2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@can-mavi soru önergesi olacak kardeşim bence 2006da doğru
-
@caliskan84, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi soru önergesi olacak kardeşim bence 2006da doğru
2006 nasıl doğru kardeşim tedavüle çıkış tarihini soruyordu o tarih de 1 ocak 2005, ayrıca bence soru olacak denetim yolunu soruyordu anayasa maddesinde geçen ifade soru şeklimde. soru önergesi denetim yollarından olan soru'yu başlatabilmek için bir süreç
-
@can-mavi önümüzde rtük ve guy örneği mevcut kardeşim içini ferah tut 2006 cevabın bence doğru burda yazanlara bakma soru cevabın yanlış ama birbirlerini ikame ettiler keşke 2006 +1 olsaydı sana
-
@caliskan84, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi önümüzde rtük ve guy örneği mevcut kardeşim içini ferah tut 2006 cevabın bence doğru burda yazanlara bakma soru cevabın yanlış ama birbirlerini ikame ettiler keşke 2006 +1 olsaydı sana
hangi yıl guy ve trük sorusu bu ?
-
@can-mavi bilmiyorum ben burda okudum yalan niye söylesin arkadaşlar bilgilendirirler okuyunca arkadaşlar iyi günler kardeşim ayrıca 2006 diyen hocalar çoğunluk tek bi hoca değil
-
@caliskan84 soru / soru önergesi diye kalabalık yapmak istemiyorum, bence soru, eğer dediğin gibi soru önergesi de olsa can sağolsun
-
@nohutcununhilesi denilen arkadas icin dün mucadelemi verdim destek gormedim sizlerden. Adam dalga gecmeye ve umutsuzluk vermek icin uye olmus. Boylelerine firsat verilmemeli.
-
Aralık 2016 sınavına da girmiş biri olarak bu sınav için;
Türkçesiz, İMKB ve Ahlaki Risk cevaplarını katmadan 22.5dSınavın açık uçlu olması,sınav heyecanı,stresi bilgisizlikten değil tamamen sınav atmosferine bağlı olarak küçük basit hatalar yapılabiliyor.Ama Anayasa'da kanunda geçen açık net cevapları tartışmaya açmak oldukça gereksiz arkadaşlar. Örn: 2 ay,Soru vs..Burada yaptığımız yorumlar,tartışmalar bilgi düzeyimizi arttıracak,sınava yeni hazırlanacak arkadaşlara örnek olacak beyin jimnastiği yapacak şekilde olması hepimiz için faydalı olacaktır.
-
@can-mavi O mantıkla gidersek 99. maddede geçen "Gensoru Önergesi" nedir? 1982 Anayasasında 99. maddenin madde kenar başlığı Gensoru'dur. Bu durumda madde kenar başlığı Anayasa metnine dahil edilmiş olur. Oysa 99. madde direkt "Gensoru önergesi" diyerek başlangıç yapar. Soruda "yolu" ifadesini okumadım ama mekanizması ifadesini okudum. Mekanizma kelimesinin anlamı da TDK'ye göre belli işlemler süreci veya bütünü şeklinde ifade ediliyor -ki bu durumda yine soru önergesi doğru kabul edilebilir durumda. Kaldıki 98. maddede "önerge" terimi hiç geçmemiş olsa soru doğrudan tartışmasız yanlış kabul edilir/ederim.
-
kardeşim 28 ocak 2004 kabul tarihli ve 30 ocak 2004 yayım tarihli resmi gazeteye bakarsan yürürlüğe giriş tarihini 1 ocak 2005 diyor. yani cevap kesinlikle 2005. guy rtük sorusu bunun için değil aktif nüfus sorusu içindi
-
Adam 60 gun dogrudur diyor ilginc bir sekilde arkadaslarimiz kanun maddesiyle cevap vermeye çalisiyor. Evet arkadaslar burasi tartisma platformu fakat gecmis iletileri okumadan daha daha idare hukukuna dair kült ifadeleri zihninde anlamlandirmadan gelen bir insana cevap veriyor olmak bu platformu ileri degil geri goturur ve her defasinda kaos olur. Az sonra olacaklar gayet aciktir. Ciddiyetle dogru kabul ettigimiz cevaplar uzerinde de tartismalar baslayacak sonu olmayan muhabbetlere girilecektir.
