2017 Kaymakamlık Sınavı
-
ben bir değerlendirme yapayım mı geçen sınavda aşağı yukarı tutturdum.
-
@sbf12345 buyur yap kardeşim
-
@sbf12345 bekliyoruz
-
sınav sorularına baktım, bana göre genel olarak zor bir sınavmış çok seçici sorularınız var.(geçen sınava göre daha zor olduğunu düşünüyorum)özellikle iktisat soruları geçen sene yapılamayacak tek soru parite sorusuydu bu sınavda biraz zor gibi geldi bana.idare hukukundan özellikle idari teşkilatta hizmet yerinden yönetim,bakanlık merkez teşkilatı soruları sirkeleme soruları olmuş yapanlar muhakkak vardır tabiki çoğunluğu hatay düştüğü kanısındayım.insan haklarını 14 nolu protokol haricinde kasmamışlar,türkiye ekonomisinde dış ticaret ve ytl sorusu birçok kişiyi tuzağa düşürmüştür 1947 ve 2006 cevaplarını veren çok olmuştur.aynı şekilde içişleri bakanı sorularına bakanlık diyen çok olmuştur kafa karıştıran kalkınma bakanlığı sorusuna ulusal kelimesinden dolayı bakanlar kurulu diye çok olmuştur kısacası hataya sürekleyecek türden çok soru sormuşlar. sınav zamanı yaz tatili ve bayram tatiline denk geldi sınava girenleri büyük bir kısmının aralık sınavına nazaran daha az ciddi hazırlandığını düşünüyorum.mülakatlardan elenip umudu kırılan ve gerçekten çok çalışan arkadaşların bir kısmıda tekrar girmedi girenlerde nasıl olsa mülakattan eleniyorum diyerek ciddi hazırlanmadığı kanısındayım.sanırım geçen sene 24 doğruda kapatmış (tabi alan puanı ve genel kültür puan farklılıkları var)ortalama alandan 12-13 doğru genel kültürden 10 yapanların yani toplamda 23 -24 doğru yapanların mülakata katılmaya hak kazanacağını düşünüyorum.(ayrıca kişisel veriler koruma kurumuna eminim birçok kişi kurul yazmıştır hatta insan hakları ve eşitlik kurumuyla karıştıranlarda olmuştur.
-
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’na göre büyükşehir belediyesi genel sekreteri kim
tarafından atanır mesela bu soruda eminim başına tam olsun diye belediye başkanının teklifi yazmayı düşününler belki yazanlarda olmuştur(boşluk miktarını bilmiyorum tabiki) -
@sbf12345 çok vardı böyle kolay gibi görünüp ayak kaydıracak sorular
-
@sbf12345 köy sandığını unutmayalım haklısın ben kendi adıma cok düştüm yanlış yazaktan ziyade yanlıs anladıgım cok soru oldu
-
@forumders evet köy sandığı yerine bütçe yazanlara tam olmasada puan verebilirler belki.köy sandığı köy bütçesi bilmiyorum bence aynı şey.
-
@sbf12345 kanun direkt sandık demiş inş dediğin gibi olur da parca parca puan toplarız
-
@forumders evet kanunda öyle yazıyor.
-
@sbf12345 tespitler efsane kardeşim.Ama 23-24 bence çok iyimser olur 25-26 olacak diye düşünüyorum
-
@conmaynard nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum ama sapma da cok önemli bişeymiş hocam ya. 63.5 puan 75.5 olmus gecen yıl.
-
@conmaynard benimki sadece tahmin tam bilmek imkansız zaten.
-
@forumders ben 75 puan civarı kapatacağı kanaatindeyim 26 doğrusu olanda yaklaşık 65 ham puan alır 10 da standart sapma eklenir 75 le mülakata kalınır diye düşünüyorum tabi 1-2 puan tahminim altına düşme ihtimali var çünk muallakta olan 3 adet soru var.
-
neyse öyle veya böyle hepiniz için hayırlısı olsun.
-
@realist 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
lemeye pek yanaşma
Paragrafın öncesiyle ilişkisiz gibi dursa da buradaki "kalın çizgiler" ifadesinde vurgulamak anlamı olduğunu düşünüyorum.
-
@kaizen hocam özelinize bakar mısınız ?
-
@ultras06 Ben de bu kaynaktan hazırlandığım için " Yönetimli dalgalı esnek döviz kuru" olarak soruyu cevapladım. Umarım bir sorun çıkmaz.
-
@Emirkym 3 haziran 1986 tarihli resmi gazeteyi indir 13.maddeye bak tam ifade orda zaten
-
@sbf12345 olayı güzel özetledin dostum .