2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar bu arada ilk devaluasyon 1946 deyip duruyoruz lakin 1931 yazan bir yer gördüm hangisi doğru acaba? 3 beyaz sorusuna dönmesin sonu. Lütfen araştıralım.
-
@username7 ilk devalüasyon çıkmış soru kardeşim cevabıda 1946 sıkıntı yok yani... hangi kurum sınav sorusu hatırlayamadım inşallah bakınca yazarım kardeşim..
-
@Ömermuhtar hadi açalım masayı son devalüasyon ne zaman kaç oranın da yapıldı işte bu daha çıkmamış soru en azından ben görmedim
-
- TÜRKİYE’DE DEVALÜASYON UYGULAMALARI
3.1. 1931 YILI DEVALÜASYONU
Türkiye’de doların fiyatı 211 kuruş olarak ayarlanarak, ilk devalüasyon 1931
yılında yapılmıştır. Fakat 1931 yılında yapılan devalüasyonun, devalüasyon mu
yoksa o yılların ekonomik şartları gereği kısa vadeli TL değerinin düzenlenmesi
mi olduğu uzun süre tartışılmıştır. Çünkü ekonomi literatürlerinde açıklanan
devalüasyon teorilerine en uygun olanının, Türkiye’de 7 Eylül 1946 yılında
yapılan ilk devalüasyon olduğu görüşleri ağırlık kazanmıştır.3.2. YEDİ EYLÜL 1946 DEVALÜASYONU
1923-1946 yıllarında Türkiye’de, yukarıda da kısaca özetlediğimiz gibi ilk olarak en
ağır devalüasyon operasyonu , 7 Eylül 1946’da uygulanmıştır.
1946 yılında Türkiye Cumhuriyetinin başında Recep Peker Hükümeti �... -
Böyle bir şey yazıyor makalenin birinde demek ki 1946 kabul edilecek.
@Ömermuhtar sagol kardesim emeğin için. cikmis soru gorduysen onu ögrenmemiz ve kabul etmemiz gerekir bence de. 1946 kabul edelim.
-
Bi arkadaş mülakatların sonuçlarının Ramazan ayından önce (yani 3-4 günlük süre içinde) ohal bir şey olmazsa yeni alımın en erken ağustos en geç ekim ayında 60-100 arası bir alım yapılmak için bakanlığın hazırlık yaptığını söylemişti Bazı önemli dershanelerin de eylül ayını işaret etmesi sonbahar başı sınav olma durumunu güçlendirdiği kaanatindeyim.
-
@username7 2. Dünya savaşı sonrasında Türk lirasının yabancı para birimleri karşısındaki değerinin resmî olarak indirilmesi (develüasyon) ilk olarak hangi yılda gerçekleşmiştir? (KPSS 2011) A-)1946 B-)1956 C-)1960 D-)1971 E-)1978 Cevap: A Kardeşim ben kurum sınavı sorusu diye hatırlamıştım ama KPSS imiş düzelteyim...
-
........
-
Iyi aksamlar arkadaslar kaynak icin ahmet nohutcu kanunnameyi mi yoksa a.nohutcu idare hukukunu mu onerirsiniz kararsiz kaldim simdiden tesekkurler
-
@m.ali kanunnamede eksiklikler olabilir.bence nohutçunun idare hukukunu al.ben onu kullandım memnun kaldım
-
@Liyakat tesekkurler hocam.basarilar
-
Herkese Günaydın Arkadaşlar Ahmet Nohutçu Hocanın 4 Kitaplık Modüler Set Kasım Ayında Basılan Kaymakamlık Kampı Kitabını Satın Aldım Sizce Nasıl Çalışmalıyım Kitap Güncel midir ? Teşekkür Ederim
-
........
-
@hasbayburtlu 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. @paretowilfredo selamlar bir duyum yok mudur bizlere ramazan müjdesi olacak ?
Hocam bakanlıkla görüştüm de, mülakatlar açıklanmadan yeni sınav beklemeyin demişti
-
@tekdegiderim Hocam setler çok verimli olmuyor, her derse ana kaynaklardan yazarak çalışmanızı tavsiye ederim
-
@mehmetsy Teşekkür ederim , sizin paylaşabileceğiniz bir liste var mıdır ?
-
@tekdegiderim Hocam bu başlığın ilk sayfalarında kazanan arkadaşlar kanun maddesine kadar yazmıştı onlara bakıp not alın tek tek çalışın derim, her derse ayrı özen göstermeniz sizin lehinize olacaktır
-
Arkadaslar mulakat sonuclari aciklanmis herkese hayirli ugurlu olsun.
-
Mülakattan mağlup çıktık, sıradaki sınava bismillah diyelim.
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Sınav ilanı gelir artık bunun üstüne.