2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@kamikaze esnek kur ve genel kurul'u tartısmalı sayıp kesin yanlışları tartısmasız dogru saymak hic komik olmayan bir saka bence yazik ediyor kendine.
-
@kamikaze soru önergesini de ekle bro
-
@kamikaze estafuğrullah hocam sağolun cevap için açıklanınca geleceğim inşallah çünkü bazı arkadaşlar kırıcı yorumlarda bulunuyor malesef onlara dedim açıklanınca puan yazıp tartışırız kazanamayabilirim sınırdayım ama bellide olmaz kısmettir iyi günler cümleten
-
@oruçreis önerge olmamalıydı değil mi?
-
@caliskan84 ooo 1. Belli olmuş
-
@rhadamanthus şakaysa sorun yok ama değilse sukut-u hayalle uğrayabilir
@Oruçreis az da olsa tartışmaya açık olabilir hocam
@caliskan84 hakkında hayırlısı hocam. -
@rhadamanthus kardeş yazamıyorum dedim ama uslubun çok sert neyse son cevabım olsun neden yanlış sordum çünkü burda okudum başına bm koymak gerek diye neyin genel kurulu diyolar ? bence kabul olması lazımdı ama tartışıldı ikna oldum kimsede senin gibi sert yazmadı ve gegpte açık yazmış dalgalı cevap açıkca 2006 nesi yanlışmış ortada guy rtük örneği var 60 gün kendi fikrim tartışılıp irdelenmemiş oda yanlış olsun hadi bir birimizi kırmanın gereği ne anladım yazmıyorum hakkımda yazmayın iyi günler inşallah iyise sınavınız kazanırsınız
-
@oruçreis bu konuda tbmm yi arayan arkadaşlarda var soru önergesi denmişr siz nasıl kesin yanlış diyorsunuz bazı soruları tartışma gereği duymuyorum artıkk
-
@caliskan84 Bozkurt davası hakkında ne düşünüyorsunuz? Maalesef bende o şekilde yazdım
-
@varolvarol Tbmm denetimin adı soruldu ve anayasada SORU yazıyor.soru önergesi içtüzükte yer alıyor
-
@caliskan84 Arkadaşım bu forumda olmamızın sebebi birbirimize yardımcı olmak.Herkes o cevapların yanlış oldugunu aciklamalarıyla izah ediyor ancak sen ısrar ediyosun.Ben de ne dedim sana boyle yapma kardesim uzulursun.Yanlıs mıyım?
-
@caliskan84 önerge verilerek tbmm denetimi icra ediliyor.ancak metin direkt anayasadan alınmış o yüzden SORU.üzgünüm
-
@caliskan84 TBMM'yi arayan benim. Kanunlar ve Kararlar Dairesini isteyen arayıp sorabilir. Anayasanın 98. 99. ve 100. maddelerini ard arda okuyunca zaten yazıyor. Soru önergesi ifadesi geçiyor. Kaldıki sınavda "mekanizma" şeklinde soruldu "yöntem" demedi. Dileyen Kutluay Kararlı'nın yayımladığı sınav soruları PFD'sine bakabilir. Mekanizma şeklinde geçtiğine göre sadece "Soru" yazanlarınki tartışmalı cevap oluyor.
-
-
Kaldıki 99. ve 100. maddeleri okuyanlar göreceklerdir. Bu maddelerin başlarında madde kenar başlıkları olarak "Gensoru", "Meclis Araştırması" şeklinde geçer. Yalnız madde kenar başlıkları Anayasa metnine DAHİL DEĞİLDİR! 98. maddenin son fıkrası matematiksel terimle Önerge (Soru X Gensoru X Meclis Araştırması) şeklinde formülize edilebilir. Önerge şekil değildir. Bunu TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi Başkanlığından teyyit edebilirsiniz. Önerge şekil olsa madde anlatım bozukluğuna yol açar şeklin şekli anlamı ortaya çıkar. Soru da soru önergesi de kabul edilebilir. Önerge kesin kabul edilmez diyenler neye dayanarak söylüyor, bilmiyorum
-
@oruçreis 2. fıkrası net de son fıkrası ne?
-
Arkadaşlar mülkiyet hakkı ile ilgili soruya "Kamu yararı" yerine "Kamunun Ortak Yararı" cevabı verilmesi sonucu değiştirir mi sizce ne dersiniz?
-
@emirkym sen dediğim fıkrayı okuyunca sınavdaki cümleyle aynı olduğunu farketmiyorsun.soru önergesi vererek işletiliyor bunda bir yanlış yok ama sınavdaki cümle ikinci fıkranın aynısı
-
@oruçreis + yöntem demedi. "Mekanizma" dedi. Bu da soru önergesini daha güçlü yapar. Mekanizma demek sistemi demektir. Dikkatinizi çekerim.
-
@caliskan84 dalga mı geçiyon kardeş