2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Snotz crowding out dışlama etkisi demek tam dışlama demek değil. dışlama ve tam dışlama cevapları doğru mu yani ikisi de.
-
@erdem ben de senin gibi düşünüyorum fakat bir yerden okudugum kadarıyla bunların genel adı "dışsallık" olarak geçiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@onuktekin 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
en en fit cevap klasik durum
benim aklıma hiç bişey gelmedi "maliye politikasının etkinsizliği" dedim
-
Arkadaşlar herkese merhaba.
forumlarda gördüğüm tartışmaların ve yorumların tümü bazı soruların hocalara yanlış aksettirilmesiyle ve insanların kendi cevaplarını kabul ettirmeye çalışıyor olmasıyla alakalı. Forumların hepsinde iyi bir takipçi olarak şunu gördüm.- muallakta olan soruların hepsi aynı ve 5 tane soruyu geçmez
- hepimizin kafası bilgi kirliliğinden o kadar karıştı ki doğru yaptığımıza emin olduğumuz sorular da dahi "acaba" demeye başladık.
3)iktisat sorularının 2 tanesine bu sorunun cevabı kesin şudur diyen olmadı.
4)büyük bir çoğunluk paylaşılan cevaplara bakarak 25-26 doğrusu olduğunu söylüyor.
5)geçen yıl bu kadar muallakta olan soru yokken bile 28 in altına düşmez diyenler sonuçlar açıklanınca 24-25 doğrusu olanın mülakata kaldığını şaşkınlıkla izlediler.
yani bana göre yine geçen yıl ki sınav ile aynı puan aralığında kapatması yüksek ihtimal.
Benim Türkçe hariç kesin emin olduğum 21 doğrum var ve 5 tane cevabımı üzerinde çok tartışma var diye(2005-hizmet yerinden yönetimler-özelleştirme idaresi-içişleri bakanlığı-aktif nüfus) doğru kabul etmiyorum.
Umudun var mı derseniz evet umudum var.
Ama olmaması da dünyanın sonu değil.
Dip not: en seviyeli forum burası olduğu için burada yorum yapmak istedim.
Allah herkesin hakkına hayırlısını versin ve bu makama gerçekten hakeden ve hakkıyla hizmet edecek kişilerin sahip olmasını nasip etsin
Saygılarımla...
-
Sınavlardan sonra değişmeyen fix 2 muhabbet var
Sınavdan önce: 30 la kapatir.... 82 yi görür KARDEŞ (kardeşi büyük yazar)
Sınavdan sonra ;
Arkadaşlar ben sonuca itrz edcm.
-
Görevden uzaklastiran merci diye sorulmuş soru İçişleri bakanlığı cevabı kabul olmazmi.sonucta kolluk makamı deyince İçişleri bakanlığı diyorduk yanlış hatırlamıyorsam .YTL sorusu da 2006 kabul edilirse mulkst kalma şansım var .bu iki sorudan biri doğru kabul edilir umarım .YTL sorusu kafa karıştırıcı şekildeydi altı sıfır atıldıktan sonraki dönemytl tedavulu . diyordu o neden bu cevabı yazdım
-
@OseneBuSene 30 derken ciddi olduğunu düşündüm az önce Yapma Volkan yapma dedim
-
Ytl sorusuna ben de 2006 cevabı verdim ama tartışılması gerçekten abes, 4t hocasının paylaşımını görünce bi umutlanmıştım ama gerçekten zorlama bir açıklama yapmış herhalde, 2006 yazmış ve hatasını kabul edemeyip bu sözünün arkasında durmuş artık bilemiyorum.
-
@sofuoglu açık üçlünün en kötü yanı da bu
Sorularda açıklanmasını için haliyle acaba hangisi diye kafa karışıyor .düz mantık sorsa tmm Dicem ama ÖSYM amacına ulaştı -
@siyasetbilimci ben de mercii sorulduğu için içişleri bakanlığı yaptım,tedavül cevabında ise dün burada bir arkadaşımızın yaptığı yorumda GUY mülakatında sorunun cevabının 2006 olarak verilmesi kafamı karıştırdı.bu yüzden 2 soruyu da şu anda yanlış olarak kabul ettim,hayırlısı artık bekleyip göreceğiz.
