2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@yakupcemil yazdığımı bir daha okursanız sevinirim türkçe cevaplarımin doğru olduğunu iddia etmedim hatta bir önceki iletim de Türkçeden herkesin 5 yazdığını bunu tahmin etmenin zor olduğunu yazdım 22.5 noktasında isterseniz verdiğim cevapları yazabilirim birde özgünlük ve yaratıcılık konusunda türkçe sözlüğe bakmanız da fayda olabilir diye düşünüyorum
-
@göktürk vardı hocam. Kelimelerden ziyade cümleyi devrikleştirip vs tekrar yazmayın anlamında bir uyarı vardı.
-
@onuktekin aynen..bir uyarı vardı ama net hatırlayamadım.
-
@onuktekin aynı kelimeleri kullanmayın uyarısı yoktu hocam. Başka uyarı varsa bilmiyorum.
-
@göktürk bakarsın sonuçlarda aynı anlamda saymislarmi saymamislarmk senide ekledim.sinav sonuçları açıklandığında bakalım mülakat başlığında gorecekmiyiz yoksa geçen seneki gibi yeni nick alıp 2018 başlığında mi izleyeceğiz. Ben sinava geçen sene girdim bu sene geçen seneki istekle hazırlanmasını.guy mülakat sonucunu bekliyorum.varmi başka merak ettiğin?
-
@miray metine göre ikiside aynı anlamdadır.ilk paragrafa verilen özelliği , iki cevap yazmışsın kastım bu idi.
-
@rhadamanthus @Göktürk uyarıyı birebir hatırlamıyorum. Cümledeki ifadeleri yanıtta olduğu gibi kullanmayın anlamında bir uyarıydı. Kelime yasağı diğer yorum sorusundaydı diye hatırlıyorum.
-
@yakupcemil Metne göre tek bir yazarın özelliğini soruyordu. Mantığınıza göre farklı anlam olmasını istiyorsunuz ama iki zıt özelliğin bir kişide olması saçma. Yaratıcılık (creativity) elbette ozgün olmayi icerir ama konu felsefe değil. Bunların da aynı değil fakat kapsayıcı kümeli bir anlama gelmesi doğal çunku ayni kiside zuhur eden ozellikler. Çok farklı olamazdı.
-
Niye başka sınav açılmıyor yahu .her kurum kayma ksmlik gibi yapsın sınavını .
-
@yakupcemil anlayamadığım için soruyorum iki boşluk vardı ve bu paragraftaki yazarın iki özelliğini yazın diyordu ben bir özelliğine yaratıcılık diğer boşluğa özgünlük yazdım tabi bu özellikler yazarın özelliği olmayabilir siz tek boşluğa ikisini bir yazdığımı düşündünüz
-
@miray hocam ben yaratıcılık demedim soyut gibi Kelime kullandım yarticiliktan farklı bir kelime yazdım kabul etmezse simdi
-
Gözlemcilik ve özgünlük
-
@kaya06 özgünlük ve yorumlayıcılık olur mu sizce ?
-
@politics06 edebiyatci arkadasim soylemisti bahsettim soruda #özgunluk(yaraticilik) ve gözlemcilik# dedi
-
@yakupcemil ekledigin yere iki de çarpı at birader:) nasıl bir tavır nasıl bir tarzdır bu. Görende forumda 2 yıldır yaziyo sanacak. 10 ileti girmişsin yani sen de yenisin ama cekinmeden konusuyosun masallah.
Benim merakım o 2 boşluğa hangi kelimeleri yazdigindi. Ona cevap vermemissin guy demissin biseyler. Hakkinda hayırlısı olsun hakettiysen kazanırsın insallah guyu.
Benim mulakattayim diye bi iddiam olmadi. Rahat ol.
Unutmadan 2 çarpı daha at :)) unutma sakin
Burayi takip eden cok insan olduğunu biliyorum onlari meşgul etmemek adına bu konuda daha fazla yazmayacağım.
İyi aksamlar herkese. -
Türkçe sorularında hatırladığım kadarıyla yazarın özelliği sorusunda uyarı vardı metinde birebir geçmesin diyordu ben yaratıcılık ve izleyicilik cevabi verdim. Metinde izlenim olarak geçiyordu, gözlemcilik aklıma gelmedi belki puan alamayabilirim izleyiciliken. Bir de sinema olan soruda uygun kelimeyi yazın diyordu bir boşluğa daha önceden yazdım iki kelime oldu 0.5 puan buradan kesin gider diye düsünüyorum. Bir resim sorusu tek cümle olarak isteniyordu, bence çok subjektif bir soru yakin anlamda olsa da herkes farkli cumleler kurmustur nasil puanlarlar merak ediyorum dogrusu.
-
@politics06 hocam bende bakış açısı ve yorumlama dedim yazarın özelliklerine
-
@odaklan25 umarım doğru cevaplar arasında yer alırlar
-
Türkçe soruları için yazdıklarımı söyleyeyim.
1- Yazarın iki özelliği soruluyordu verilen paragrafta sözcük tekrarı yapılmaması isteniyordu. Bakış Açısı Ve Yorumlama dedim.2 - Bir resim bin kelimeye bedeldir denilmişti. Yasak var mıydı bilmiyorum yoktu herhalde.Aynen şunu yazdım.
Sözcüklerle anlatılamayan ifade edilemeyen çoğu şey resimle rahatlıkla ifade edilebilir.3 -- Sözcük yerleştirme vardı hatırlamıyorum
4- Kalın çizgilerle vardı tek kelime istiyordu sanırım. Yüzeysel yazdım
5 - Kurallı cümle hatırlamıyorum doğrudur galiba en kolay soruydu.6- Noktalama işareti sorusu." . " yaptım ilk üçünü gerisini hatırlamıyorum.
Son olarak bir resim bin kelimeye bedeldir cümlesi yanlış hatırlamıyorsam Orhan Velinin şiirinde geçiyordu. Verilmek istenen anlam olarak da resimin soyut olan sözcüklerle anlatılanı somutlaştırması olarak geçiyor...
-
@politics06 umarım hocam tekrar yasağı vardı onu hatırlıyorum ama tek kelime yasağı var mıydı hatırlamıyorum. Varsa bakış açısı gider