2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kaymakamadayı sadece kaymakamlıkta değil tüm sınavlarda sıkıntı var.Amacım kimseyi kırmakta değil o yüzden kendimi de katarak seviye düşük dedim.
-
@yurtlu-john KPSS sistemine geri dönsün demek istiyor.
-
@yurtlu-john FETÖ/PYD terör örgütü aracılığıyla tam puan çekip ya da yüksek puanlarla yerleşen kaymakam adayları, hakımler a grubu memurları gördük onların seviyesı sana göre (yükske puan aldıkları) için yüksekti demektir.
bak güzel kardeşim mesele puan değildir.
zaten 70 barajını koymuş adamlar , bunu gecenler ıcınden hakkanıyetle secılıp secılmeme önemlidir.
biz elimizden gelenı yapalım gerısı takdırı ılahı -
Gasbı yazan tam puan alamamış derken türkçe dışında yazın hatası yapanın puanı kırıldığınımı söylüyorsunuz hocam. Örneğin 0.50 kırılması gibi yazım yanlışında?
-
@mülki Hakimlik sayıştay sınavları aynı konuları içermiyor ki. Nasil onu yapamayan ötekini yapar gibi bir mantık var anlamadım.
-
@bf24 0.50 mi değil mi bilemem ama puan kırdıkları kesin bence.daha da önemlisi kurum- kurul gibi bariz bir yanlış yapmamak .
-
@username7 Zaten aynı konuları içermediği için sayıştaya hakimliğe çalışan buna çalışamıyor ve dolayısıyla girmiyordu. Anlatmak istediğim de bu. Bu sınavda Kimse böyle bir seçim yapmak zorunda değildi, yakınlarda başka bir sınav yoktu çünkü. Hal böyle olunca Önceden bu sınavlar arasında bir seçim yapıp kaymakamlığa girmeyen adaylar bu sefer böyle bir tercih yapmak zorunda olmadıkları için bu sınava girdi.
-
@mülki ‘önceki sınav daha zordu’düşüncenize kesinlikle katılmıyorum.neye göre zordu diyorsunuz.kaç tane tartışmalı soru vardı veya kaç tane sorunun cevabı her kaynakta ve hoca tarafından farklı verilmiş veya yorumlanmıştı.bu sınavda imkb,ödenti sorusu,is-lm sorusu,işsizler sorusu 4tane soru var.bu da soruların %10 una tekabül ediyor.2016 sınavında kaç soru vardı Allah aşkına.tamam diğer dediklerinize katılıyorum ama sınavlar arasındaki zorluk karşılaştırmanıza maalesef katılamayacağım.ve ilk günden beri söyledim yine söylüyorum 24-25 bandında kapatacağını düşünüyorum.
-
her sınavda aynı muhabbet dönüyor zaten bence yüksek kapatır vs. gibi ama olağanüstü durumlar olmadığı sürece sınavların normal puanlarda hatta daha düşük kapattığını görüyoruz. Hele ki son sınavlarda bu durum daha da belirgin hale geldi. Arkadaşlar sınav test değil ve eminim ki bir çoğumuzun doğru kabul ettiği cevaplar ÖSYM tarafından doğru sayılmayacak
-
@orkaraca Sınavın kolaylığı ya da zorluğu görece bir kavram, bu konuda sadece kendimi ve çevremde bu sınava giren adayları baz alarak konuştum, bu sebeple bu konuda haklısınız bana kolay gelmiş olabilir. Ancak diğer konuda ısrarcıyım , sayıştayın klasiğine kalıp 2016 kaymakamlık sınavına başvurduğu halde girmeyen ya da idari hakimliğe çalıştığı için kaymakamlığı pas geçen insanlar benim çevremde bile fazlasıyla var. Umarım ben yanılırım, 24-25' e kadar iner ve mülakata kalırız.
-
@yurtlu-john işte bu sebeple sordum @Yakupcemil
-
@mülki geçen yıl ben de başvurduğum ancak girmedim, sayıştay klasik sınav, kaymakamlık ve idari hakimlik peş peşe hafta sonlarıydı, sayıştay klasiğe ve hakimliğe girdim, 3 hafta orada kalacak iznim yoktu, benim gibi böyle insanlar da dediğin gibi var
-
@yurtlu-john önemli olan dediğin gibi kurum kurul gibi yanlışa düşmemek onun dışında yazın hatası yapanın puanı kırılıyorsa 0.50 yi de geçmemeli. Ama genel kanı bir soruya ya hep ya hiç puanlandırılma şeklinde olduğu. O yüzden böyle diyince şaşırdım. Bana da mantıklı gelen sizin dediğiniz şekil.
-
@can-mavi Tam olarak bahsettiğim bu. Umarım bu durumun etkisi benim beklediğim kadar olmaz ve genel beklenti olan 24-25 doğru mülakat için yeterli olur.
-
@bolulu hacı ömer tarmandı sanırım
-
@mülki 25 net üstü yapan 1.000 kişi vardır ancak bunlardan en iyi 400 sıralamaya girecek. Örneğin 390. arkadaş 25 nete sahip olabilir aynı şekilde 600. arkadaş da 25 nete sahip olacak.Özetle 25 net ilk 400 için kırılma noktası olacak, 27 net kırılma noktası olmaz.
-
hala boş bağlantı (link) yok bugün de açıklanmaz gibi
-
@oruçreis imkansiz o zaman hocam mulakata kalirsak goruselim hocam sizinle
-
bir sonraki haftanın konusu ;
1- itiraz edeceğim
2- böyle uyduruk sınavlarla hakim-kaymakam mı seçilir
3- cevap kitapçığını gören var mı neleri kabul etmişler neleri atmemişler
4- yazık ya, harf hatasına soru mu gider
5- yani sınav var mı? geçenlerde can.mavi diye biri aralık mı diyordu ocak mı diyordu 100 kişilik bir ilandan bahsediyordu ama sonuç arefesi pek ciddiye almamıştık.
6- kazanan arkadaşları tebrik ederim, hangi kaynaklardan çalıştılarsa fikir verebilirler mi -
@yurtlu-john ddk ile mülki idare hizmetleri sorusu konusunda haklısın yanlış kabul edilmiştir fakat yetki gasbı yazdın diye yanlış saymazlar.2015 açık uçlu tanıtım ilanında bu şekildeki yazım yanlışlarının dikkate alınmayacağı yazıyordu.