2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@nohutcununhilesi dedigin soru ayni zmanda 3 haziran 2017 adli hakimlik sorusu ben yotubeden video izlerken levent ersin hoca çözmüştü. Ve osymnin yaptigi bir sınav olan bu sinavda baska birsey cevap olamaz. Insanlarin akiliyla dalga gecmeyin. Kendi cevaplarinizi insanlara dogru diye yutturmaya çalışmayın...
-
@bolulu sakin ol bolulu kardesim
-
Merhabalar Arkadaşlar.Kaymakamlık mesleğine gönül vermiş gece gündüz demeden bu sınava hazırlanan forumda olan olmayan oldukça değerli arkadaşlar mevcut.Hayırlısı ile yakın zamanda sınav sonuçlarını hep beraber göreceğiz.İlk 400 e girecek olan veya iyi bir sıralamaya sahip olup sıralamaya giremeyecek diğer arkadaşlarda bu mesleği hakkıyla yapacak insanlardır.Bu sınav öncesi,sınav sırası ve sınav sonrası süreçleri tüm adaylar için büyük bir tecrübe olmuştur.Allah herkesin gönlüne göre versin.
-
@caliskan84 ac 2575 danıştay kanunu danıştayin görevleri hakkında kismini oku. Anayasa 125. Ve 127. Maddesini okuyun yorumlayin bakalim neler çıkacak. Eger okulda hukuka giriş dersi aldiysan yada idari yargi dersi aldiysan bunlarin ayni sey olmadigini iyi bilmen gerek. Kaymakamlik sinavi mevzuata dayali bir sinavdir. Evet icinde doktrin esasli sorularda vardir. Ama mevzuata dayaki bir sinavdir. Bundan sonraki sinavlarda mevzuata surelere dikkat etmeni öneririm...
-
Osym ile az once whatsaptan mesajlastim turkce haric sorularin hepsini bilerek isteyerek ve ongorerek celiskili sormuslar bu forumu da eglenerek takip ediyomuslar suan selam soyleyebilirsiniz
-
@nohutcununhilesi gayet sakinim... dikkat cekmek istedigim nokta farkli... kutluay kararli twitterden bakabilirsin. Idare hukuku, anayasa hukuku ve insan haklari sorularini maddeleriyle yazmis nelerin olup olamayacağını yazmis oradan teyit edebilirsin....
-
Ben şimdi bu @caliskan84 arkadaş gibi daha kaç kişi var doğrularını bu şekilde hesaplayan onu merak etmeye başladım..
-
Bazı sebeplerden dolayı formda yazmayı br takip etmeyi bırakmıştım. (İMKB, işsizlik vs gibi sürekli kısır ve kendi doğrusunu ispatlama çabası sebebiyle) Bugün bi bakayım dedim, yanlış anlamayın ama arkadaşlar seviye daha da düşmüş. 60 gün ile 2 ay aynı yazanları gördüm. Beni bilen arkadaşlar bilir, ne kimseyle polemiğe girer ne de eleştiririm(ki haddime değil) ama buna kayıtsız kalamadım. Bu kadar da olmaz. Sonra efendim sınav 28 ile kapatacak... 2 ay ile 60 gün aynı ise 8 hafta da doğru o zaman:) 3 sınav 1 mülakat tecrübem ile diyorum; kendi yazdıkları değil kanun ibarelerini doğru sayıp 25 ve üzeri yapanlar mülakata kalır..
-
@görünür-el, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Bazı sebeplerden dolayı formda yazmayı ve takip etmeyi bırakmıştım. (İMKB, işsizlik vs gibi sürekli kısır ve kendi doğrusunu ispatlama çabası sebebiyle) Bugün bi bakayım dedim, yanlış anlamayın ama arkadaşlar seviye daha da düşmüş. 60 gün ile 2 ay aynı yazanları gördüm. Beni bilen arkadaşlar bilir, ne kimseyle polemiğe girer ne de eleştiririm(ki haddime değil) ama buna kayıtsız kalamadım. Bu kadar da olmaz. Sonra efendim sınav 28 ile kapatacak... 2 ay ile 60 gün aynı ise 8 hafta da doğru o zaman:) 3 sınav 1 mülakat tecrübem ile diyorum; kendi yazdıkları değil kanun ibarelerini doğru sayıp 25 ve üzeri yapanlar mülakata kalır..
-
@rhadamanthus kardeşim tamam ben 60 günü yanlış kabul ettim ama soru önergesi değilde soru yazdıysanız sizde onu yanlış kabul edin yoksa üzülürsünüz bana dediğiiz gibi ama kazanmanızı isterim tabi emek verip istemişsiniz Allah herkese yardım etsin
-
@rhadamanthus Çok fazla bence dostum.Sınav sonuçları çoğu kişide soğuk duş etkisi yapacak.
