2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Imkb ciler neden sinirli ki
-
@vaner Soru garabet hocam. Ne dediği belli değil.Cevap anahtarında o kadar çok alternatifi kabul edebilmesi de ayrı bir garabet.5 tane alternatif mülki idare amirliği sınıfı cevabı nedir? Sizin de dediğiniz gibi bilenin ne suçu var
Kulaktan kulağa sorular artık öyle bir hale geldi ki en son Türkler Anadolu'ya ne ayak bastı olacak soru Kurulandan başladı faaliyet,yetki diye devam etti. -
vanerin soruyla ilgili cevabı .... tartışmalara son nokta..
-
@vaner Ne münasebet... Soruya siz de bir cevap verdiniz, sınava girenler de cevap verdi. Koca koca kitap yazanlar ve hatta Türkiye'nin ünlü ekonomistleri bile "Soru net değil" diyor, siz "Soru kaliteli. Çünkü ben doğru yaptım" diyorsunuz... Kesin sizin cevabınız doğru olsa hakikaten tüm samimiyetimle tebrik edicem. Yalnız, mantıken uyumsuzluk var...
-
@OseneBuSene sayfada imkb yazan çoğunlukta lakin bunlar illa imkb demiyor. Birkaç kişi ısrarla günün belli saatlerinden illa İmkb değil diyor. Tamam kardeşim değil, sayfa olarak kabul ettik ama artık yeter. İyice diğer forum sitelerine döndük. Bak hizmet yerinden yönetimle ilgili bilgileri paylaşan arkadaslar mevzuatla ve çok güzel bir üslupla değerlendirmeler yaptılar. Hiç iddialaşma olmadan. Ama imkb değil kitlesinin davranışı (cevabın ne oldugu hiç önemli değil) baydı. Ve siz okumuyorsunuz , çaktınız vs yaklaşımları bir kaymakam adayına yakışmıyor.
-
arkadaşlar linke tıklayın vaner zaten imkb demiş
-
@vaner Hocam ben de sizin gibi Kamu Ortaklığı olabileceğini düşünüyordum.Hatta baya bir araştırdım ben de. Şuna da bir bakın lütfen siz de neden olamayacağını göreceksiniz.
"Ancak, zaman içinde yaşanan mevzuat sorunlarıyla kurum atıl duruma gelmiştir. 1990 yılında 412 ve 414 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı şeklinde iki ayrı idare olarak örgütlenmiş, 1993 yılında da Toplu Konut Fonu'nun Genel Bütçe kapsamına alınmasıyla İdare kaynaklarının azalması, İdareyi konut üretiminden uzaklaştırmış, ülkemizin nitelikli konut ihtiyacı tam olarak karşılanamamıştır. "
https://www.toki.gov.tr/kurulus-ve-tarihce -
@OseneBuSene sizi kiracagima kafamı kırarım cvp imkb tebrikler arkadaşlar
-
@OseneBuSene Hocam sizden daha çok usta bir gazeteci olur
-
@onuktekin kardeş ne alaka ya ben bunu mu dedim
-
İMKB hiç olamaz o da 27 Aralık 1985'de kurulmuş.5-6 gün daha bekleyememişler
http://www.borsaistanbul.com/kurumsal/borsa-istanbul-hakkinda/tarihsel-gelismeler
http://www.borsaistanbul.com/Dosyalar/25yil/index.html -
@vaner Siz ne diyorsunuz hocam. "1986 da kurulan bir yapı Kamu yatırım ortaklığı " dediniz, bu yanlış. Soru yetki verilmesi yada faaliyete geçilmesi şeklinde sorulmadı. Kurulan diye soruldu. Bununla ilgili verdiğim cevap.
-
Vaner in işsizlik başına vurmuş dalga geçiyor milletle. Git başka yerde eğlen birader.
-
@genclerbirlikli arkadaşlar ben cvp ta israrliyim fakat çokk konuştuk yeter bence imkb diyorum yine kurtulamıyorum
-
@onuktekin kanunu yalanladin onun için başka ülkede yasayamam diyorum
-
Yüksek planlama kurulu da yakın bir cevap olarak görünüyor. Fakat kuruluş tarihini bulamadım. Bulan var mı? 1986 ise şayet cevap net bir şekilde budur.
