2017 Kaymakamlık Sınavı
-
içişleri bakanlığı mülakat tarihlerini açıkladı. İnşallah bize de nasip olur 407 kişi kazanmış arkadaşlar...
https://www.icisleri.gov.tr/kaymakam-adayligi-mulakat-tarihleri-17
-
arkadaşlar itirazı sonuçlanan var mı
-
@can-mavi yarın kitapçık incelemeleri var kardeşim. Onun dışında galiba kimseye dönüş olmadı. Ösym ye sorduğumuzda hala inceleme aşamasında diyorlar sadece.
-
@ayran anladım dostum hayırlısı
-
kitapçık inceleyen arkadaşlar inşallah görüşlerini paylaşır burada
-
Evet kitapçıklarını yada cevap anahtarını görenler hangi cevapların doğru kabul edildiğini de yazsa iyi olur tartışmalı sorular vardır komisyon ne kabul etti bilmek açısından sonraki sınav için faydalı olur
-
arkadaşlar 2017 sınavında çıkan insan hakları sorularının (protokol sorusu) olduğu kaynak var mı ? Sanırım piyasada gezen ve rağbet olan kitaplarda özellikle protokol sorusu yoktu.
-
@kemoenes, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
arkadaşlar 2017 sınavında çıkan insan hakları sorularının (protokol sorusu) olduğu kaynak var mı ? Sanırım piyasada gezen ve rağbet olan kitaplarda özellikle protokol sorusu yoktu.
Protokol soru 14.protokolun kendinde var madde 59/2.fıkra
Kaynak olarak üniversite döneminde kullandığımız Oğuz Sancakdar İnsan hakları el kitabı seçkin yayıncılık 2014 -son sayfasında protokol metni yer alıyor orada mevcut :
Madde 17
Sözleşme’nin 59. maddesi aşağıdaki gibi değiştirilmiştir:
1- Aşağıdaki gibi yeni bir 2. fıkra eklenmiştir:
2- "Avrupa Birliği bu Sözleşme’ye katılabilir." -
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Oğuz Sancakdar İnsan hakları el kitabı seçkin yayıncılık 2014
teşekkür ederim hocam
-
doğru cevap ahlaki riskmiş dostlar, paylaşayım mı paylaşmayayım mı diye tereddüte düştüm ama forumda çok tartışmalı olduğu için paylaşayım dedim.
-
Facede kağıdını inceleyen arkadaş ösym nin kabul ettiği etmediği alternatif cevapları şöyle yazmış :
-Ahlaki tehlike/ahlaki riziko/ahlaki risk (hepsi kabul) (DIŞSALLIK KABUL DEĞİL)
-Kurumsal olmayan sivil nüfus kabul (AKTİF NÜFUS KABUL DEĞİL)
-Kişisel verileri koruma kurulu/kişisel verileri koruma (ikisi de kabul)
-imar komisyonu /imar ve bayındırlık komisyonu (ikisi de kabul)
-Esnek/dalgalı/serbest döviz kuru(hepsi kabul)
-Süreklilik kabul edilmiş ; kamu hizmetinin sürekliliği kabul edilmemiş ilginç!
-Köy sandığı kabul köy bütçesi kabul değil.
-Soru/Soru önergesi (ikisi de kabul)
-
@kemoenes protokol sorusu aöf kitabinda da vardi kardesim
-
@y-oguz90, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Doğrudur hocam
-
Bu arada kitaba ustunkoru göz attim 14 nolu protokol ile ilgili bircok bilgi var mahkeme yapisiyla ilgili getirdigi yenilikler fakat ab nin tarafligindan bahsetmemis yanlis bilgi vermemek adina ozur dileyerek duzeltiyorum.
-
konu bugun burdan açıklanmışken dikkatimi çeken şeyi paylaşacam. geçen ay ilk kez erdal ünsalın mikrosunu baştan sona okudum.ahlaki riskteki gizli eylem gibi zorlayıcı kısımlar direkt erdaldan alınmış.hatta türkçedeki resim sorusu varya, o cümle ilk konuların sonundaki ek kısmından birebir alınmış.nüfus sorusuna gelince erdal hoca parantez içine aktif nüfusu eklese ona da puan verilirdi.uzun lafın kısası bu hocanın mikro makrosu ösymce soru kaynağı -cevap anahtarı arz ediyor.
-
Bu arada kitaba ustunkoru göz attim 14 nolu protokol ile ilgili bircok bilgi var mahkeme yapisiyla ilgili getirdigi yenilikler fakat ab nin tarafligindan bahsetmemis yanlis bilgi vermemek adina ozur dileyerek duzeltiyorum.
Tamamdır hocam anlaşılan kitap harici protokol metinlerini de incelemek gerek
-
@oruçreis, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
konu bugun burdan açıklanmışken dikkatimi çeken şeyi paylaşacam. geçen ay ilk kez erdal ünsalın mikrosunu baştan sona okudum.ahlaki riskteki gizli eylem gibi zorlayıcı kısımlar direkt erdaldan alınmış.hatta türkçedeki resim sorusu varya, o cümle ilk konuların sonundaki ek kısmından birebir alınmış.nüfus sorusuna gelince erdal hoca parantez içine aktif nüfusu eklese ona da puan verilirdi.uzun lafın kısası bu hocanın mikro makrosu ösymce soru kaynağı -cevap anahtarı arz ediyor.
