2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@adamsimit ben de ahlaki risk dedim ve iddialıyım dostum
-
Ahlaki Tehlike = Ahlaki riziko, ahlaki zafiyet olarak da bilinen ahlaki tehlike; belli bir ilişki içinde olan iki tarafın farklı bilgilere sahip olmasını ifade eder. Bu durum, doğru bilgiye sahip olan taraf içinde bir güç unsuru, yanlış veya yetersiz bilgiye sahip olan taraf içinde bir zafiyet unsurudur. Bilginin eşitsizliğinin, asimetrik bilginin kabulü, ekonomik birimlerin davranışlarına ilişkin varsayımlardan, piyasada kaynak tahsisinde etkinliğin gerçekleşmeyebileceğine kadar birçok önkabulu etkilediği için, önemli bir kavramsallaşmadır.
Ahlaki tehlike, özetle hizmet sektöründe gözlemlenen, taraflardan birinin, anlaşma yapıldıktan sonra, hizmetin sağlanması sırasında, diğer tarafa zarar verecek şekilde davranış ya da eylemde bulunması sonucu ortaya çıkar
-
@ugur1144 hocam iki soru da dışsallık aslında. ikisi de sayıştay sorusuydu sanırım.
-
@Priss iddialıyım derken yani dayanağın nedir dostum? Herkes başka birşey diyor insan kendi doğusundan şüphe ediyor
-
@vaner Hocam sorunun soruluş şekli İMKB ama cevap muaallak. Kesinlikle İMKB değildir diyemiyorum.Okuduklarım olmadığı yönünde düşündürüyor.Fakat olabilir de kesin konuşmak doğru değil.Bir de bunu savunurken KİT hisselerini İMKB'de mi satacaklar diye savunuyorsunuz o mantık çok yanlış.KİT hisselerinin blok satışla satışına göre halka arz kârsız fakat bunu İMKB aracılığı ile yapabilir.Keza satışlarını da yapmış devlet, yapıyor da.
Kamu Ortaklığına karşı çıkanlarda yine kuruluş tarihi yönünden karşı çıkıyorlar.Soru kuruluş,faaliyete geçiş soruyordu diyorlar.
Eğer soruları göremezsek havada kalacak bütün bu konuşmalar.Lütfen KDK,BİMER ve CİMER'e sınav sonuçlarıyla beraber kitapçıklarımızın da yayımlanması için yazalım arkadaşlar.Sınav sonucunun açıklanmasını beklersek bu istek için geç olur. -
@FC-Real-GDP Dışsallık ancak şıklarda dışsallıkla ilgili diğer terimler de var. İki terimlede daha önce karşılaşmadım. Birde sadece dışsallığın tanımını soran bir soru var onun cevabıda bizim soruya pek yakın değil. Cevap muhtemelen içinde dışsallığın olacağı bir terim olacak. Ancak sadece dışsallık yada negatif dışsallık değil.
-
@onuktekin o soru imkb kardeşim muallak bise yok çünkü soru da hisse senedi alınıp satılmasının önünü açan diyordu yani cevap kabak gibi ortada başka sorular tartışalım
-
Bu sınavda 25 net yapan en son kişi veya kişiler 75 puan bandında ilk 400 e girer. 25 net altı yapanlar ikinci sınav için çalışmaya başlasın.
-
@adamsimit " ahlaki tehlike sözleşme imzalandıktan sonra gerçekleşen gizli eylemler sonucunda oluşan bir asimetrik bilgi sorunudur " Erdal Ünsal'ın kitabından aynen aldım bu yazıyı dostum. Dayanaklarımdan birisi bu
-
@Priss o zaman muhtemelen cevap budur.
-
@onuktekin beni iyi okumamissiniz imkb satışı gerceklestirmeye yetkili olamaz diyorum imkb de işlem görmez demedim
-
2005 2006 muhabbeti ne oldu son durum nedir?
-
@adamsimit ben 2006 yaptım da o soru bariz 2005 tartışmanın faydası Yok.
-
@adamsimit Soruyu net hatırlıyor musunuz?Herkes bulanık bir şekilde söylüyor.Kimi faaliyete geçen,kimi kurulan diyor vs vs.Bu yüzden muallak o soru.Hisse senetlerininin satışını da illa ki borsadan yapmak zorunda değil ve yapmıyorda.İşçilere satılıyor en başta.Diğer yolda daha karlı olan blok satış.Bu yüzden net değil bence.Tartışmakta boşa maalesef.Bekleyeceğiz.
-
@Priss osym nin tuzak sorusuydu herkesin 2005 cevabını vereceğini bildiği için bu kadar basit sormuş olamaz ben hala 2006 dan umutluyum bakalım
-
@adamsimit cevap gayet açık ve net tüm kaynakalrda 2005 tartışmasız cevap
-
@adamsimit Esas tedavül diye bir şey yok.Kanununda da sitesinde de yazıyor açık şekilde.
-
@onuktekin soru da açık şekilde imkb nin tanımını yapmıştı zaten ben onun tanımını bildiğim için zorlanmadan onu yaptın başka kurum olması zor
-
@realist Direkt olarak konu başlığı o şekilde idi bende en çok o kitaba güvendiğim için öyle yazdım gerçi ümit hocaya soracaktım da vakit bulamadım
-
@onuktekin tedavül değil zaten mesele ilk kullanıma geçtiği tarihi sordu adamlar ama bende kabullendim 2005 ı zaten