-
@onuktekin Katılıyorum. "1984'te kurulan" deseydi ve cevap KYO olsaydı, kafadan "İMKB" cevabımı zaten yanlış sayardım şahsen...Şuan muallak sayıyorum. Sınava girmeden önce son okuduğum konulardan biridir İMKB... Sınavda 1985'te kurulduğu aklıma geldi, soruda 1986'yı görünce, kuruluş tarihini yanlış hatırladığımı düşünerek "İstanbul Menkul Kıymetler Borsası" yazdım... Sınavdan önce okuduğum bilgilere en uygun İMKB vardı. + Hisse satışı ifadesini net hatırlıyorum, "özelleştirme" ifadesini hiç okumadım sanki...
-
@onuktekin Arkadaşlar cevabın imkb olmadığını savunanların eğer şöyle bir savı olsa onlara katılıcam. Ösym'nin cevabı imkb 'dir ancak bu cevap hatalıdır çünkü imkb'nin kuruluş tarihi 26 aralık 1985'tir. Fakat çoğu kaynak faaliyete geçme tarihini baz aldığı için bunu 1986 olarak göstermişler. Ösym'de bu tarihi 1986 olarak aldığı için bu soru hatalıdır ve iptal edilmelidir. Bunun yanında sınava giren adayların çoğunluğuda (imkb'nin kuruluş yılını bilenler) bu tarihi 1986 olarak biliyorlardı. Diğer cevapların çok zorlama ve hertürlü yanlış oldukları açık neden illa diğer cevapların doğru cevap olduğu yönünde zorlama yapılıyor anlamıyorum.
-
@vaner Seviyesizleşmeyin. Okuma yazma biliyorsunuz şu gönderdiklerimi okusanız hatanızı göreceksiniz.
Kanundaki ifadeyi de paylaşın bunu söylediğinizde.
http://www.resmigazete.gov.tr/arsiv/19126.pdf
BEŞİNCİ BÖLÜM
Kamu İktisadî Teşebbüslerinin özelleştirilmesi ile ilgili hükümler
MADDE 13. — Kamu iktisadî teşebbüslerinin özelleştirilmesine Bakanlar Kurulunca;
müessese, bağlı ortaklık, işletme ve işletme birimlerinin özelleştirilmesine ise Toplu Konut ve
Kamu Ortaklığı Kurulu (Kamu Ortaklığı Kurulu)nca karar verilir. Kamu Ortaklığı Kurulu ayrıca
bu kuruluşlara ait iştiraklerdeki kamu paylarının satışı ve devri konularında da yetkilidir.
Bu karar üzerine Kamu Ortaklığı Kurulu; teşekkül, kuruluş müessese, bağlı ortaklık,
iştirak, işletme ve işletme birimlerinden hangilerinin, mevcut ve çıkarılacak hisse senetlerinin,
varlıklarının tamamının veya bir kısmının satılmasına, kiralanmasına, işletme hakkı verilmesine,
devredilmesi veya tasfiyesine karar vermeye ve bu konularda her türlü düzenleme yapmaya
yetkilidir.
Yukarıdaki hükme göre özelleştirilmesine karar verilen Kamu İktisadî Teşebbüsleri ve
bağlı ortaklıklar doğrudan doğruya, müessese, işletme ve işletme birimleri ise önce anonim
ortaklık haline getirildikten sonra hiçbir işleme gerek kalmaksızın bağlı bulunduğu Bakanlıkla
ilişkisi kesilerek Başbakanlığa bağlanmış sayılır.
Burada nerede kurulmuştur yazıyor? Okuduğunuzu anlamadan burada lakayt lakayt konuşuyorsunuz.
TOKİ'nin sitesinden zahmet edip açıp okuyun.
https://www.toki.gov.tr/kurulus-ve-tarihce Kamu Ortaklığı kurulu bu kurumun bir organıyken daha sonra ayrılmışlar. -
@onuktekin hocam bir de 1986 kuruluşu tutsa sorun çözülecek gibi bende özelleştirme idaresi başkanlığı yazdım fakat sorunun cevabını ösymden teyidini almadan doğru diye kabul etmek fazlasıyla ütopik olur.