2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@vaner buradaki herkes mevzuat/akademik kaynaklar ve çeşitli doktrinlerle cevap aramaya çalışıyor. Takip ettiğim kadarıyla siz de öylesiniz;fakat, Ösym'nin ne kabul edeceğini sınav açıklanınca göreceğiz artık .
-
@vaner sen saplantili bi tipsin birader nerde yazdigini gorsem anca tartisma pesindesin umarim patlar cevabin
-
@vaner neymiş yani cevap, ösym ne dedi de çuvalladı anlamadım, cidden
-
@sacred123 sana da eyvallah eleştirin için tşkler
-
@vaner kardeş ösym ne demiş ??
-
@genclerbirlikli ösym nin bişey dediği yok soru kaliteli
-
@vaner Kurulan dediyse seninki garanti yanlış hocam... Bahsettiğin kurum 1984'te kuruluyor. Sen "Atıfta bulunuluyor" diyorsun. İMKB "kuruluş" ifadesinden dolayı yanlış cevapsa sizinki garanti yanlış...
-
Dostlar, sonuç gününe kadar vanerin yazdıgını doğru kabul ediyoruz ((:
-
@OseneBuSene yav ne demiş bu adam hangi kurum diyor
-
@Emirkym kardeş 1984 te takmışsın 1986 da kurulan bir yapı Kamu yatırım ortaklığı 1984 te Toplu konut ve kamu ortaklığı var 1986 da Kamu yatırım ortaklığı idaresi
-
@vaner şimdiki adı ozellestirme idaresi başkanlığı kanun 4 kez isim değiştiriyor
-
@vaner ee peki özelleştirme idaresi başkanlığı doğru kabul edilir mi peki
-
@vaner aynen dostum bende yazdım illa imkb diyorlar anlatamadım ((:
-
Soru tam bu değildi ama içerik bu şekildeydi.
Bu Kutluay Hoca'nın hazırladığı dosyadan :
Kamu iktisadi teşebbüslerinin hisse senetlerinin satılması ve özelleştirilmesi amacıyla 1986 yılında kurulan mercii yazınız
Bu da Ahmet Hoca'nın paylaştığı:
KİT’lerin hisse senetlerinin satışını yapmak amacıyla 1986 yılında kurulan kurumun ismi nedir?
Yani soru kurulan olarak sorulmuş.Yetki verilmesi,faaliyete geçmesi filan yok. -
iyiki halkbankın kuruluş tarihini sormadılar... 1933 mü 1938 mi diye iyi tartışma dönerdi
-
@vaner Sizin "Atıfta bulunuluyor" gerekçenizle 1984'te kurulan bahsettiğiniz kurum kabul olacaksa, hem tarih açısından hem de "hisse satışı" diyerek hakikaten "atıfta bulunma" eylemini İMKB için yapıyor ÖSYM... Soru kaliteli diye de bişey yok... Kutluay Hoca bugün attığı Tweet'te de ÖSYM'nin net olmadığını ifade etmiş... Benzer eleştiri Ahmet Nohutçu'dan da geldi...
-
Eee mutabık kalınan cevap nedir ????
-
@odaklan25 yüksek planlama kurulu
-
@vaner 1984'e biz takmadık. Gönderdiğiniz resmi gazetede yazıyor. 3 kere okudum. Kuruluşu 1984... O açıdan bakarsanız İMKB de 1985'te kurulmuş, 1986'da hisse satışına başlamış. sizin bahsettiğiniz 1984'te kurulmuş bir kurum, 4 kez isim değiştiriyor. Diğeri de 1985'te kurulan bir kurum. 1 kez isim değiştiriyor... Sonuç itibariyle iptal edilme olasılığı daha yakın... @onuktekin "Soruda kuruluş ifadesi geçtiği için ikisi de tutmuyor" diyor. Sorudaki "Kurulan" ifadesini hatırlıyorum ben de zaten...
-
@OseneBuSene Sonraki sınavda sorulursa diye buraya bırakalım.
"Türkiye Halk Bankası 1933 tarihli ve 2284 sayılı Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu kapsamında kurulur ve 1938 yılında faaliyete geçer." https://www.halkbank.com.tr/channels/1.asp?id=932