Cevap vermeyelim demiyorum lakin ciddiye alinmasi gereken kisilere zaten cevap veriliyor lutfen bunlari ayirt edelim her gun burada ayni tartismalari okumayalim. Uye olmayip burayi takip eden uye sayisindan daha fazladir emin olabilirsiniz. Bizim gayemiz bu platformu cekici hale getirip onlari da isin icine dahil etmek ve boylece gerek daha dogru cevaplara gerek daha saglikli sonuclara ulasmak bu sayede de gelecek sene icin takip etmek isteyenlere guvenilir bilgiler sunmak olmalidir. -
@can-mavi O arkadaş rtuk ve guy mulakatlarında sorulan soruya 2006 cevabının dogru kabul edildigini soyluyor daha once bunu yazan bi arkadas vardı ona istinaden.Tamam da rtuk ve guy mulakat komisyonundaki adamları mı baz alacaz TCMB'yi mi? Bunu tartışmak artık zaman kaybıdır.Tedavül sorusunun cevabı TCMB'ye göre açık,net ve kuşkusuz 2005'tir
-
@emirkym kardeşim sınav sorusu zaten GENSORU ile ilgili değildi SORU ile ilgiliydi
anayasa MADDE 98. – Türkiye Büyük Millet Meclisi soru, Meclis araştırması, genel görüşme, gensoru ve Meclis soruşturması yollarıyla denetleme yetkisini kullanır.Soru, Bakanlar Kurulu adına, sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Başbakan veya bakanlardan bilgi istemekten ibarettir.
Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinilmek için yapılan incelemeden ibarettir.
Genel görüşme, toplumu ve Devlet faaliyetlerini ilgilendiren belli bir konunun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmesidir.
Soru, Meclis araştırması ve genel görüşme ile ilgili önergelerin verilme şekli, içeriği ve kapsamı ile cevaplandırılma, görüşme ve araştırma yöntemleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir.
-
dediğin gibi gensoru önergesi ise GENSORU yolunu başlatabilmek için olan bir süreç
anayasaya göre denetimin 5 yolu var soru, Meclis araştırması, genel görüşme, gensoru ve Meclis soruşturması -
Esas tedavul diye bir sey varmi bilmiyorum ben fakat kanun yazan arkadaslar yanlis yapiyor kanuna gore sormuyor osym yine cvp 2005 olabilirr ama savunma sekli yanlis
-
yani özellikle iktisattaki birkaç sorunun tartışılmasını anlarım da bunun gibi soruların tartışılmasını cidden anlamıyorum, isteyen istediğini doğru olarak hesap etsin, bir iki sayfa önce ben yaptığım cevapları ve hangilerinin yanlış olduğunu yazdım
-
üzülerek hakkımda kötü yorumları okuyorum kimse hakkında kötü düşüncem yok Allah kazanmayı hepinize nasip eder umarım forumu bırakıp okuyarak takip edeceğim açıklanınca bazı arkadaşlarla özel konuşucam cevaplarım doğrumuymuş yanlışmıymış kesin yanlış dedikleri veya beni küçümseyenlere lafım diğer tüm üyelere çok teşekkrler
-
@caliskan84 60 gün cevabinin dogru olduguna israr etmen gerçekten çok buyuk hayret verici bir durum.. hukuk bilgini gözden geçirmeni tavsiye ediyorum. Test sinav sorularinda hiç mi denk gelmedin dogru cevap 2 aysa bir şıkka 2 ay cevabi konur diger siklardna birine de genelde 60 gün konur. Hatta hakimlik olay sorularina bak orada gün sorularinda goreceksin. Yani bu mesele bu kadar uzun anlatilacak deger de bir konu degildi aslinda.. Kazanirsan buna uzulecek degiliz. Allah hakkinda hayirlisini versin. Ama kazansan dahi bilki 60 gün cevabiyla 2 ay cevabi ayni degil. Selametle...
-
@caliskan84 Bunlar da tuzu biberi kardeşim her yil olur böyle şeyler sen de üzülme kırılma ben keyif alıyorum bu tartışmalardan.
-
@can-mavi Kardeş. Önergeye süreç diyorsun. Önerge bu işin sistemidir. Sistem demek mekanızma demektir. (TDK'dan alıntı yaptım, kelimenin anlamını yazdım). Soruda mekanizma ifadesinin geçtiğini net hatırlıyorum. Ayrıca Kutluay Kararlı'nın PDF'inde de var. Önerge kelimesi de TDK'da tanımlanmıştır, hukuk anlamında mekanizmadır. Soru kabul edilirse önergesi rahatlıkla kabul edilir.
TDK'ya göre mekanizma;
a. (mekani'zma) 1. Belli bir sonuca ulaşmak için karmaşık bir biçimde düzenlenmiş organ veya parçalar birleşimi, sistem, düzenek: "Mekanizmanın ipi ya şu yana ya bu yana ağdıracak." -A. Ağaoğlu. 2. Organların işleyiş biçimi: "Akıl, henüz insan mekanizmasındaki tam yerini bulmamıştır." -F. R. Atay. 3. Ateşli silahların işlemesini sağlayan mekanik bölüm. 4. mec. Oluş, ortaya çıkış, işleyiş: "Oyunların mekanizmasını sezince tekdüzeleşiyor birden dünya." -H. Taner.