2017 Kaymakamlık Sınavı
-
25 ustu kurtarir gibi hayirlisi olsun
-
@FC-Real-GDP ben yansıma demedim ama yansıma daha mantıklı vergi yansıması gibi birşey birin gizli eylemi başkasına ödenti olarak yansıtılıyor.
-
Birinin gizli faaliyeti diğerine zarar veriyor gibi bi ifade vardı sanki soruda kartel bana da olabilir gibi geldi şu an
-
@bsra Kartelde gizli ortaklık söz konusu değil miydi? Soruda ortaklıktan bahsetmiyordu diye hatırlıyorum...
-
örnek olarak kaçak elektrik kullanan birinin faturasını diğer vatandaşların ödemesini düşünebilirsiniz kartel bunu karşılamaz.
-
soru şöyleydi birinin gizli faliyetleri sonucu odeme yapanın ödemelerine zarar vermesi diye hatırlıyorum
-
Dayım borsacı soruyu söyledim dedim kitlerin satışı borsa evlâd dedi.dedim dayı borsa için 85 diyorlar ne 85 i ben ilk lotomu 86 da aldım dedi. Cevap İMKB artık. Net eminim
-
@FC-Real-GDP kartelde birlikte hareket etmeden bahsetmesi gerekir. Yok yani olmuyor çok zorlamak lazım.
-
@onuktekin Kartelde gizli ortaklık olması gerek. Ben etik dışı faaliyet yazdım. Olur mu bilmiyorum...
-
Hmm ödenti falan diyorsa soruda cevap öyle değil o zaman. Negatif dışsallık da olabilir gibi geliyor.
-
arkadaşlar ben o soruya ahlaki tehlike dedim doğru mu bilmiyorum
-
@vaner kurtarsa ne olacak mülakatta 90 100 puan mi alacak ben şahsen iktisada hakim değilim soru gelirse cevap veremem
-
@suayipgzc hayır tam puan alırsın
-
@ugur1144 dışsallik cevabinin da eksik olacagini dusunuyorum. Yanlis hatirlamiyorsam zarar soz konusuydu bu durumda negatif dissallik olarak ifade edilmesi gerekirdi. Ama gonlum yansimadan yana tabi
-
birinin bilgisizliğinden diğerinin faydalanması durumu vardı
"Ahlaki riziko, ahlaki zafiyet olarak da bilinen ahlaki tehlike; belli bir ilişki içinde olan iki tarafın farklı bilgilere sahip olmasını ifade eder. Bu durum, doğru bilgiye sahip olan taraf içinde bir güç unsuru, yanlış veya yetersiz bilgiye sahip olan taraf içinde bir zafiyet unsurudur. Bilginin eşitsizliğinin, asimetrik bilginin kabulü, ekonomik birimlerin davranışlarına ilişkin varsayımlardan, piyasada kaynak tahsisinde etkinliğin gerçekleşmeyebileceğine kadar birçok önkabulu etkilediği için, önemli bir kavramsallaşmadır.Ahlaki tehlike, özetle hizmet sektöründe gözlemlenen, taraflardan birinin, anlaşma yapıldıktan sonra, hizmetin sağlanması sırasında, diğer tarafa zarar verecek şekilde davranış ya da eylemde bulunması sonucu ortaya çıkar." Açıkçası pek karar veremedim -
Arkadaşlar kitlerin hisse satışı todaie sayfası https://www.google.com.tr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.todaie.edu.tr/resimler/ekler/d6fb4bd03476005_ek.pdf%3Fdergi%3DAmme%2520Idaresi%2520Dergisi&ved=0ahUKEwjUgc-M0qDWAhWLJlAKHdbjCrsQFggpMAI&usg=AFQjCNF6RWD8Tpde8Coq0sL-S1-mxskezA ------ sayfa 6 7 inceleyebilirsiniz
-
@hakperest46 Bence sorunun kendisi tehlike. Kaç kişi hakkından gelemedik
-
@kaimoğlan dışsallık değil zaten yansıma , yansıtma gibi birşey olacaktır. Yada söylediğim durumu karşılayan başka bir ifade varsa o.
-
@Emirkym Asimetrik bilgi yazdım ama cevabın ters seçim olduğunu düşünüyorum. Ahlaki riske tam uymuyordu bence.Şöyle örnek vereyim ters seçimde sigorta şirketi düşük riskli olduğuna inanıp yüksek riskli işletmeyi sigortalıyor. Ahlaki riskte sigortaladığı iş yeri nasıl olsa sigorta var diyerek özensiz davranıyor.
-
@odaklan25 Yüksek Planlama Kurulu ve Kamu Ortaklığı idaresi falan demiş. Baya makaleye falan baktım imkbye hiç rastlamadım