2017 Kaymakamlık Sınavı
-
puanım 85,30. cevaplarımı paylaşıyorum düşük geldi diyen arkadaşlar karşılaştırabilirler kendi cevaplarıyla. aşağıya yazdığım gibi aynen sınav kağıdına yazdım.
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- süreklilik ve düzenlilik ilkesi
3- 15 gün
4- kişisel verileri koruma kurumu
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- bakanlar kurulu (X)
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- bakanlık merkez teşkilatı
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy derneği (X)
2- hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşları
3- plan ve bütçe komisyounu, imar komisyonu
4- içişleri bakanı
İNSAN HAKLARI
1- 14 nolu protokol
2- BM genel kurulu
3- kamu yararı
4- insan hakları evrensel bildirgesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- bozkurt lotus davası
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- İstanbul menkul kıymetler borsası (iptal)
3- 2005
4- esnek kur politikası (?)
İKTİSAT
1- 450
2- mahkumların açmazı (X)
3- ikame mal sorusu: 5
4- dışlama etkisi (?)
5- 0,80
6- kurumsal olmayan sivil nüfus (?)
TÜRKÇE
en az 3 en fazla 4 doğru bekliyordum. -
Standart sapma ortalama olarak ne kadar gelmiş olabilir arkadaşlar?
@FC-Real-GDP arkadaşın cevaplarına ve tartışmalı cevaplara göre 30_31 doğrum var. 79.73 aldım. Sanki daha fazla olmalı... -
Selamun Aleyküm.
Mülakata kalanları tebrik ediyorum.
Benim 77,30 puanla olmadı. Bir dahaki sınava inşallah. -
@fc-real-gdp
1-45 gün
2-7 gün
3-3 seçim çevresi
4-soru
5-Bakanlık (yanlış )
6-Kişisel Verileri Koruma Kurumu
7-Hizmetsel Yerinden Yönetim Kuruluşları
8-Başbakanlık
9-Kalkınma Bakanlığı
10-Fonksiyon Gaspı-Yokluk
11-5 yıl
12-2 ay
13-15 gün
14-Süreklilik İlkesi
Mahalli İdareler:
15-Köy Bütçesi ( Yanlış )
16-Plan ve Bütçe Komisyonu- İmar Komisyonu
17-İçişleri Bakanı
18-İçişleri Bakanı
İnsan Hakları:
19- Bm Genel Kurul
20-Kamu Yararı
21-İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi
22- 14 Nolu Protokol
Türkiye Ekonomisi:
23-1936( doğrusu 1946 olacak)
24- özelleştirme idaresi (yanlış )
25-2005
26-Esnek Kur Politikasi
İnkılap:
27-Bozkurt lotus davasi
28-Cumhuriyetin ilanı
İktisat:
29-Refah sorusu 450
30- 5
31 dislama etkisi (yanlış )
32- Dissallik
33- Kurumsal olmayan sivil nüfus
34-c=0,8
Kardesim benim cevaplarım bu şekilde idi ve yazimimdanda eminim sence bu durumu nasıl yorumlayabilirim. İtiraz edicem ancak benim gözümden kaçan bi nokta varmıdır bu listeye göre. -
@sbn98 SORULARI ÇOK İYİ
-
ANAYASA
45 gün
3 seçim çevresi
Soru Önergesi (?,X)
7 günİDARE
İçişleri bakani
Sureklilik ilkesi
15 gün
TİHEK (X)
Fonksiyon gaspi- yokluk
Kalkinma bakanligi
5 yilMERKEZİ İDARE
Basbakanlik (X)
2 ay
BasbakanlikMAHALLİ İDARELER
Koy gelirleri defteri (X)
Hizmetsel yerinden yonetimler
Plan ve butce komisyonu (Diger şık yanlis)
Vali (X)İNSAN HAKLARİ
14 nolu protokol (X)
BM genel kurulu
Kamu yarari ve kamu duzeni (?,X)
İnsan haklari evrensel bilgirgesiTARİH
Cumhuriyetin ilani
Bogazlar(X)EKONOMİ
1945 (X)
İMKB (Soru iptal edildi)
2007 (X)
Serbest (Dalgali) Kur rejimi (?)İKTİSAT
30 (X)
Etik (ahlak) disi faaliyetler
5 birim
Etkinsizlik (?)
Bos
Nufus sorum da yanlisTURKCE en az 4 en fazla 5 dogru bekliyordum.
62.781 geldi. Sanirim ekonomi en buyuk fark oldu. Yine de cok puan farki var
-
@emirkym ekonomi fark olmakla birlikte Türkçe de beklenenden oldukça düşük gelmiştir hep söyledim yazdım sınav alan ağırlıklı 24,25 ile kapatır ama buna herkesin 3,4 doğru koyduğu şekilde değildi linç yedim o linç edenlerde mülakata kalamadı hesapta kendileride 27 28 bekliyordu.
