Ancak geçen yıl aynı şekilde kazandığım halde yine gördüm kağıdımi. Bu sınavda ki gibi hersey kabul edilmedi o zaman. Ösym yi elbette alt ederiz. Ama bunu daha tarafsız puanlamanin olduğu alanda yaparsak anlamlı olur. Biz çalışacağız kazanacağız çabamizda niyetimizde böyle olacak. Temenni ediyorum ki önümüzdeki sınavda inşallah bu tarz okuma ile bir daha karşılaşmayiz. Kanundan çıkıp türetilip oluşturulan cevapların içinde bogulmayiz.
Ayrıca kardeşim osym nin benim kağıdımda insan hakları evrensel beyannamesi yazmama rağmen 0 puan gözüküyor. Gorevli bana dava aç diyor. Onların yanlış okumasinin ceremesini ben mahkeme salonlarında çekmek zorunda değilim ki. Benim bu soruma kimse yanıt vermiyor ve osym nin tek yaptığı doğru soruma dava aç diyor. Neyse kardeşim elbette yenilen bu haklar ortaya çıkacak elbette gün gelip adalet Terazisi herseyi tartacak. Hayırlısı bizler için... -
@ayran kardeşim o konuda eğer 1 soru ile mulakata girme imkanın var ise dava acmalısın çunku insan hakları evrensel beyannamesi ni kabul etmelerı gerekır. MALESEF bazen insanların yaptığı hataları hukuki yollardan giderme yoluna gitmeye zorlanıyoruz. dediğim gibi eger var ise oyle bır durum 1 soru ıle lısteye gırme ıhtımalın DURMA dava ac derım
-
@ayran, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@kaymakamadayı Kardeşim , tartışmak değil benim niyetim bende gördüm kağıdımi benimde ikinci girişim önceki sınavı 120. Olarak kazandım bende. Ancak geçen yıl aynı şekilde kazandığım halde yine gördüm kağıdımi. Bu sınavda ki gibi hersey kabul edilmedi o zaman. Ösym yi elbette alt ederiz. Ama bunu daha tarafsız puanlamanin olduğu alanda yaparsak anlamlı olur. Biz çalışacağız kazanacağız çabamizda niyetimizde böyle olacak. Temenni ediyorum ki önümüzdeki sınavda inşallah bu tarz okuma ile bir daha karşılaşmayiz. Kanundan çıkıp türetilip oluşturulan cevapların içinde bogulmayiz.
Ayrıca kardeşim osym nin benim kağıdımda insan hakları evrensel beyannamesi yazmama rağmen 0 puan gözüküyor. Gorevli bana dava aç diyor. Onların yanlış okumasinin ceremesini ben mahkeme salonlarında çekmek zorunda değilim ki. Benim bu soruma kimse yanıt vermiyor ve osym nin tek yaptığı doğru soruma dava aç diyor. Neyse kardeşim elbette yenilen bu haklar ortaya çıkacak elbette gün gelip adalet Terazisi herseyi tartacak. Hayırlısı bizler için...onu nasıl kabul etmiyorlar anlamak çok güç. Kurumun kurul olarak kabul edilmesi bir yana, imar ve bayındırlık kabul edilmesi ve beyanname yazmanız... Hakikaten çok ilginç şeyler olmuş
-
@ayran
@kaymakamadayı arkadaşımızın ve diğer arkadaşlarımızın vermiş oldukları değerli bilgiler ile ÖSYM'nin hakkaniyete uygun bir ölçme yapmadığı hususunda hepimiz hemfikiriz. Kanunda, Anayasada vs. bariz bir şekilde tanımı olan kavramlar hakkında alternatif cevabın kabul edilerek başarı listesi oluşturulması ciddi anlamda haksızlığa sebep oldu. Kabul etmek gerekir ki, herkes bu sınavda sorumlu olduğumuz konulara az ya da çok hakim konumda. Ufak tefek harf ya da kavramsal hataların olması bu gerçeği değiştirmez. Ancak, bir kavram kanuni tanımında kesin bir şekilde belirtildiyse bunun üzerine söz söylenmez. Bu hususta yapılacak şey, türkçe soruları dışında alternatif cevapları olabilecek soruların bu sınavda adayların karşısına çıkarılmaması olmalıdır. Yoksa ÖSYM'nin "Ö" sündeki ÖLÇME nin bir anlam ifade etmediği sonucu çıkar. -
Sınavın test olacağına dair dedikodular dönüyor arkadaşlar..
-
@aslan-reyiz Dogru .
-
@aslan-reyiz kim döndürüyor o önemli
-
olacaksa bir zahmet hemen oluversin son dakika sürprizi çıkartmasınlar insanlara. Olur olur !!