Aynen öyle Erdal hocanın mikro kitabında gizli eylem ifadesi geçiyor
Ayrıca Zeynel dinler çıkmış sorular 2.cilt işsizlik konusunda guy 2010 soru çözümünde "kurumsal olmayan nüfus"ifadesi geçiyor
-
Selamun Aleykum Arkadaslar,
Ben sınavdan 73,00695 puan aldım. 1068 sıralamam. Bugun 10.00 da kitapçığımı incelemek için ÖSYM ye gittim. arkadaşlar zaten alternatif cevapları yazmışlar burada ama ben sadece birkaç konu da aydınlanması gereken şeyleri acıklamak isterim sizzlerle.Öncelikle ÖSYM bir çok soruya çokça alternatifli cevaplar koymuş, öyle ki bazı soruların alternatif cevapları 7 taneyi bulabiliyor.
Bunun yanında "Köy Sandığı", İçişleri Bakanı" gibi net ve tek cevap olanlarda var.
GK ve GY testinin 9. sorusu yani İMKB cevabı olan soru bazılarına puan verilmiş bazılarına verilmemiş gözüküyor . onun için şöyle açıklama yaptılar.
"Sorulara yapılan itirazlar degerlendirilirken kitapçıklar okunmaya baslandı. Bundan dolayı okunan kıtapcıklara tam puan 2,5 yazıldı kagıda, karardan sonra okunanlara ise 0 oalrak yazıldı. GERÇEKTE İSE HERKESIN O SORUSU IPTAL SAYILARAK O SORU TÜM SINAVA GİREN ADAYLARA EŞİT ŞEKİLDE DAĞITILDI" dendi. Yani 0 yazan da 2,5 yazan da puanlama olarak bişey fark etmedi dediler. iz Sistemde düzelttik dedıler. ona göre net puanlar hesaplanıp sonuçlar acıklandı.Türkçe soruları da dahil olmak üzere gayet net ve açık cevaplar yazılmış.
Aktif nufus diye herkesin paylaştıgı sorunun asıl cevap ve alternatif cevapları
Kurumsal Olmayan Sıvıl nufus
Kurumsal Olmayan Nufus gibi kavramalrdı. aktif nufusu kabul etmemısler.İktisatta ise ; Tam Dışlama, Tam Engelleme ... yani başında "Tam" olanları kabul etmişler diğerlerini etmemişler (Engelleme, Dışlama vs kabul edilmemiş)
2005, 01.01.2005 ve Ocak 2005 i kabul etmişler.
Gün yazmayan hiç birşeyi kabul etmemişler.
"7 gün" yada "yedi gün " doğru kabul edilmiş.Hizmet Yönunden Yerinden Yönetimin alternatif cevabı olarak da
Kamu Kurumu
Mal Topluluğu gibi kavramları da kabul etmişler.Soru, Soru önergesi, yazılı soru önergesi, sözlü soru önergesi, meclis soru önergesi ... bunların hepsini kabul etmişler.
KISACASI, ŞAHSIM İÇİN SÖYLÜYORUM: ADAMLAR PUAN ALALIM DİYE BİR DÜNYA ALTERNATİF CEVAP KOYMUŞLAR AMA MALESEF BİZ ONLARI YAZAMAMIŞIZ.
ÖSYM de sıkıntı yok daha detaylı çalışmamız gerekir. Bu Kadar.
Yeni sınav için herkese başarılar dilerim. -
Kitapçıklarını inceleyen kardeşlerimizin vermiş oldukları bilgilere dayanarak şunu kesin bir şekilde söyleyebilirim; hemen hemen her şeye puan vermeye çalışmışlar diyen arkadaşlar var, öyleyse 30 tane kesin cevabım var, iptal edilen soruyu puansız saydım, türkçeden noktalama işaretleri sorusundan en az 1 puanım var kaydırma yapmıştım, idare hukukundan yokluk sorusunu eksik yazdığımdan 1.25 puan almam lazım onu da saymadım, avans veriyorum ösyme ye
Puanım 79.73633??? -
@budageceryahu kardeşim, ben ÖSYM de çalışmıyorum o yüzden ÖSYM yi övme gibi algılanmasın dediği. ve tekrar söylüyorum Adamlar puan vermek için her şey yapmışlar bir sürü alternatif cevap koymuşlar...
Örneğin; " Hizmet Yönünden Yerinden Yönetim " in cevap olarak kabul edildiğinin yanında " Kamu Kurumu" veya "Mal Topluluğu" yazanlara da puan verilmiş.. yani biz alternatif cevapları düşünemediysek ÖSYM yi suçlamak yersiz diye düşünüyorum.Bir de Soru Kitapçığınıgörmeden net ini hesaplamak mümkün değil..
sebebi ise 35 net bekleyen arkadaşların örnegin iktisatta "Aktif Nüfus" u doğru kabul ettikleri görüldü fakat ösym nin cevapları "Kaurumsal Olmayan Nufus/Sivil Nufus) şeklinde.SONUÇ olarak siz madem ilk 400 e yakın bir puan aldınız 79 kusur kitapçığınızı incelemeniz çok faydalı olacaktır. 73 alan ben incelıyorsam eger siz de incelemelisiniz