2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Ben geçen sınavda Themis in insan haklarına çalışmıştım, açıkçası en başarısız olduğum alanalardan biriydi insan hakları: bu alanda iyi olan arkadaşlar kaynak tavsiyesi yazarsa bende çok sevinirim
-
@mehmetsy hocam Pegem in Türkiye ekonomisi kısmı var önerebilir.Kitaplarin icinden işimize yarayacak konulari secici şekilde okuyarak faydalanmak lazim.Ekonomi makaleleri her zaman okunabilir hem genel kültür olarak hem sınav için bunun faydasını gördüm.Baska önerilebilir kaynak tavsiye varsa arkadaşların fikirlerini de alabiliriz
-
@president06 kardeşim çalıştığın tüm kaynakları bizimle paylaşırsan memnun kalırız... Buarada mülakatta başarılar dilerim Rabbim emeğini zayi etmesin..
-
Arkadaşlar hukukta kanunlardan calisin diyosunuz tamam da burdaki kanunlarin isimlerini eksiksiz olarak nerden bulabiliriz bilgi verir misiniz teşekkürler
-
Kardeşlerim bu seneki sınava 45 gün boyunca 12 saate yakın çalışıp 60 puan alarak kazanamayan bir kardeşiniz olarak kaynak dışında sizlere birkaç tavsiyem olacak. Öncelikle İnternet ortamında forumlara illaki göz atmışsınızdır. Bu forumlarda standart sapma olsun, puanlama yöntemi olsun çeşitli yanıltıcı yorumlara denk geleceksiniz. Bunların hiçbirine itibar etmeyiniz. Zira bu kardeşiniz Türkçe'den 3 doğru kabul ettiğimi varsayınca 20 doğru ile bu puanı aldı. Üstelik en fazla sağdan soldan ek puan takviyesi gelse 7 puanı geçmeyecek kadardı. Velhasılı alınan 60,4'ün standart sapma olarak içerisindeki pay maksimum 4 puandır. Siz işinizi sıkı tutunuz, ders çalışmaktan asla bıkmayınız ve kendinizi tembellik düşüncelerine yem etmeyiniz. İnşallah hakkını vererek çalışırsanız standart sapmayla, puanlamayla, yorumla vs. ilginiz kalmaz.
Gelelim kaynak noktasına. Ahmet Nohutçu'nun kaymakamlık kampı, Ramazan Yetgin'in geçen seneden izlediğim videolarıyla çıkardığım İnkılap notları, İktisat için dershanede not çıkaran bir arkadaştan aldığım notlar ve Türkiye ekonomisi için ise Cemal Eraslan'ın kitabından çalıştım. Öncelikle Ahmet hocanın kaymakamlık kampı kitabından idare, anayasa için üzerine tanımam muhakkak faydasını göreceksiniz. Ancak İnsan Hakları, İktisat konusunda ona bel bağlamayınız. Siz işinizi özellikle İktisat, İnsan Hakları ve Türkiye Ekonomisi için sağlam tutunuz. İdare ve Anayasa gözünüzü korkutmasın 18/18 yapmak mümkündür. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah. -
@Mehmet-Muzaffer Eyvallah abi, şu süreçte sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
-
............
-
Allah razı olsun kardeşim, biz de bu işin acemisiyiz. Bunlar kendimden yola çıkarak yaptığım yorumlar. Kaynak konusunda ise sizin algınıza hitap eden kaynağı bulmak bu noktada önem arz ediyor. Her şey büyük bir Bismillah ile başlıyor arkadaşlar. Yola çıkmaya niyetlenip, yola koyulduktan sonra kimse önünüzde duramaz. Saatlerce çalışmanızı da tembihlemiş olmayayım. Nasıl verim alıyorsanız o şekilde çalışın. Size bir düzen dahilinde çalışmanızı öneririm. Ayrıca sağlığınıza da dikkat ediniz. Uykunuzu iyice alınız. Şuan kaynak olarak dediğim üç derste bende bir isme muhtacım, bu konuda önerisi var olan arkadaşlar bizi memnun eder
-
@president06 bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim. selametle...
-
@Mimar hocam kanun hakkında şu an bu hafta sonu bir literatür taraması ve düzenlemesi içindeyim.Mevzuat.gov adresinden kanun khk tüzük yönetmelik değişikliği ve son halleri mevcut. Düzenlediğim kısım "Yerinden Yönetim Teşkilatı" için;
5442 İl İdaresi Kanunu
5302 İl Özel İdaresi
5393 Belediye Kanunu
5216 B.Sehir Belediye Kanunu
442 Köy Kanunu
5449 Kalkınma Ajansları Kuruluşu Hk.
5355 Mahalli İdare Birlikleri Hk.
2972 Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlık Seçimi Hk.
Diğer kısımlar için de düzenlemeleri yapıp paylaşmayı düşünüyorum inşallah. -
İnsan Hakları açıköğretim pdf.si olan var mı veya Themis ? Benim yandex klasöründe yok arkadaşlar isteyenler bu linkten istediğini indirebilir. https://yadi.sk/d/TMH17wvL3A8Kg6
-
@davidricardo İddaa oranlarını indirdim kardeş. diğerleri ilgimi çekmedi hakkını helal et:)
-
@John-Rawls kardesim tesekkur ederim
-
@kozexpo O da bir amme hizmeti kardeş sen de helal et
-
@Bireysel-başvuru abi, taranacaklar notları paylaşırsan sevinirim.
-
@president06 Paylaşım için teşekkürler. Kaymakamlık sınavına son 20 gün kala günde 3-4 saat 657 Yayınevi'nden çıkan "Kaymakam" kitabını çalışarak 1829. oldum. Mülakata giremedikten sonra gerisi yalan. Allah yardımcımız olsun.
-
Bugün İdare Hukuku( İdari Teşkilat-Mahalli İdareler) bölümü için bilgisel hazırlıyordum.Bir önceki yazıda "Yerinden Yönetim Teşkilatını" içinde barındıran kanunları paylaştık.Diğer kısımlardan devam edersek
Kamu Personeli;
657 DMK
4483 Memurların Yargılanması Hk.
3628 Mal Bildiriminde Bulunulması Hk.
İdari Teşkilat;
3056 Başbakanlık Teşkilatı Hk.
3046 Bakanlıkların Kuruluş Ve Görev Esasları Hk.
2945 Milli Güvenlik Kurulu Hk.
İdari Usul ve Faaliyetler;
4982 Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
2942 Kamulaştırma Kanunu
3194 İmar Kanunu
2559 Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu
4734 Kamu İhale Kanunu
4735 Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu
2886 Devlet İhale Kanunu -
@nzmkymkm hocam onlar biraz zaman alacak Şubat ortasına halledip bilgi veririm.
-
@Bireysel-başvuru Allah razı olsun abi.
-
Bende kaynak listemi hazırlayıp yazacağım.ilk kaynak anayasa kitapçığı