2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@gökbörü Bakan da mercii oluyor neticede bakanlık karar alıyor diyoruz de mi peki bakanın imzası olmadan karar cikar mi? Bu soruda nasıl yanlışlar yapıldı hiç tahmin etmemiştim
-
...............
-
@kek 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@gökbörü "Mercii" sözcüğü Arapça "rücu olunan/yönelinen kişi/kurum/organ/kurul" vb demektir
Yani demem o ki "İçişleri Bakanı" yerine "Bakanlığı" yazan kişiye o sözcükten ekmek çıkmaz...Sınav açıklanana kadar uyucam
.:))bende bakanlık yazdım .bklim osym amca ne diyecek
-
Bakanlık makam araçları diyoruz .bakanlıkta bir makam .makam =merci .Ahmet notutci hocamız kabul edilebilir dedi .;))) Ben doğruların arasında saydım mi hayır
-
Kendini otorite görüp cevaplarımızın doğruluğu veya yanlışlığı konusunda iddialı konuşan bazı arkadaşlar var hayal kırıklığı yasamamaları için sükunete davet ediyorum
-
Doğru olarak saymadım zaten sadece merci başvurulan kurum veya makam anlamında kabul edilebilir diye .
-
Soruya şöyle bakalım görevden uzaklaştıran kararı veren bakandir .ancak topyekûn görevden uzaklaştırma işlemlerinin tamamını bakanlık yürütür .görevden uzaklaştırma kararı 3 ayda bir gözden geçirilir vs bu vb .soruyu çok net hatırlamıyorum .kim karar verir deseydi bakan okey .ama yetkili makam hangisi dersek sanki bakanlık genel olarak kapsar gibi
Benim yorumum bu .kanunda direk bakan geçiyor onu biliyorum . -
Bakanlık diyenler: "Bakanlık içinde şu birimin işi bu iştir. Burada da yazıyor." diyemiyorsa doğru saymasın. Köy bütçesi diyenler içinde geçerli bu. ÖSYM bu konuda esnek davranmamalı. Bakanı,köy sandığı yazan açısından haksızlık yaratır bu durum. Neticede sıralama sınavı bu. Net sorularda esnek olmamalılar. Konu anlatımında bakanlığı,köy bütçesi yazan kitaplar varsa o kitaplar da hatalı.
-
@forumders Mantıklı hocam. Sınavı okuyanın yerine koyuyorum kendimi, likidite tuzağı görmektense maliye politikasının etkinsizliğini görmeyi tercih ederim.
-
@OseneBuSene Kol bozuk
-
@siyasetbilimci Yapacağım yorumun bir dayanağı olmamakla beraber sınavı yapan ÖSYM olunca ve de sınav yazılı usulde olunca 2 sorunun cevabının da "İçişleri Bakanı" olacağı düşündürüyor açıkçası çok nadir gözükür ÖSYM'nin yaptığı klasik bir sınavda iki sorunun da aynı cevap olması ve de mercii kelimesi oraya bilerek konulmuş olabilir Ahmet Nohutçu hoca da İÇİŞLERİ BAKANLIĞI cevabı isteniyor olabilir demişti. Biz yanlış saydık zaten verdiğimiz cevabı ancak Bakanlığı cevabının olabilitesi yok diyemeyiz.
-
@gökbörü bence aslı kaynak kanundur ve orada açık bir şekilde içişleri bakanı yazıyor bence mercii ye takılmamak lazım kolluk makamı mercii de içişleri bakanıdır
-
@fetih Haklısın benim sorudan herhangi bir beklentim yok zaten kanun geçerlidir tabii ki ama ÖSYM olunca işin içinde düşünmeden durulmuyor 2 sorunun cevabı da İçişleri Bakanı
-
soruların guncel halini paylasabilirmisinz
-
kutluay kararlı ya sordum diyor ki bakan-bakanlık ifadesi arasında ona göre bi farklılık yokmuş ama bizim değil ösymnin neyi doğru aldığı önemlidir sonuçları görmek en makulüdür bu süreçte de her kafadan bir ses çıkacağı için nette fazla gezmeden vakit geçirin dedi doğru aslında çünkü kaç gündür okuyorum forumu ve herkes kendi doğrusunu kabul ettirmenin derdinde ve başkalarının kazanma hırsı herkesi etkiliyor
benim kazanma umudum zaten sayıf sürprizler lazım şimdiden hazırlığa başlayacağım iktisatı özellikle çalışmak lazım ilan geldiğinde onunla uğraşmamak lazım -
Uzun süredir forumu takipteyim ve en verimli bilginin olduğu en hareketli yer burası. Bugüne kadar üye olmadan takipteydim ama şu yazılanı görünce hesap açma gereği hissettim sonunda.
Eğer hoca olduğu savında olan birisi Bakan ile Bakanlık lafzı arasında bir fark yok diyorsa o konuşma orada bitmelidir. Kendisine teşekkür edilmeli ve herkese kitaplarından uzak durulması öğütlenmelidir. Hocaymış! Daha neler!
Kendisinin nette gezmeyinden kastı buralarda gezmeyin olsa gerek. Kendisi 'Kitap dağıtçaaaam retweeet yapııın yoruma nokta koyuuun!' dediğinde orada olunsun ister herhalde değil miNot: Sizi hedef almadan söyledim tüm sözlerimi. Size değil malesef sizi yanlış yönlendirmiş olanadır sözüm.
-
@khalessi kardeş Kutluay kararlınin cevaplarinda bakanlık yok bakanı var
-
Arkadaşlar bakanlık merkez teskilati yerine-merkez teskilati- yazılması doğru kabul edilir mi sizce?
-
Herkes bakanlık merkez teşkikatı diyorda o soru GENEL MÜDÜRLÜK
Hadi kolay gelsin -
@Kutyler Hayır yanlış. Doğrusu merkez şube hatta müdüriyet yazanları yanlış kabul etmeyip 1 puan vereceklermiş.