2017 Kaymakamlık Sınavı
-
2006 meselesinde muazzez hocanın paylaşımı kafaları karıştırdı Kutluay hoca cevaplari yeniledi sadece kendi alanını açıkladı ösym nin cevaplari önemli diyor fakat net cevapları paylaşıyoruz kanun ifadelerini şeklinde
-
@vaner aynen hocam kanun ifadesi yoktu zaten dediğim gibi cevap 2006da olabilir. Ben kendi fikrimi söyledim. Bende 2006 yaptım zaten
-
2005 yapan arkadaşların da güçlü delilleri var 2006 cevabına göre
-
Demek ki soruyu cok iyi okumak ve anlamak gerekiyor
-
@odaklan25 hocam bundan dolayı zaten soruların ösym ais'de açıklanması gerekli kafalardaki soru işaretlemelerinin giderilmesi için, ösym hangi cevabı/cevapları kabul etmiş bilemiyoruz maalesef
-
Arkadaslar yaklaşık 1 hafta oldu kendi doğrularımızı ispatlama yönünde sürekli ay o tartışmaları yapıyoruz. Sadece 2 konuda belirtmek istediğim şeyler var. 1- Biz kaymakam adaylarıyız resmî kaynaklara bakalım. TCMB sitesinde resmiyet var iken a hocası b hocasını bırakın TCMB baskanını bile baz almayın. 2- alternatif cevaplar kanunda olan durumların değildir. Yani köy bütçesi sandıgı veya içişleri bakanı bakanlığı gibi, bu olabilir mi sizce? Alternatif cevap örneği, görev gaspı-fonk gaspı veya esnek-dalgalı gibi cevaplardır. Eğer kendi doğrularınızı baz alıp asıl değerlendirme yapan ÖSYMyi baz almazsanız sonuçta şok olursunuz. (Tecrübem ile sabit)
-
@vaner kardeşim artık bırakalım bence 2005 olayını. Zaten benim şahsi kanaatim 2005 ve 2006 yazanlar da kabul edilmeyecek çünkü yılı değil tarihi soruyordu. https://i.hizliresim.com/0G4ggR.png
Kamu ortaklığı idaresi- Ahlaki risk sorularının cevabını bulalım.
-
@FC-Real-GDP hocam ne mezunusunuz bilmiyorum . Ama soruda anlatılan olay dışlama etkisidir . LM dik oldugu için tam dışlannmıştır . Tam dışlama cevabı elbetteki kabul edilecektir . Ancak o soruda soylenen olayın dışlama etkisi "olmadıgını" soylemek imkansızdır . bahsedilen şey kesinlikle dışlama etkisidir ama tam dışlamadır .
genişletici maliye politikası faizleri yukseltecek yükselen faizler özel kesin yatırımlarını azaltacak . Bu olay dışlama etkisinin grafiksel anlatımıdır . Soruda LM dik oldugu için tam şekilde dışlanmanın örneği verilmiş. OSYM nın nasıl kabul edeceği mechul . evet bu bir dışlamadır ama tam dışlama oldugunuda yazacaktınız diyebilir. Okul zamanlarımda notlarımda bu konu sadece Crowding out başlıgı altında gecerdi . tam dışlama ise sadece ornek üzerinde incelenirdi. -
@sofuoglu Cevap kağıtlarını inceleme imkanı için yasal yollara başvurmak gerek. Yoksa erişime açılmayacak bildiğim kadarıyla
-
.............
-
Dostlar en iyisi sonucun açıklanmasını beklemek yoksa her soru kendimize göre doğru hayal kırıklığına uğramamak için bekleyelim ve bu süreçte birbirimizi üzmeyelim yoksa 2.5 puan az almışsın fazla almışsın bi önemi yok kalp kırdıktan sonra
-
@kek hocam sizin iletiler niye hep "....." şeklinde.
-
@vaner kardeş ben 2006 yaptım. Buna dair ne kanun ne de resmi bilgi var. Açıp 5083 sayılı kanuna bakabilirsin. 1 ocak 2005de yürürlüğe girmiş altı sıfır atılmış ve YTL tedavüle çıkmıştır. Bu bire bir kanunda geçiyor. Ben Muazzez hocaya güveniyordum ama soru da Tl kaldırılıp tedavüle çıktığı tarihi sormadığı için kanaatimce 2006 yanlıştır.
-
@kek kesinlikle katılıyorum o sorunun cevabı kesinlikle tam dışlama çünkü dışlama etkisi çok genel bir kavram.
-
@FC-Real-GDP hocam ben" tam engelleme (crowding out)" yaptim.kabul olma durumu nedir sizce full eklemeliydim biliyorum ama aynı şey sandım parantez içinde yazmamdan anlaşılır mi?
-
@siyasetbilimci görevden uzaklaştırma sorusunda hepimiz biliyoruz ki arkadaşlar İçişleri Bakanı ancak soruda mercii nedir diye sorunca dönüp dolaşıp tekrar okudum ve İçişleri Bakanlığı yazdım ve de doğru olma olasılığını yüksek görüyorum.
-
@gökbörü Diğer soruyu baz alırsak genel sekreteri "kim atar" diyordu buradaki cevap mutlak olarak İçişleri Bakanı tartışmaya gerek yok lakin görevden uzaklaştırma sorusunda hangi "mercii" karar verir ifadesini kullanan ösym İçişleri Bakanlığı cevabını istiyor diyerek onu yazdım ne düşünüyorsunuz ?
-
@gökbörü kanun İçişleri Bakanı diyor
-
@vaner Biliyorum kardeşim belirttim hatta İçişleri Bakanı olduğunu hepimiz biliyoruz diyerek lakin "mercii" hangisidir diye sorunca ösym İçişleri Bakanlığını istemiş olabilir ihtimal dahilinde olduğu kanaatindeyim.
-
@kaymakam106 ben de dışlama etkisi yazdım kabul edileceğini sanmıyorum. siz işi biraz karıştırmışsınız ama kabul edilme ihtimali daha yüksek bence.