2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Göktürk teşekkür ederim kardeşim
-
@onuktekin espri yaptım likidite tuzağı yanlış salladım iktisata çalışmamıştım vaner yardım ederse olur diye düşündüm
-
@makif34 sonuçlar aciklaninca istersen konuşalım burda
-
@onuktekin hocam sen soruların cevaplarına yönelik mevzuat ve akademik çalışmalara göz gezdiriyorsun sana sormak istedim. Şu dışlama etkisi/tam dışlama sorusunun cevabı netleşti mi? Ben dışlama etkisi yazmıştım cevaba kabul edilir mi acaba
-
Arkadaşlar gecen yil 72 alan arkadaşıma 11 puan gelmiş standart sapma
-
@vaner net sayısı kaçtı acaba bilginiz var mı
-
@sofuoglu hocam ben de dışlama etkisi yazdım ama kabul edileceğini sanmıyorum. dışlama etkisinde artan artan faizler yatırımları azaltır, yatırımlar azalınca da milli gelir azalır. tam dışlama etkisinde isi milli gelir hiç değişmiyor.
-
@kemoenes 23 filan galiba
-
@sofuoglu Hocam eksi ekonomisiyle uzaktan ilgisi var ama yakından ilgisi yok.Asimetrik bilgiye daha çok uyuyor. Piyasa başarısızlıklarından biridir. 2 türlü olur. Ters seçim(düşük riskli sanıp yüksek riskliydi sigortalayan sigorta şirketi) ve ahlaki risk(iş yerini sigortalattıktan sonra özensiz davranmak/işini büyütmek için kredi çekip pavyonda bir gece de hepsini yiyip krediyi batırmak) .Cevap bunlardan biri bence. Asimetrik bilgi yazdım fakat ters seçim ya da ahlaki risk olabilir.
Ters seçim diyince akla ilk limon pazarı etkisi gelmeli. Şimdi bakamıyorum bir bakın isterseniz netten nobel ödüllü bir çalışma bu. Amerikanın 2. el araba piyasası örnek verilir. İyi arabalarla kötü arabaları birbirinden ayırmak zor olunca ortalama bir fiyat çıkıyor ortaya. Kötü araba sahipleri için avantaj sağlayan biu durum iyi araba sahiplerinin pazardan çekilmesine ya da daha ucuza satıp zarar etmesine neden oluyor. Burada da bilgi saklama gizli eylemi olduğunu düşünüyorum. Ortalama araba diye kötü araba satılırsa alıcı zarar eder.Ortalama diye iyi araba ortalama fiyata satılınca satıcı zarar eder. Bilgi saklama eylemi bu şekilde diğer tarafın ödemelerini etkiler.
Cevap bu üçünden biri ama hangisi bilmiyorum. -
@sofuoglu Ben çok yanlış anlamışım soruyu kafam dağıldı iyice hocam o soruda uygulanan maliye politikasının özel sektör yatırımlarını genişleme kadar daralttığını söylese tam dışlama/dışlama olabilir. Fakat bundan bahsetmiyor sadece gelire etki etmediğini,etkisiz bir politika olduğunu söylüyor. Bu yüzden en fit cevap klasik durum. Dışlama/tam dışlama yanlış değil ama fazla.Tam dışlamanın tanımında da bu bahsettiğim ifade var.
-
@onuktekin hocam dışlama/tam dışlamayı sormuştu @sofuoglu
-
@FC-Real-GDP farkettim hocam onu da yazdım diğer soruyu düşünüyordum düşündüğümü yazdım
-
@onuktekin @FC-Real-GDP soru kökünü tam hatırlayamıyorum ama o esnada soruyu öyle algılamak istedim belki bilemiyorum dışlama etkisi yazdım,soruya yönelik sizlerin belirttiği gerekçeler gayet makul muhtemelen puan verilmeyecektir nasip diyelim
-
@onuktekin hocam ben bu sorunun cevabına zaten sınavda limon problemi yazdım nedense öyle çağrışım geldi mikro sorusu olduğunu da o esnada algılayamadımsa demek ki
-
@sofuoglu limon otomobil yüksel bilgili'den mi çalıştınız.
-
ben tam dişlama yaptim ama.dişlama yazanlarin da kabul edilcegini dusunuyorum cunku bazi kaynaklarda kismi dislama ve dislama seklinde gectigini gordum.
-
@FC-Real-GDP hocam sınavdan 3-4 gün önce yüksel bilgilinin iktisat okulları kitabına göz gezdirmiştim onun etkisi ile o cevabı yazdığımı düşünüyorum
-
@sofuoglu hocam nobel alan çalışmanın adı da limon etkisi gibi bir şey. Asimetrik bilgiyi kabul ederlerse onu da kabul ederler. Etmeliler. Ben olsam ederim yani
-
@ultras06 tam dışlama etkisi net cevap ama bir ihtimal dışlama da kabul edilebilir
-
@ultras06 Etsinler bence de belirsizliğe yol açmadan düz ifadeli soru sormuyorsa böyle cevapları da kabul etmeli.