2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Tedavul sorusu bence 2006 mantik olarak fakat 2005 yapan arkadaslara da bisey demiyorum soruda osym 2005 cevabini aramiyordu diye dusunuyorum
-
@makif34 güldürdün
-
@vaner https://t.co/vG5ZZkbXFj?amp=1 2005 olduğu burada da yazıyor.
-
@vaner Bu YTL sorusu da hatırladığım kadarıyla tedavüle girdiği yılı soruyordu. Yasin Çoban'ın kitabına göre aynen alıntıdır: "Enflasyonun kalıcı bir biçimde tek haneli rakamlara düşürülmesi ve yerli paranın itibarının yükseltilmesi amacıyla TCMB tarafından 2004 yılında yapılan yasal bir düzenlemeyle 'Türk Lirasından altı sıfır atma' operasyonu gerçekleştirilmiştir. Türk lirasından altı sıfır atılmasıyla birlikte 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren uygulamaya konulmak üzere yeni para biriminin adı 'Yeni Türk Lirası(YTL)' ve alt birimi ise ' Yeni Kuruş' olmuştur." diyor.(2015, sayfa 183, Yasin Çoban)
-
@username7 2009 da yeni ibaresi kalkti
-
Zaten ben yanlis Kabul ettim net hesaplarken 2005 sorusunu ama imkb degil ondan cok eminim
-
imkb konusunda benim hatırladığım soru kitlerin hisse senetleri ve tahvil satışları için 1986 yılında faaliyete gecen kurumu soruyordu hisse senedi tahvil satısı ve 1986 yı görünce ben direk imkb yaptım ama yanlış mıdır doğrumudur, bilmiyorum açıkçası
-
@onuktekin 2005 te yeni paralar piyasada yok demedimki esas tedavul ne
-
@hakperest46 sizin anlamadiginiz su imkb ozel sirket kitlerin satisini Nasil yapar bu ne bicim mantik
-
Iktisattaki birinin gizli eylemi digerinin zarari sorusuna YANSIMA cevabini veren var mi arakadaslar? Olabilme ihtimali sizce nedir?
-
1986 dedi herkes imkb ye dustu mantiga bakmadi kimse
-
@vaner Diyelim ki İMKB değil hocam ama sizin yazdığınız da hiç değil. Ben öyle bir şeyi hiç bir kaynakta görmedim, kaynağınız varsa link atın, görelim...
-
@vaner dostum o an o psikoloji çok farklı yanlış da olabilir doğruda ama imkb ikincil piyasa işlevi gördüğü için pek tabiki kit hisse senetleri ve tahvilleri imkb de satılamaz mı diye düşündüm ben senin düşüncene de saygı duyuyorum
-
@vaner imkb özel şirket mi şimdi o zaman merkez bankası da özel şirket.
-
Biz nasıl gaymagam olacaz şüphe duymaya başladım
-
3 seçim çevresini soran soruya 3 yazmadım ben. 3 seçim çevresi yazdım puan kırmazlar değil mi. bu nasıl sistemdir
-
@ultras06 Alternatif cevap varsa, soru önergesi kesin kabul edilir. TBMM'yi arayıp sorduğumda "Cevabınız eksik değil hatta fazla" dediler. Anyasa'da da 98. maddenin son kısmında soru önergesi olarak geçiyor...
-
@kaimoğlan o soruyla ilgili bir sürü farklı cevap var çoğuda yanlış ama senin cevabın daha yakın . Soruda şuna benzer birşey soruluyordu bence ; kaçak elektrik kullanan birinin elektrik faturasını diğer vatandaşların ödemesi gibi. Bunun karşılığı tam olarak ne olur bilmiyorum ama yansıma yakın gibi ama bunun türevi bir ifade de olabilir.
-
İMKB hisse senetleri, hazine bonoları ve devlet tahvilleri, gelir ortaklığı sertifikaları, özel sektör tahvilleri, yabancı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları ve uluslararası menkul kıymetlerin alım ve satımının yapılmasını sağlamak amacıyla 26 Aralık 1985 günü kurulmuş olup, 3 Ocak 1986 yılında faaliyete başlamıştır.
-
@kaimoğlan dışsallık diyen var kardelcilik diyen var yansıma diyen var. bekleyip görcez