-
ben de kendi cevaplarımı yazayım madem;
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- süreklilik
3- 15 gün
4- kişisel verileri koruma kurumu
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- kalkınma bakanlığı
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- merkez teşkilatı
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy tüzel kişiliği (yanlış- cvp köy sandığı olacak)
2- hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları
3- plan ve bütçe komisyounu
imar ve bayındırlık komisyonu (ikinci şık yanlış cvp imar komisyonu olacak)
4- içişleri bakanı
İNSAN HAKLARI
1- ek protokol 4 (yanlış- cvp 14 olacak galiba)
2- insan hakları kurulu (yanlış-cvp bm genel kurulu olacak)
3- kamu yararı
4- insan hakları beyannamesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- bozkurt-lotus
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- özelleştirme idaresi (yanlış)
3- 2006 (yanlış-cvp 2005 olacak)
4- örtük enflasyon hedeflemesi (yanlış-cvp dalgalı/esnek döviz kuru olacak)
İKTİSAT
1- 450
2- ahlaki risk (çoğu kişi dışsallık dese de ben cevabın ahlaki risk olduğuna eminim)
3- ikame mal sorusu: 5
4- tam etkinsizlik (yanlış-cvp büyük ihtimal tam dışlama/tam engelleme olacak, benim tereddütlerim var ama benim cevap her halükarda yanlış)
5- 0,80
6- işgücü (yanlış) -
@can-mavi mülakat şansın yüksek kardeşim..İnsan Hakları Beyannamesi mi yazdın evrenseli yazmadın mı?
-
@rhadamanthus yazdım kardeşim insan hakları evrensel beyannamesi yazdım, foruma yazarken atlamışım
-
düzeltme seçeneği varsa burada düzelteyim o cevabı
-
Az once bu foruma katildim gordum ki bazi kisiler seviyeyi yerlere cekmis inanamiyorum size
-
@can-mavi Ben yazamadım kardeşim en basit soruyu belkide sınav stresi ile sadece insan hakları beyannamesi yazdım o yüzden sordum.
-
@rhadamanthus hayırlısı olsun kardeşim, inşallah hakkında hayırlısı olur
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
ben de kendi cevaplarımı yazayım madem;
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- süreklilik
3- 15 gün
4- kişisel verileri koruma kurumu
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- kalkınma bakanlığı
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- merkez teşkilatı
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy tüzel kişiliği (yanlış- cvp köy sandığı olacak)
2- hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları
3- plan ve bütçe komisyounu
imar ve bayındırlık komisyonu (ikinci şık yanlış cvp imar komisyonu olacak)
4- içişleri bakanı
İNSAN HAKLARI
1- ek protokol 4 (yanlış- cvp 14 olacak galiba)
2- insan hakları kurulu (yanlış-cvp bm genel kurulu olacak)
3- kamu yararı
4- insan hakları beyannamesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- bozkurt-lotus
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- özelleştirme idaresi (yanlış)
3- 2006 (yanlış-cvp 2005 olacak)
4- örtük enflasyon hedeflemesi (yanlış-cvp dalgalı/esnek döviz kuru olacak)
İKTİSAT
1- 450
2- ahlaki risk (çoğu kişi dışsallık dese de ben cevabın ahlaki risk olduğuna eminim)
3- ikame mal sorusu: 5
4- tam etkinsizlik (yanlış-cvp büyük ihtimal tam dışlama/tam engelleme olacak, benim tereddütlerim var ama benim cevap her halükarda yanlış)
5- 0,80
6- işgücü (yanlış)İNSAN HAKLARI 4. soruyu İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ yaptım, yukarıda yazarken atlamışım
-
Ben de "2 (iki) ay içinde" şeklinde yazdım. "60 gün" ifadesini çalıştığım kaynaklarda okumadım. Soru önergesi ifadesi 98. maddede hepsinin ortak mekanizması olarak zaten geçiyor. Soruda da mekanizma dediği için Soru Önergesi yazdım.
TDK'ya göre Mekanizma demek;
"
a. (mekani'zma) 1. Belli bir sonuca ulaşmak için karmaşık bir biçimde düzenlenmiş organ veya parçalar birleşimi, sistem, düzenek: "Mekanizmanın ipi ya şu yana ya bu yana ağdıracak." -A. Ağaoğlu. 2. Organların işleyiş biçimi: "Akıl, henüz insan mekanizmasındaki tam yerini bulmamıştır." -F. R. Atay. 3. Ateşli silahların işlemesini sağlayan mekanik bölüm. 4. mec. Oluş, ortaya çıkış, işleyiş: "Oyunların mekanizmasını sezince tekdüzeleşiyor birden dünya." -H. Taner. "