2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@gökbörü Benim Türkcesiz 23.5 veya 24.5 bir keyif sigarası yakmalimiyim
-
@daywalkers sigaraya hayır, sonuca bravo
-
@gökbörü, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi Hocam ben 14,5 alan 6 gygk ve 5 Türkçe desek 14,5/11 toplam 25,5 netle kapatacağını düşünüyorum. Bunlar benim netlerim değil, sizin hesaba göre kaç yapıyor.
65,5 yapıyor
-
@daywalkers Benim yerime nargile iç sen mülakattasın kardeş cidden şaka değil
-
@gökbörü Hadi Bakalim az kaldi. Hakkimizda Hayirlisi Olsun hepimizin
-
@kemoenes Iyidi
-
@can-mavi hocam 65.5 yeter gibime geliyor yanılmam çok düşük ihtimal olur benim
-
-
Link doldu şimdi yeni iki link acik
-
@ali-tahir sabahtan beri aynı hocam o durum
-
@kemoenes biz geç gelmişiz
-
@görünür-el, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi hocam puan hesaplama konusunda her geçen gün daha da ilerliyorsun. Çalıp benim hesabımda diye paylaşmasın bazı (sözde) hocalar dikkat et:)
kardeşim aslında hesaplama biraz basit kaçıyor çünkü ösym'nin farklı farklı verileri vardır puan için, benim hesapladığım da aşağı yukarı hampuan olarak böyle gelecektir;
- alan neti x sorunun puanı x katsayı. alanın katsayısı 0,6 ve soru puanını da ortalama 2,5 sayarsak: alan neti x 2,5 x 0,6 = alan hampuanı
- gygk neti x sorunun puanı x katsayı. yani gygk neti x 2,5 x 0,4 = gygk hampuanı
- toplam hampuan = (alan hampuanı + gygk hampuanı) x 2
NOT 1) 2 ile çarpmamızın nedeni çıkan puanı 100 lük sisteme çevirmek içindir. çünkü hepsini full yapan birisinin puanı ve katsayısı çarpılınca 52 puan bulunuyor, her sorunun da 205 puan olmadığını bildiğimize göre 2 puanlık bir sapma veriyor yani ortalama 50 puan. bu puanı 100 lük sisteme çevirmek için 2 ile çarpılıyor.
NOT 2) standart sapma puanı alan ve gygk için ayrı ayrı hesaplanıyor ve sonra ekleniyor
-
böyle olunca mesela alandan 16 yapmış gkgy Türkçe hariç 8 doğru olan birisi kafadan 162,5 yapıp onunla 82,5 yapıp topluyor .....Ondan sonra kafasında bölüyor,topluyor,çıkarıyor....Sonra bahçeli hesabı OSYM nin 43. yılı kutlu olsun :)))))
-
@can-mavi daha öncede izah etmiştin. Çok mantıklı tespit ve hesaplar
-
@oguzhan06 162,5 i ve 82,5 i nasıl buldun kardeşim, dediğim formüllerle bi hesaplasana
-
@can-mavi Hocam 2 ile çarpmak yerine 100÷52=1,9230 ile çarpmak daha sağlıklı sonuç verir diye düşünüyorum
-
13429 13430 13431 boş değil mi tecrübeli linkçi arkadaşlar? yeni öğreniyorum link işini de.
-
@can-mavi 16 çarpı 2,5 ile 8 carpı 2,5
-
@mg_ doğru diyorsun kardeşim ama toplamda o sonucun 52 değil 50 çıkması lazım, yani soru ortalaması aslında 2,5 puan değil artık puan olan 2 nin her soruya dağıtılmış şekli yani 2 / 50 = 0,04 olur ki her soru 0,04 etkilenir bu da çok düşük bir sayı olacağı için 2 ile çarpmak aşağı yukarı aynı şeyi verir
-
@oguzhan06, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi 16 çarpı 2,5 ile 8 carpı 2,5
ee katsayılar ile çarpmamışsın , alanı 0,6 ile gygk yı da 0,4 ile çarpacaksın o nerede