-
@siyasetbilimci hocam gerçekten öyle ben ilk başta 2005 yazdım;fakat ösym bunu sormamıştır mantığıyla hareket ederek silip 2006 yazdım, gerçekten sorulan sorular kolay gibi gözükse de tuzağa çekilmeye çok müsait sorulardı ve tartışmaya açık sorulardı.Sınavın üzerinden 1 hafta geçmiş olmasına rağmen hala üzerinde mutabakata varılmamış 3-4 soru mevcut, gerçekten dediğiniz gibi amacına ulaştı ösym. Benim ilk girişimdi yüksek ihtimal olmayacak gibi;fakat,benim açımdan büyük tecrübe oldu.
-
@taromisaki9 ahah yok.anlatamiyorum dostum.30 bekleyen adam (buradaki kişileri tenzih ederim) bakıyorum köy butcesi,İçişleri bakanlığı doğru kabul edip hesaplamış burada adamın sucu yok alternatif cevaba girebilir denmiş oda inanmış öyle heaapliyor iktisatta da 2 soru boyle
-
KiT hisse senetlerini satisi sorusunda cevabi netlestiremicez sanirim.imkb dedim ama aklima takilan:
soru tam olarak nasildi? bazi arkadaslar satisini yapan kurumu soruyo nerde satildigini sormuyo dediler ama soru edilgen bi sekildeydi.KIT hisse senetlerinin satilmasi ve ozellestirilmesiyle 1986 da kurulan kurumu yaziniz seklindeydi ki.kutluayin sinav sonrasi twitirda paylastigi soruda aynen boyle yaziyodu.ona da ogrenciler yanlis aksettirmis olabilirler mi diye dusundum ama kutluayin dersanedeki ekibi sinava giriyo diye biliyorum sorulari gormek icin.
salt bi sekilde kit hisse senetlerinin satilmasi amaci ve imkb.bana bazen uzak gibi geliyo.daha cok kuresellesme amacli yabanci sermayeyi cekmek icin yapilan bisey gibi zaten amacina ulasiyo kisa surede yabanci sirketlerin imkb de sayisi artiyo.
asil amaci kitlerin ozellestirilmesi olan kamu ortakligi idaresi 2983 nolu yasa ile 1984 kuruluyo.1986 da ozellestirme kanunu ile bi takim duzenlemeler yapiliyo.orda bu kurumun gorev ve yetkileri yaziyo.1986 da kurulan kurum deyince yorum yapamiyorum. -
@sofuoglu iyi günler hocam bende ilk defa girdim. Soruların 4ü 5i muallak herkes bi tarafa çekiyor kafa karıştırıyor bu durum. Örneğin Ytl sorusu . Ben 2006 yaptım bu doğru da olabilir ama kanun ifadesi açık resmi. Ve yılı değil soruda tarih istiyordu. Bence cevap 1 ocak 2005 gibi.
-
@odaklan25 kesinlikle hocam size katılıyorum tartışılması bile çok abes geliyor bana
-
@sofuoglu öyle hocam. 1986 sorusu da aynı şekilde çok araştırdım resmi gazetelere bile baktım. Net bişeye ulaşamadım. Sadece Nohutçunun kitabında 1986 yılılnda Kamu Ortaklığı idaresi özelleştirme için kuruldu yazıyor. Resmi veriye ulaşamadım
-
@odaklan25 Soru kanuna göre demiyordu ilginç ösym işte bu
-
@odaklan25 aynen öyle hocam ben de o soruya imkb yazdım ve sınavdan çıktığımda kesin doğru gözüyle bakıyordum;fakat, baya tartışmalı bir soru gerçekten artık açıklanınca bir kritik yapacağız mecburen iş ösym'de bitiyor
-
@sofuoglu şöyle de bi durum var kanunda olan ibareler misal Köy Sandığı bundan başka cevap kabul edilmez gibi. Ancak mesela Hizmetsel Yerinden Yönetim gibi cevapları kanunda geçmeyen sorular için ise kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum.
-
@OseneBuSene gördüğüm en güzel yorumlardan biri:) bi de şunu yazarlar 'alınacaklar öncesinden belli'