2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Mimar çöp hocam ise yaramaz. sadece hazırlanmak için hazırlanmış bir kitap.
-
@Bireysel-başvuru eyvallah
-
Arkadaşlar kaynak alacak arkadaşlara şöyle bir tavsiyede bulunayım, ben aynı hataya düştüm siz düşmeyin diye söylemek istiyorum. Dönüşüm'ün "Çıkmış Sınav Sorularından Dönüştürülmüş Açık Uçlu Sorular" kitabını mümkünse almayın, açık uçlu formatıyla uzaktan yakından alakası yok. Keşke bu kitaba 24 tl vereceğime deneme alsaydım diyorum.
-
Arkadaşlar iyi akşamlar , elimde kanunname 2016 baskısı var , kaymakamlık kapmıyla arasında farklar var mı ? Bir de kaymakamlık kampının 2017 sini göremedim beklemeli mi ?
-
Arkadaşlar mikro ve makro iktisatta güvenilir ders notu tavsiye eder misiniz yada varsa paylasabilir misiniz?
-
@sofuoglu sağol kardeşim tavsiyen için bende alacaktım
-
@jokerr Eski mesajlari okumaktan neden imtina ediyorsunuz acaba?
-
@Çetin rica ederim hocam
-
@username7 hocam konuyu 1.sayfadan beri takipteyim fakat aradan uzun zaman geçince unutuluyor ,ayrıca kitap konu harici muhabbetler arasında bulmak zor olabiliyor ,yinede kusurumuz affola sayfalara geri dönüş yaparım : )
-
arkadaşlar bir sorun olacak ahmet nohutçunun insan hakları ve demokratikleşme kitabını alıp çalışan arkadaşlarım baştan sona kadar okuyor musunuz ? kitap dün elime geçti baya bir konu dağılımı mevcut buradan çıkacak olan soruları bulmak da çok zor olacaktır diye düşündüm varsa tavsiyeleriniz beklerim : ) . Birde makro-mikrosu çok zayıf biri olarak mikro makro derslerine çalışırken ilk makro sonra mikro şeklindemi yada ikisini beraber mi götürmeliyim ?
-
Sinav icin 2 ay fazlasiyla yeter, ama hakkiyla calisanlar icin. Tek diyecegim ornegin anayasayi ezberlemeniz. Cunku direk boslukta o yeri istiyor, aynisini yazmak gerekli. Tarihi es gecmeyin oda cok onemli. Sinavdan cikinca kolay oldugunu gorceksiniz, ama kaymakamlik kolayligin icinde zorluk barindiran bi sinav. Bilene kolay da denebilir. Ben gireyim diyordum ama bir iki gundur vazgecmis durumdayim. 2 ayimi daha verimli gecirmem lazim, baska derslere yonelecegim.
Sinava ilk girecekler korkmasinlar, Allahin izniyle halledilebilir bir sinav. Tarih, turkiye ekonomisi onemli. Bide turkcede hatri sayilir puan getiriyor, deyim filan okuyun bence:) kolay gelsin herkese -
@kismetnasip keske herkes sizin gibi olumlu olsa umut verse kime sorsak yetismez deniyor
-
@Semihylc Nohutçunun insan hakları kitabında konular çok dağınık aöf nin kitabını tavsiye ederim, konular sistematik ele alınmış.
-
@öktem_ilteriş hocam öneri için teşekkür ederim . Kitabı aldık açtık artık okumaya geçtim bunu bir defa bitireyim dediginiz gibi bulabilirsem aöf kitabınıda okurum
-
*Değerli okuyucular , değerli arkadaşlar ilk öncelikle Yüce Allah Emeklerinizi boşa cikartmasin ilk öncelikle Fakat en iyi olanlar kazansın ...
Tavsiye alacak olanlar için biraz konuşmak istedim açıkçası. Gördüm ki tecrübesi olanlarin yanında bir okadar da sınava ilk hazirlananlar var .
İlk açık uçlu kaymakamlik sınavına 2 ay çalışmış biri olarak sınavı kazanamadim .
Evet , kazanamadim fakat tecrübelerimi aktarmak ve sınavdaki sorular için bilgilendirme yapmak istiyorum .
Ben sınava hazırlanırken su mantıkla hazırlanmıştım . Ne kadarda yanlış mantikmis meğer . Anayasa ve idare ful cikartirsam sınavı kazanirim . Diğer derslere bakmasam da olur . Biraz da Türkçe yaptım mi tamamdır gibilerinden .
Arkadaşlar osym komitesi bu psikolojiyi biliyor artık ...
