2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin tüh bende sadece müdürlük yazmıştım
-
@sehri-emin kabul ederler hocam. Yayımladığı örnek kitapçıkta TBMM başkanı/meclis başkanı ifadelerini birbirine alternatif olarak göstermiş.
-
@Kutyler bak görüyor musun böyle böyle gidiyor iste puanlar. Neyse sağlık olsun dert etmeyin
-
kutluay soru onergesini kabul etmiyo yanlis mi sayacaz simdi.bakanla bakanlik arasinda fark yokmus ona gore ilginc.oteki meslektasi 2006 diye atlamisti israr etti bi sure.kutluayda aynisini yapiyo sanirim.
-
@ultras06 Kutluay kararlı ile şimdi konuştum bakanlık olur diye bişey demedim diyo
-
Tüm sınava giren kardeşlerime hayırlısı olmasını temenni ederim. 2012, 2014 ve 2015 yılları kaymakamlık sınavlarını kazanmış ve hatta 2015 açık uçlu sınavını ilk 5 içine girerek kazanmış birisi olarak bir kaç paylaşım da bulunmak ve bu sınav hakkında da öngörümü belirtmek isterim. Öncelikle Türkçe sorularında verilen boşluklara sığdıramama konusunu dert etmeyin. 2015 sınavında neredeyse tüm soruları taşırmıştım. Bu sınavların tek belirleyicisi üzülerek söylerim ki İktisattır. Maliye Uzman Yrd. olarak görev yapmakta olan birisi olarak iktisat sorularını fevkalede ideal düzeyde buldum. Sonuç olarak Türkçe dışında Türkiye Ekonomisi+İnsan Hakları+Tarih toplamı 5 doğrusu olan Anayasa+İdare+İktisat toplamı 17 doğrusu olan arkadaş mülakata kalır.
-
..............
-
@ultras06 Hocam. Ben 3 anayasa hukukçusuna sordum. Doğru dediler. Kabul edilmemesi art niyet olur, 98. maddenin sonunda zaten soru önergesi yazıyor, dediler. Cevap eksik değil, hatta fazla, zira soru önergesiz verilmez, dediler...
-
@ultras06 en son paylaştığı cevaplarda bakanı ifadesi var. Deneme kitabının 6. denemesinde milyon kez bakan yazmış cevaba. Öyle demesin bir zahmet. Ayıp olur. Soru önergesi alternatif cevaplardan olmayabilir gibi geliyor. Soru denetim yolunun ismi. Önergesiyse bunun aşaması. İç tüzük 96.maddeden böyle anladım.
-
@Emirkym aynen hocam ya soru onergesi sorunun yazili verildigini gosteren net bir ifade.kutluay kesin bi sekilde olmaz deyince insan acaba diyo icinden.
-
@onuktekin Valla Özal Duran, Soysal Aygün ile bizzat yazıştım. İki önemli hukukçu... Ayrıca TBMM Kanunlar ve kararlar müdürlüğünü aradım. "Soru zaten önergeyle verilir. Önergesiz soru veremezsiniz. Yazılı da olsa sözlü de olsa önergesiz soru soramazsınız" dediler...
-
@Emirkym hocam benim bazen aklima şu takiliyo gensoru da onergeyle veriliyo gensoru onergesi demiyoruz ya o yuzden bi turlu emin olamiyorum pisi pisine gitcek soru.
1982 anayasasina gore bir milletvekilinin tek basina kullandigi denetim yolu seklinde sorulsaydi tamamen umudu keserdim soru onergesinden.bir milletvekilinin tek basina kullandigi denetim yolu soru onergesi olmali anayasa hukukcularin kemal gozlerin ve digerlerinin kullandigi bi ifade.artik osym bilir -
@ultras06 Hocam zaten soruda da yazılı veya sözlü soru sorulması diyordu. TBMM iç tüzüğünde de Soru diye ayrıca geçmiyor, soru önergesi olarak geçiyor. TBMM Kanunlar ve Kararlar bölümünü dileyen arayıp, detaylı bilgi alabilir... 0312 420 5000
-
Soru önergesi kabul edilmezse,
Esnek,serbest kur da edilmez,
TCMB güçlü ekonomiye geçiş program indirin
Orada direk dalgalı kur sistemi diyor.Soruda güçlü ekonomiye geçiş programında bahsediyor.
Aynı şey. -
@Emirkym Şüpheli bakılmasının sebebi fazla olması. Any. 98.madde son cümlesi "Soru,Meclis araştırması ve genel görüşme ile ilgili önergelerin verilme şekli,içeriği ve kapsamı ile cevaplandırmak,görüşme ve araştırma yöntemleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir."
İlk cümlesiyse şu"TBMM soru,Meclis araştırması,genel görüşme, gensoru ve Meclis soruşturması yollarıyla denetleme yetkisini kullanır."
Ben kabul edilmeyebilir diye düşünüyorum. Kabul edilirse de hepimiz rahat ederiz. Demek ki düşündüğümüz kadar katı değiller deriz. -
@OseneBuSene Önergesiz soru soramazsınız. Bu kadar basit. TBMM bile "cevap eksik değil hatta fazla. Önergesiz soru sorulmaz zaten. Yazılı /sözlü farketmez" diyorsa, takdir ÖSYM'nin. Ha ben daha büyüğüm diyorsa bilemeyiz tabi...
-
@FC-Real-GDP Normalde bizim literaturde Tam dislama ve dislama ifadelerine yer veriliyor. Aslinda crowding out ifadesi tektir. Sadece ikili bir ayrim vardir. Bunlar Crowding out at full employment ve crowding out at less than full employment. Yani tam istihdamda dislama ve eksik istihdamda dislama. Fakat ben yine yanlis kabul ediyorum. Osym nin bunu dikkate alip almayacagini bilmiyorum. Sonucta kaynak olarak Turk kaynaklar kabul ediliyorsa yapacak birsey yok.
-
@onuktekin Hocam size değil. Kutluay Kararlı'ya gıyaben cevap... "Kesin kabul edilmez" demek başka, "Kabul edilebilir de" demek başka... Anayasa'nın ilgili maddesinde de "Önerge" kelimesi geçiyor mu? Geçiyor...
-
Anayasa 98. madde "Soru, Meclis araştırması ve genel görüşme ile ilgili önergelerin verilme şekli, içeriği ve kapsamı ile cevaplandırılma, görüşme ve araştırma yöntemleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir"... Bu cümle şöyle esasında "Soru önergesi, Meclis araştırması önergesi, genel görüşme önergesi..."
-
@Emirkym ALTINCI KISIM
Denetim Yolları
BİRİNCİ BÖLÜM
Soru
Soru
MADDE 96- Soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel
yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile Hükümet adına sözlü veya yazılı olarak
cevaplandırılmak üzere, Başbakan veya bir bakandan açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir. Sözlü soru önergeleri yüz kelimeyi geçemez. Soru önergelerine belge
eklenemez.
Soru önergesi, sadece bir milletvekili tarafından imzalanır ve Başkanlığa verilir.
Başkan, İçtüzük şartlarına uygun gördüğü önergeleri gelen kâğıtlar listesinde yayımlar
ve Başbakanlığa veya ait olduğu bakanlığa gönderir.
İçtüzük'ten kopyaları yapıştır yaptım. Doğrudan tanımı da var.Önerge ile kullanılır derken yolunu gösteriyor.Bu yüzden fazla olduğunu söylüyor söyleyenler.
En nihayetinde hayırlısı olsun.