TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2017 Kaymakamlık Sınavı

KPSS A
    kaymakamlık kaymakam 2017 mülki idare
    560
    15631
    5089488
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • C
      c.ronaldoo Yasaklı @politics06 Son düzenleyen:

@politics06. yalnız bu sorunun cevabı dışsaliksa sınava girenlerin yarısı boş bırakmayım diye ...son çare olarak verdikleri cevap doğru olacak...

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • P
        politics06 @sınavzedee Son düzenleyen:

@sınavzedee Hocam ben birinin faaliyetlerinin diğerini etkilemesinden dolayı dışsallık dedim aklıma da başka bir şey gelmedi

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • D
          daniel1907 @sınavzedee Son düzenleyen:

@sınavzedee asil-vekil probleminde,ahlaki risk'te,ters seçim'de gizli eylem yok mu?

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • P
            politics06 @aliserdar çetin Son düzenleyen:

@aliserdar-çetin inşallah olur hocam o aralıkta yığılma olacak gibi

• P
              politics06 @c.ronaldoo Son düzenleyen:

@c-ronaldoo o kadar çok kişinin yaptığını zannetmiyorum hocam.

C 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • C
                c.ronaldoo Yasaklı @politics06 Son düzenleyen:

@politics06. bazen az bilgi can kurtarır...asimetrikler,ters seçimler havada uçuşuyor...çok bilgiden kaynaklı arayışlar ve kayboluslar...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • B
                  bfroki @Sirius Son düzenleyen:

@sirius @kuralo o sorunun cevabının kartel olduğunu düşünüyorum hem de inanılmaz bir şekilde eminim sınav esnasında da direk yazdım oligopol piyasalarının sorulduğunu hissettim ilk defa bir arkadaş yazdı dışsallık maliye konusu diye helal olsun @Sirius kardeş

C Sirius 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                  • D
                    Dolaylı tümleç Son düzenleyen:

Dışsallık sorusunu ilk okuduğumda aklıma tüketiciden tüketiciye pozitif-negatif Dışsallık geldi ama genel olarak sorunca o anda Dışsallık olmasına rağmen dışsal ekonomiler yazdım ama doğru cevabın Dışsallık olduğunu düşünüyorum dışsal ekonomileri kabul etmezler.

“Hakikati bulan, başkaları farklı düşünüyor diye onu haykırmaktan çekiniyorsa hem budala hem de alçaktır.”

• K
                      kuralo Son düzenleyen:

tabi direk soruda bir kişinin hareketi diğer kişinin durumunu etkiler diye sorsa ,O zaman derdim ki ha bariz belli DIŞŞALLIK ama adam soruya GİZLİ kelimesini koymus ayreten ÖDENTİ dediğinden sıkıntılı karmakarısık,sırf soru sormak için sacmalanmış,Ancak zor gıbı sorupta arkadasın dedıgı gıbı basıt cevap ıstıyorsa Dıssallıkta olabılır

• C
                        c.ronaldoo Yasaklı @bfroki Son düzenleyen:

@bfroki kartel yanlışşam düzelt... açık anlaşmalı oligopol teorisi diye biliyom...yani ortada gizli birşey yok...

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • S
                          sınavzedee @daniel1907 Son düzenleyen:

@daniel1907 gizli eylem değil enformasyon (bilgi) eksikliği var ama gizli eylem gibi bir şeye hiç rastlamadım ben.

• S
                            sınavzedee Son düzenleyen:

arkadaşlar kartelde, dışsallıkta, asimetrik bilgi ve ters seçimde vs gizli eylem nerede var bi anlatır mısınız, ben kayıt dışı ekonominin hala en yakın cevap olduğunu düşünüyorum, gizli eylem kayıt dışı işlemlerde vardır, bu sebeple ülkenin milli gelirinin gerçeği yansıtmaması, vergi adaletsizliklerine sebep olması yani ödentileri etkilemesi gibi durumlara sebep olur. tabi bunların hiçbirinde ısrar etmiyorum.

C D 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • C
                              c.ronaldoo Yasaklı @sınavzedee Son düzenleyen:

@sınavzedee kayıt dışı eko. de ödenti sadace olumsuz etkilenir.soruda odentinin etkilenmesi diyor...ille negatif mi etkilenecek...gizlilik dışsalligin tanımı içinde yer almaz ...fakat olabilitesi var...yani adam nehire zehir akitirken belediyeden ilan vermiyor mesala...

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • D
                                daniel1907 @sınavzedee Son düzenleyen:

@sınavzedee yönetim kurulu üyesinin şirket sahibinden habersiz kendi yararına işler yapması(asil-vekil problemi),merkez bankası başkanının devalüasyondan önce akrabalarına haber verip dolar aldırması(ahlaki risk)

• S
                                  sınavzedee @c.ronaldoo Son düzenleyen:

@c-ronaldoo senin tarzını ve üslubunu hiç beğenmiyorum umarım gerçek hayatta bu kadar pervasız ve şımarık değilsindir zira bu üsluba sahip birinin herhangi bir vakaya ciddiyetle yaklaşıp çözebileceğini sanmıyorum, benimle muhatap olmazsan sevinirim.

C 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • N
                                    nohutcununpilavi Yasaklı Son düzenleyen:

O sorunun cevabi AHLAKI RISK alternatif cevabi AHLAKI EYLEM aksini iddia eden varsa iddiaya girelim siavdan sonra hesaplasalim

• C
                                      c.ronaldoo Yasaklı @sınavzedee Son düzenleyen:

@sınavzedee bende böyle CIDDI bir görevi yapacağımı sanmıyorum...sırf senin gibi CIDDI leri elemek için girdim...

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                      • B
                                        bfroki @c.ronaldoo Son düzenleyen:

@c-ronaldoo tüketicilere göre gizli ama @c-ronaldoo kendi aralarında açık olsa da hatta her kartel firmanın kartel fiyatından daha az fiyattan satma arzusu vardır diye bir ibarede vardır. Bu aradaki fark yani tam rekabettekinden fazla öder tüketiciler ben de buradan tüketicilerin ödentilerinin artması fikrine kapıldım sınavda hiç düşünmedim bile üstüne direk kartel yazdım göreceğiz içimde inanılmaz bir özgüven var nedense bu soruyla alakalı olarak 🙂 yasal demediği için kartel yasal diye özellikle söyleseydi tröst olurdu...

mülkiamir C 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • S
                                          sınavzedee @c.ronaldoo Son düzenleyen:

@c-ronaldoo tamam amacına devam et ama benimle muhatap olma.

• mülkiamir
                                            mülkiamir @bfroki Son düzenleyen:

@bfroki, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı

@c-ronaldoo tüketicilere göre gizli ama @c-ronaldoo kendi aralarında açık olsa da hatta her kartel firmanın kartel fiyatından daha az fiyattan satma arzusu vardır diye bir ibarede vardır. Bu aradaki fark yani tam rekabettekinden fazla öder tüketiciler ben de buradan tüketicilerin ödentilerinin artması fikrine kapıldım sınavda hiç düşünmedim bile üstüne direk kartel yazdım göreceğiz içimde inanılmaz bir özgüven var nedense bu soruyla alakalı olarak 🙂 yasal demediği için kartel yasal diye özellikle söyleseydi tröst olurdu...

Bende KARTEL yaptım ama kimse böyle bir cevap vermediği için hiç ses etmemiştim 😂 umarım doğru çıkar

• 1
                                            • 2
                                            • 370
                                            • 371
                                            • 372
                                            • 373
                                            • 374
                                            • 781
                                            • 782
                                            • 372 / 782
                                            • İlk ileti