2017 Kaymakamlık Sınavı
-
A kadro kaymakamlik kitabinin 2. Baskısı çıkmış. Bu kitabi kullanan varsa yorumlarını paylasabilir mi arkadaşlar
-
arkadaşlar ilk defa bu sınava hazırlanıyorum yaklaşık 2 haftadır başladım. Pek temelim yok açıkçası. 2 ay sıkı bir çalışma ile kazanılır mı? Birde maddi açıdan sıkıntılıyım bu aralar kitap eksiğim var elinizde pdf şeklinde kaynak varsa link atabilir mi? Herkese iyi çalışmalar
-
@Mimar kardeşim ben aldım beklemedeyim bir hafta beklersen sana anlatırım iyi mi kötümü
-
Bu sınav için kursa gerek var mı ben bi türlü başlayamadım sizin düşünceleriniz nedir arkadaşlar
-
@polisiye-roman onu bilmiyorum. bu arkadaşın fotoğraf süresi doluyormuş 14 temmuzda, dolmadan ilk gün kayıt yaptırayım diyor. Ben de o kadar neden bekleyesin ki dedim.
-
@Mimar ilk baskısının 2 katı kadar sayfa sayısı var, tek kaynak olarak gayet yeterli olacağı söylenmişti, kursta elime geçer muhtemelen bende haber ederim
-
@OseneBuSene ais'de profilim>fotoğraf bilgilerim kısmını okur musunuz.
-
@FC-Real-GDP 14.7.2017 yaziyo
-
A kadro nasıl tek kaynak olarak yetiyor ?
-
@OseneBuSene fotoğraf bilgilerim kısmına tıklayıp hepsini okuyun lütfen.
-
Arkadaslar herkese kolay gelsin. Bu sinav hakkinda hic bilgim yok, birkac soru sormak istiyorum cevap verirseniz..
-Iyuk dahil midir konulara?
-sorular zor mu, hakimlik sinavi seviyesinde mi yoksa acik uclu oldugu icin daha yuzeysel mi? Genelde tanim, tek kelimelik bilgi tarzi mi?
-kpss calisirken aldigimiz idare ve anayasa kitaplarina ek olarak mevzuat calissak yeter mi yoksa yeni bastan ayrintili themis nohutcu gibi bir kaynak almali miyiz?
-Iktisattan bikac soru olsun dogru cevaplandirabilecek ozet, ince ve anlasilir kaynak tavsiye edebilir misiniz varsa?
-Turkiyenin sosyal eko.. ve insan haklarindan da ince sade faydali kaynak onerebilir misiniz?
-bir de soru bankasi onerisi..Cevap verebilecek arkadaslara cok tesekkur ederim.
Sinava girecek arkadaslara basarilar dilerim,Allah hicbirinizin emegini bosa cikarmasin gonlunuzdekini hayirlisiyla nasip etsin..
Iyi calismalar -
@hukukcu Dostum evvela sınavın genel hatlarına dair sorularına yanıt vermeye çalışayım, kaynak vs. detay soruları sınava hazırlanan dostlara bırakayım. Sınav 40 sorudan oluşuyor. Bunu 24 tanesi Alan Bilgisi. Aslında bu nedenle çok da yüzeysel olarak değerlendirmek doğru olmaz. Çünkü az ders, derinlemesine bilgi gerektiren bir sınav olacaktır. Ancak bu derin ayrıntılı sorular yüzdesel olarak %10 luk bölümü geçmez. Ancak bu 40 soruluk bir sınav için çok şeyi değiştirir.
Açık uçlu sınavı Klasik Sınavdan daha zor buluyorum ben açıkçası. Neden derseniz, Klasik sınavda yoruma açık kapı bırakma imkanı her zaman var ve her soru Klasik sınavda sorulamaz. Tek maddelik basit gibi görünen ama net bilgi içeren bir soru klasik sınavda yer bulamazken, bu tip itili ufaklı tüm bilgiler açık uçlu sınavda sorulabilir. Bir tarih, bir rakam, bir küçük bilgi açık uçlu sınavda sorulmaya müsait. Bu nedenle bir nebze zor denebilir.
İktisat ile alakalı olarak Hukukçu ve alt yapısı hiç olmayan birisi için 2 ay çok yeterli bir süre olmamakla birlikte, Özet nitelikte ama temel noktaları atlamayan kaynaklar faydalı olabilir. Yukarıda @giovani Arkadaşımızın yaptığı öneriler var. İktisat için olanları faydalı olabilir.
Geri kalan konularda da olabildiğince ayrıntılı kitaplara az evvel saydığım gerekçelerden ötürü bakmak daha faydalı olacaktır.
Soru Bankası gibi konuları dostlara bırakıyorum.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
1-dostlar merhaba geçen sınavda insan haklarına themis'den çalışmıştım bu sefer başka kaynaktan çalışayım diyorum.Kutluay Kararlı kitabı nasıldır?
2-İnsan hakları için soru kısmına Nohutçu'dan baktım yanına bir ek soru kitabı daha önerisi ne olur ?
3-Türkiye ekonomisi Tufan Samet hocanın kitabından çalıştım , bu sene için Yasin Çoban düşünüyorum 2017 baskısını alan oldu mu çok mu detaylı ayrıca bu iki kaynağa da bakmış olanınız var mı ?
4-Türkiye ekonomisi için soru öneriniz ne olur ?
son
5-İktisat için Tufan Samet hocanın kitabını mı yoksa Zeynel Dinler mi önerirsiniz ?
Teşekkürler
-
@FreeBoY Allah razı olsun dostum bilmukabele. Ben kanunlardan başladım, ancak hukuk bilginiz zayıfsa kanundan başlamanızı tavsiye etmiyorum, aynı mevzuatın içinde aynı konuda iki farklı bilgi olabiliyor. Misal köy kanununda 70. maddede korucu yaş aralığı 22-60 olarak belirtilmiş, ancak kanunun sonunda eklerde 2016 kasımda çıkan KHK'dan dolayı 50 yaşına gelen korucunun emekli edileceği de belirtilmiş. Kafa karışıklığı yaşamamak için ilk etapta -mevzuatla içli dışlı değilseniz- konu anlatımlı kitaplardan gitmeniz daha mantıklı. @jokerr Türkiye Ekonomisi için Yasin çoban bence yeterli bir kitap. İktisat için Zeynel Dinler de bence yeterli ancak vakit darlığını düşünürsek Zeynel Dinler'in kitaplarını verimli şekilde bitiremeyebilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar, herkese kolaylık ve iyi çalışmalar dilerim. Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısıyla ilgili kronoloji şeklinde kaynak var mı acaba? Bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim.
-
@mülki teşekkür ederim cevabın için evvela bir kitaptan muhakkak çalışmak gerekecek.Piyasada Zeynel Dinler Mikro iktisat kitabını bulamadım sadece iktisat ve iktisada giriş var ? yani kitaplar bunlar mıdır ?
-
@jokerr iktisatta Zeynel hocanın mikrosunu tufan sametin ise hem makro hem mikrosunu çalışmış biri olarak tavsiyem gözün kapalı tufan Sameti alabilirsin hocam
-
@gonzaloluca teşekkür ederim cevabın için çok sağolun.
-
insan hakları için Kutluay hocanın yeni baskısı çıkacak mı acaba yoksa eski 2015 baskıyı alsak iş görür mü bileniniz var mı ?
-
refarandumla kabul edilen değişiklikleri nasıl değerlendirmeliyiz arkadaşlar bunlar bir çok kaynakta yer almıyo sınav da çıkıcak soruları nasıl etkiler