2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Merhaba arkadaslar. herkese bu sinav doneminde kolayliklar ve basarilar diliyorum. ilk defa kaymakamlik sinavina girecem. bugun calismaya basladim. kaynaklarim yeterli midir sizlere sormak istiyorum. kisa da olsa cevaplarsaniz memnun olurum.
ahmet nohutcu'nun kaymakamlik setini aldim. 4 kitaptan olusuyor;
1- turkiye'nin idari yapisi, turkiye'de mahalli idareler, idare hukuku(400 sayfa)
2- insan haklari ve demokratiklesme(170 sayfa)
3- iktisat ve turkiyenin sosyo ekonomik yapisi(180 sayfa)
4- anayasa hukuku (270 sayfa) (+anayasa kitapcigi aldim)bu sete ek olarak data nin kpss tarih i var elimde. 160-180 sayfa civari inkilap tarihi var. yeterli olur dusuncesiyle yeni bir kitap almadim.
turkce'yi de(imla kurallari, deyim-atasozu vs.) bi yerden halledecem insallah.bu kitaplar yeterli midir? 2 ayda cok seferler tekrar edip uzerinden gececegimi dusunuyorum.
-
@illidan 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Merhaba arkadaslar. herkese bu sinav doneminde kolayliklar ve basarilar diliyorum. ilk defa kaymakamlik sinavina girecem. bugun calismaya basladim. kaynaklarim yeterli midir sizlere sormak istiyorum. kisa da olsa cevaplarsaniz memnun olurum.
ahmet nohutcu'nun kaymakamlik setini aldim. 4 kitaptan olusuyor;
1- turkiye'nin idari yapisi, turkiye'de mahalli idareler, idare hukuku(400 sayfa)
2- insan haklari ve demokratiklesme(170 sayfa)
3- iktisat ve turkiyenin sosyo ekonomik yapisi(180 sayfa)
4- anayasa hukuku (270 sayfa) (+anayasa kitapcigi aldim)bu sete ek olarak data nin kpss tarih i var elimde. 160-180 sayfa civari inkilap tarihi var. yeterli olur dusuncesiyle yeni bir kitap almadim.
turkce'yi de(imla kurallari, deyim-atasozu vs.) bi yerden halledecem insallah.bu kitaplar yeterli midir? 2 ayda cok seferler tekrar edip uzerinden gececegimi dusunuyorum.
- bunlara ek olarak kas ve 4t nin denemelerini aldim..
-
Arkadaşlar sınavlara girmek size muhakkak bir kazanç sağlar. Çünkü tecrübeden daha büyük kazanç yoktur. Hem sınavı görmüş olursunuz, hem de güzel hayaller kurarsınız. Burada mühim olan kurulan hayallerin yıkımını iyi hesaplamak. Kazanamamak, kazanmaktan daha doğal bir sonuç. Yaklaşık belki 15.000 kişi girecek sınava ve bunlar arasında 400'de olmak esas olağanüstü olaydır. Velhasılı kendinizi yıpratmadan, ömür vefa ederse üzerinize yeniden güneşin doğacağını bilerek çalışınız. Çalışma şekliniz ve süreyle ilgili kimse size bir şey diyemez. Neticede lisans mezunusunuz ve kendinizi herkesten iyi biliyorsunuz.
İşler belki hakkaniyetle yürümüyor doğrudur, ancak Allah müsaade ederse önünüzde de kimse duramıyor. Hepsi birer imtihan, halis niyetlerle devletin herhangi bir kademesinde milletiniz için çalışmayı hedeflemekle zaten sınavı kazanmış sayılırsınız.
Bu sınava da girin, nasibin nereden geleceğini kestiremezsiniz. -
@illidan Güzel bunlar ideal zaten çok da farkli kaynak yok piyasada. Kanunlardan da okuyabilirsininiz
-
arkadaşlar yakın eğitimin online kaymakamlık kursu işe yarar mı bu sınav da
-
40 sorudan kaç tanesini yaparsak ilk 400 e gireriz tahmini olarak? 30 tane yapılsa girilir mi? tabiki her sene bu değişir ama kabaca bir tahmin istiyorum sadece.
-
@hahamas 30 doğru ile çok büyük ihtimalle mülakata kalınır geçen sınav 27 doğru yapan mülakata kaldı diye duymuştum ama kesin değil tabi.
-
@Mehmet-Muzaffer ALLAH RAZI OLSUN TEŞEKKÜR EDERİZ TEŞVİK İÇİN...
-
@mehmedoglu anladım teşekkürler
-
@aycan merhaba! çok ciddi değişiklik var mı? eğer yoksa broşürün net halini atabilir misiniz? iyi çalışmalar....
-
@aaffana merhaba hocam. Çok ciddi değişiklikler yok şu safhada. Çünkü hala daha uyum yasaları yapılmadı. Sadece khklarla yapılan birkaç değişiklik ve malum anayasa değişikliği var. Broşürde sadece anayasa değişikliklerine yer verilmiş. Bugün müsait bir zaman atarım broşürü.
-
@hakan-yılmaz Anayasa-İdare Hukuku dersi hocası Levent hocaydı sanırım o ekibin. Çok iyi hocadır. Anlatımı da güzel. Ama diğer hocaları hakkında fikrim yok. Yani işe yarar mı diye sorduğunuz kısım online olmasıysa, sizin çalışmanıza bağlı olarak tabiki verim alırsınız.
-
Arkadaslar kaymakamların maaşı hakkında bilgi verebilir misiniz?
-
@nzlllll dostum maaşı boşver hayırlısıyla sınavı geç o kısmı konuşursun:)
-
Haklısında bu sıcaklarda çalışmak için daha çok moral olurdu:)
-
@nzlllll 4500 civarı ama aday daha az.
-
@nzlllll bu mesleğe, bu sınava hazırlıkta maaş motivasyon unsuru olmamalı kardeşim..
-
Maaş tek başına motivasyon unsuru değil zaten. Maaş için istenilecek ve yapılacak bir meslek olmadığıni biliyorum tesekkurler
-
@illidan sınav test mi olacak yoksa klasik mi ilk defa girmeyi düşünuyorum bilgilendirebilir misiniz
-
@Mimar Hocam bi en basa dönün bakın su grupta cok daha verimli seyler konusabiliriz bence