Her sene sinavdaki zorluk derecesini farklı alanlara kaydırarak ders seçip bazı alanlara yoğunlaşan öğrencileri avlıyorlar
. Sınavı kazananlar ise tüm derslere çalışan öğrenciler oluyor. Lütfen mümkün olduğunca tüm dersler hakkında bilgi sahibi olun . Tüm derslere bakamiyorsaniz bile derslerin iskeletini muhakkak bilin 1-2 sorunun nasıl da can kurtardığını bilirsiniz zaten ...
HEPİNİZE SİNAVDA BASARİLAR , İYİ CALİSMALAR . * -
İlk bölümde biraz stratejik konusmustum . Simdi ise ders çalışma usulu üzerinde durmak istiyorum . Değerli okuyucular , sınava ilan geldikten sonra çalışmaya başlayanlar ile ilandan önce veya daha da önceden başlayanlar şeklinde ikili bir ayrım yaparak sohbetime devam etmek istiyorum .
İlan geldikten sonra çalışmaya başlayanlar için :
Değerli arkadaşlar kısa bir zaman dilimi icinde kalemi kağıdı bırakın elinizden .
Gerekli geniş anlatım konu kitaplarinizi önünüze yiginiz . En çok sorulan ders sıralaması yapacak şekilde kitaplarinizi sıralayıp , kağıtsız kalemsiz günde 10-12 saat arası 1 ayinizi verecek şekilde okuma moduna geçiniz . Elinizden geldiginizce tur sistemi yapınız . Birinci tur bitti / ikinci tur şeklinde sırayı sakin bozmayin.
Son aya girdiğinizde ise detaylarda boğulmadan tür sistemini tersten baslataniz . Bu sırada çok çok önemli nuanslari kısa kısa not alabilirsiniz sinavdan önce şöyle bir bakmak amaçlı oda .Sınava ilandan önce veyahut ilandan dahada önce başlayanlar için :
Degerli arkadaşlar , siz daha farklısiniz bilirsiniz zaten kendinizi .. iç güdüsel artık birseylerin farkına varmış olduğunuz bilgilerinize yansimistir diyerek sizler için şunu demek istiyorum . Detay bilgilerinizi siz kağıda sokabilirsiniz . Yazi çalışması yapmak sizlere çok uygun . Sizin bilgileriniz demlikteki çay gibidir artık . Biraz eğlence yapabilirseniz daha keyif alırsınız . Aklınıza gelen ne var ne yok bir kağıda yazın . Gelmeyenlere odaklanarak sınava kadar onları hazmediniz . Yarış sizler arasında geçecektir.
-
Arkadaşlar bu yazımda üçüncü bölüm olarak size aktarmak istiyorum .
Açık uçlu sınava test çözerek hazırlanma sorunsalı :Test çözerek tabiki bilgi hazinesi elde edilebilir fakat ne kadar verimsel bir surectir bu çok düşündürücü acikcasi . Neden ?????
Test çözerken soruyu okuyorsunuz ve arkasına da yanlış olan veya doğru olan bilgileri .. Zamanımızın 1/3 oranında harcanıyor . Farkında değilsiniz .. siz o sırada bilgiyi hazineye atmakla mezgulsunuz çünkü ..
Açık uçlu kaymakamlik sınavı sizin salt( sadece) bilginizi nokta atış yapacak şekilde ölçebilen bir sınavdır . Sınava klasik sistemde hazırlanmak zamanınızı bu seferde 1/3 oranında artıracaktır ve gereksiz soru tipleri gereksiz yanlış hazırlanmış test bilgisinden kurtulup her okuduğunuz salt ( sadece ) bilgi olan cümleleri hazinenize atmaniza katkı saglayacaktir. Okumak çok güçlü bir müzik aletidir . Ezber yönteminden siyrilmanizi tavsiye eder . Tekrar tekrar okuyarak bilgiyi icsellestirmenizi öneriyorum .Bilgi icsellesirse eğer sol elinizle sol kulaginizi tutmanın yanında bir de sağ kulaginizida tutabilme özelliğine sahip olursunuz . -
Arkadaşlar 2015 yılı kaymakamlık sınavı soru ve cevapları elinde olan varsa paylaşabilir mi. İyi çalışmalar herkese
-
Arkadaşlar öncelikle geçen sınavı kazananlara onlar nezdinde diğer arkadaşlara bir soru sormak istiyorum; KAS'ı bölüm bölüm mü çözmek daha mantıklı yoksa dersi bitirdikten sonra hepsini toplu olarak mı çözmek daha mantıklı.Ekstra olarak, İnsan Hakları'nı ilk kez okuyorum ve sanki boşa okuyormuşum gibi hissiyat içerisindeyim, hiç bir şey aklımda kalmıyor sadece kendimce önemli gördüğüm ve çıkma ihtimali olabileceğini öngördüğüm kısımları renkli kalemle çiziyorum.
-
Kas kitabi sizce de aşırı detay ve zor degil mi arkadaşlar ? Sinavda cikan soruların bunlarla alakasi yok