2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar benim bir sorum olacak bu sene mezun oldum. Ama mezuniyet işlemlerimi yapmadım daha. ÖSYM'nin sisteminde halen öğrenci gözüküyorum. Sınava başvurabilir miyim?
-
@onder Hocam işlemleri belki halledebilrisiniz, okulunuzla görüşün diplomayı vermiyorlarsa bile sistemde öğrenciliğinizi bitirsinler mezun görünün, aksi halde sınava başvuru yapamazsınız
-
@hafi mesaj attım bakın
-
Nihayet beklediğim ilan geldi. 2 ay da gayet yeterli bir süre,yoğun çalışılırsa her şey yetişir. Cümleten kolay gelsin
-
Askerlikle ilişiği olmamak lazım değil mi ? Bakaya kalmak vs.
-
@mülki inş çok şey yetişir 2 ayda
-
@davidricardo onu bilmem ben ağustosa celbinde askerim :)inşallah sorun olmaz
-
Öncelikle ilan hayırlı olsun herkese İnsan hakları için ne yapılmalı Nasıl çalışılmalı arkadaşlar var mı tavsiyesi olan
-
@FreeBoY ben şahsen Ahmet Nohutçu'nun kitabından çalışacağım.
-
Bende ahmet nohutçudan gitcem
-
@mülki çalış kardeşim allah zihin açıklığı versin
-
@gonzaloluca themis aldım nohutçunun soru bankası ile destekleyeceğim hemde mahalli idareler güzel detaylanmış
-
İktisat/Ekonomi dersi için öneriler;
Tabii ki ilk tavsiyem Prof.Dr.Erdal Ünsal'ın Mikro ve Makro İktisat kitapları olacaktır ama sınava 2 ay varken bu kitaplar hem bitmez hem de fazla ayrıntı gelir; açıkçası önümüzdeki sınav için bunlardan çalışmak rasyonel olmaz. Bazı konularda ayrıntıya inmek veya bazı konuları grafik üzerinden çalışmak avantaj oluyor; bu kitaplar bunu fazlasıyla sağlarlar ve harika birer kaynak kitaptırlar.
Bu doğrultuda önerim Yüksel Bilgili'nin Mikro ve Makro İktisat kitapları olur. Anlatımı akıcı ve sade. Bazı konularda hazırladığı hatırlatıcı ve pratik tablolar konuyu tam olarak öğretmese de soruyu rahatlıkla çözdürüyor. Başka konularda ben de tablolar ve hatırlatıcı notlar hazırladım ve çok faydasını gördüm. Ayrıca Tufan Samet Özdurak'ın da Mikro ve Makro kitapları varmış. Kendisinin hazırladığı Türkiye Ekonomisi kitabı gayet iyiydi anlatımı akıcı ve anlaşılırdı. Mikro ve Makro kitaplarını okumadığım için sadece Türkiye Ekonomisi kitabı üzerinden tavsiye verebilirim.
Soru bankası olarak Ceteris Paribus kitabını kesinlikle tekrar ederek çözmelisiniz. Prof.Dr.Zeynel Dinler'in KPSS İktisat-Çıkmış Sorular kitabı harika bir eserdir. Bu 2 ayda ikisini de çözebilirseniz çok yol katetmiş olursunuz. Sınav formatı açık uçluya geçtiğinden beri piyasada 3-4 tane de Açık Uçlu İktisat Soru bankası var ama çoğu ticari amaç güdülerek ve alelacele hazırlandığı için bolca hatalar mevcut, bunu göz önünde bulundurarak 1-2 tanesini temin edip çözerseniz yararlı olur.
-
Arkadaşlar başvurularin 2.gunu foto süresi doluyor ilk gün başvuru yapayimi sorun cikarmi? Yoksa gidip 2.gun sınav merkezinde mi yapayim
-
@mehmetsy teşekkür ederim
-
@Rorschach159 themisi çalıştınız mı memnunmusunuz
-
@gonzaloluca kpss sürecinde anayasasına çalışmıştım zaten kpss soru bankam themisdi şimdi idare ve insan haklarını aldım idaresi güzel ümit hoca varsa göz kapalı alınır zaten
-
merhabalar uzun zamandır takip ediyorum sayfayı ilk kez yazıyorum. Kaymakamlık için imkansız derecesinde uzaktayım ama çalışıçam. En kestirme yol nedir. Eski sorular referans olur mu.? Ve kaynak paylaşımı olur mu bir arkadaş 80sayfalık defterden bahsetmiş?
-
@OseneBuSene niye o kadar bekleyesin ki, hafta içi git bir ösym başvuru merkezine, çektir bir vesikalık, 5-6 sene tepe tepe kullan
-
@polisiye-roman 45 ay degistirilemez foto deniyo ama asli var midir