Buna, dalgalı dışında cevapların olmayacağını yazdım eğer soru önergesi kabul edilmezse ki öyle olmuş görünen o..
Sınav bence yüksek kapamadi.alternatif cevaplar ve Türkçe hayal kırıklığı oldu bence düşük gelenlerde.
Ayrıca süreçte ki tek sınav da buydu başka sınav yoktu. -
@ayran hocam sizin puanınız 78,6 sanırım. iktisatta dışsallığı yanlış saymamışsınız. onu da yanlış sayarsanız Türkçesiz sizden 1 doğru fazlam var. toplamda sizden 2-3 doğru fazla yapmış olmalıyım aldığım puana göre. Türkçeden 2'den fazla doğru yaptığınızı düşünüyorsanız itiraz edin bence.
-
@yakupcemil peki benm bir arkadaşımla alan birebir aynı ikimizde esnek kur yazdık sadece bnde tarih sorusu yalnıştı türkçedede aramızda 3 puan olsun diğerleri takriben aynı ama aramızda 12 puan fark var sana mantıklı geliyormu?
-
@beratkarahanlı gelmiyor dostum .ben olasılıkları yazıyorum herkes gibi.diger olasılığım mülakata 400 den fazla kişi girmiş olabilir aynı puan siralamadan dolayi
-
@yakupcemil o durum ayrı tabi ama genel kanı mesela iki kişi 110 da isw 111 boş oluyr 112 atlıyr son sıradaki 400 kişilerin hepsi mülakata giriyor bir gurupta yazmışlar iki kişi 400 diye onlar ikisi giriyor mülakata yani dediklerine före 401 sırada kimse yok
-
@yakupcemil içişleri zaten liste açıklar büyük ihtimal haftaya şu kadarda kapattı sonuncu adayın puanı diye ona bakcaz artık
-
@beratkarahanlı öyle yazanlar,mülakata girmeyi hak kazanıp kendilerince durumun öyle olmasını isteyenlerdir.
-
@yakupcemil açıkçası ösym sınavlarında ilk defa böyle birşey gördüm ben sen ne düşünüyrsun bu konu ile ilgili
-
@fc-real-gdp Teşekkür ederim hocam. Siralama sorusu, noktalama sorusu, Boşluk doldurma sorusu olmak üzere Türkçeden 3 soru ya garanti bakıyordum. Tabi diğerleri de doğru olabilecek cevaplardi. Dediğiniz gibi itirazımi yapayım hocam.
-
Herkesin hakkında hayırlısı olsun, Rabbim son iki sınavı ilk 50 içinde kazanmayı nasip etti. Kazanamayan arkadaslara Allahtan sabır dilerim bu sınavın mağlubiyetini tahmin edemeyeceğiniz bir biçimde yaşadığıma emin olabilirsiniz. Herkes hakkını aramakta serbesttir bu süreçte yeni sınava dört elle sarılmanızı tavsiye ederim insanı umut ve hedefler hayata bağlıyor rakipler çetin. Sınavın 27-28 bandında kapatacağını etrafımdakilere çok söylemiştim ne yazıkki doğru çıktı ne yapın ne edin bu sınava yazarak çalışın tek diyceğim budur . Selametle...
-
@kd6 merhaba hocam ben bu dönem açılacak olan kaymakamlık sınavına hazırlanmayı düşünüyorum.
Tecrübe bilginizden istifade etmek adına nokta atışı kaynak yahut notlar tavsiye edebilir işen ismen dualarımda ismen zikredeceğim.
Dilerseniz buradan dilerseniz Mail yoluyla bilgilendirebilirsiniz ..
Rabbim gönlüne göre versin inşallah -
@kd6 tebrik ediyorum inşallah mülakattada başarılı olursunuz. Kaç doğru bekliyordunuz cevaplarınızı yazar mısınız
-
-Bu sınav şeffaf mı?
-Elbette ki hayır.
-Yapılan sıralamada 73 ham alarak listenin ilk sırasında yer alan arkadaş 85 küsür alarak Türkçe'den sadece 3 doğrumu yapabiliyor? (Standart sapmanın en az 7 olduğu konuşuluyor.)
-İlginç. -
@forceful Genel hesaplamalara göre standart sapmadan 6-7 puan gelmiş. Yaklaşık 7 puanlık da bir artış var. Totalde 13-14 puanlık bir artış var. Herhalde ortalama olarak en yüksek sınavlardan biri bu oldu