2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar sisteme hakim bir arkadaş soruma cevap verebılırse çok sevinirim.Kur sorusuna dalgalı yazdım sdce.Dalgalı kur yazmadım.Yanlış sayılırmı siZce?
-
@OseneBuSene dostum ne abarttınız hoca şöyle böyle.kısacık kpss kitabında bile 2005 yazıyor.neyi tartışılıyor.biri çıkıp 2006 dedi ortalık toz duman..
-
@kek dışsallıkla dışsal ekonomi farklı şeyler yalnız dostum.
-
MADDE 13. — Kamu iktisadî teşebbüslerinin özelleştirilmesine Bakanlar Kurulunca;
müessese, bağlı ortaklık, işletme ve işletme birimlerinin özelleştirilmesine ise Toplu Konut ve
Kamu Ortaklığı Kurulu (Kamu Ortaklığı Kurulu)nca karar verilir. Kamu Ortaklığı Kurulu ayrıca bu kuruluşlara ait iştiraklerdeki kamu paylarının satışı ve devri konularında da yetkilidir.Arkadaşın dediği madde bu. Yalnız şunu kaçırıyor farkında değil. İmkb olmayacağını söylerken 1985 te kurulduğunu söylüyor. Fakat bu maddede Kamu Ortaklığı Kurulu'nun kuruluş tarihi verilmemiş. Resmi gazetenin 86 tarihli olması kurulma tarihi anlamına gelmez.
Zaten kamu ortaklığı kuruluşu da 84 te kurulmuştur. Şunu da suraya birakayim :
Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın talimatları ve 1984 yılında yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu'na haiz, Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı adı ile kurulmuştur.Selametle...
-
Gercekten foruma bakmaya korkar olduk. odenti sorusunun cevabi dissal eksi ekonomiyse ve bubu dogru cevaplayan varsa direk kaymakam olsun. aday bile olmasin. is gücü deniliyor ya. Ya arkadas hic mi iktisat bilmiyorsunuz? Işsiz olup is aramayanlar cesareti kirilan kisilerdir. Bunlar is gucu icinde kesinlikle yer almaz. soruda issizler calisanlar ve issiz olup is aramayanlati soruyordu. cevap kurumsal olmayan nufus, kurumsal olmayan sivil nufus veya bu durumu anlatan diger tabirler. 2005 tedavul sorusu... tartisilmasi bile sacmalikti. Eger yazilanlara gore hareket edersek kimse mulakat yuzu goremiycek. bence soylenenlere yazilanlara kulak asmayin. kendinizden eminseniz bitti. Gelmese de bir dahakine diyip yine dersimize caliscaz.. ben sayet oyle yapcam. Kazanmayacakmisim gibi yola devam edicem. Olursa da daha cok sevinirim
-
.............
-
Ona buna sormaya lüzum yok bekleyelim .en net olduğumuz konularda bile kafalar karıştı
Hepimiz mulkst istiyoruz bir ay sabır .konu aldı başını gitti . -
Benim için sınav açıklanana kadar kaymakamlık meselesi bitmiştir:)Herkese iyi çalışmalar sgk 9.promosyona devam.
-
@kek değil kardeşim.dışsal ekonomi firmanım içinde bulunduğu piyasanın büyümesiyle alakalı avantaj ve dezavantajlar. Ve hoca bu cevabı vermiş.sorunun bu konuyla alakası bile yok.belliki soruyu aktaramamışlar hocaya.alakası bile bununla sorunun.sınava giren biziz.hocaya farklı söylemişlerdir soruyu
-
@mehmetsy sıkıntı yok insallah hocam inceledim çoğu yerde esnek kur geçiyor aktif nüfusun birebir tanımı soru
-
@Göktürk özelleştirmeyle bir alakası yok sorunun dostum.herkes cevabını kabul ettirme derdinde.hisse satışı ve 1986 en kritik noktalar.Ayrıca Yasin Çoban 1986 diyor Imkb ye.Allahtan Halkbankasını sormadılar.Neler yazılırdı neler
-
@taromisaki9 hocam ben de aynı şeyleri söylüyorum haklısınız. Net cevabı bulunmadı. İmkb değil belki ama kamu ortaklığı kurulu hiç değil.
-
Bu sınav mı 27-28 le kapatacak Allah aşkına milletin haline bak ya. Ulan ÖSYM çok basit bi soru açıklama olayını yapmadın paranoyak yaptın milleti
-
Mahfi hoca yanlis anlamistir. Aof calisma ekonomisi kitabinda esas tanim aktif nufus'dur.
Ki tuik 2000 lere kadar Aktif nufus kavramini kullaniyormus. -
@Priss ilk gün sınav sonrası dedim hocam geçen yıl gibi olur.bakma millet uçuyor.geçen sınavda aynıydı.kazanamıyorduk uçan netlere göre.rahat rahat girdik listeye.Benim tek derdim tecrübesiz arkadaşları yanlış yönlendirip umudunu kırıyorlar
-
@atanamayan bence kabul edilir.soruda hangi kur politikası dediği için kilit kelime "dalgalı"
-
@conmaynard evet bence 38 üzerinden değerlendirmek lazım. 1986 sorusu da karışık
-
@Oruçreis bildiğimz sorudan şüphe eder olduk.Sagolasın kardesm
-
Ham puan baraji80 görür diyen var bu sınav için
Ciddiyim.
-
@OseneBuSene nasıl yani hocam ?