2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@caliskan84 kardeşim bu soruyu artniyetli olmadan ciddi soruyorum, trollükwyapmak için mi soruyorsun bunları? TCMB’den ziyade Guy mülakatında dediler burada yazdıları kaynakça alman, 60 günü diretmen, ironi mi yapıyorsun ciddi misin gerçekten anlamadım.
-
dediğim gibi bu saatten sonra hangi cevaplar doğru-yanlış diye tartışmak yanlış, benim cevaplarım aşağıda, değerlendirmem doğruda olsa yanlış da olsa türkçe hariç 15 netim de çıksa 25-26 netim de çıksa can sağolsun. 1 hafta 10 güne sonuçlar nasıl olsa belli olur, hakkımızda hayırlısı, açıklanınca tekrar tartışmak yazışmak ümidiyle, iyi günler
ANAYASA
1- 45 gün
2- 3 seçim çevresi
3- soru
4- 7 gün
İDARE
1- içişleri bakanı
2- süreklilik
3- 15 gün
4- kişisel verileri koruma kurumu
5-fonksiyon gaspı-yokluk
6- kalkınma bakanlığı
7- 5 yıl
MERKEZİ İDARE
1- merkez teşkilatı
2- 2 ay
3- başbakanlık
MAHALLİ İDARELER
1- köy tüzel kişiliği (yanlış- cvp köy sandığı olacak)
2- hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşları
3- plan ve bütçe komisyounu
imar ve bayındırlık komisyonu (ikinci şık yanlış cvp imar komisyonu olacak)
4- içişleri bakanı
İNSAN HAKLARI
1- ek protokol 4 (yanlış- cvp 14 olacak galiba)
2- insan hakları kurulu (yanlış-cvp bm genel kurulu olacak)
3- kamu yararı
4- insan hakları evrensel beyannamesi
TARİH
1- cumhuriyetin ilanı
2- bozkurt-lotus
TR EKONOMİSİ
1- 1946
2- özelleştirme idaresi (yanlış)
3- 2006 (yanlış-cvp 2005 olacak)
4- örtük enflasyon hedeflemesi (yanlış-cvp dalgalı/esnek döviz kuru olacak)
İKTİSAT
1- 450
2- ahlaki risk (çoğu kişi dışsallık dese de ben cevabın ahlaki risk olduğuna eminim)
3- ikame mal sorusu: 5
4- tam etkinsizlik (yanlış-cvp büyük ihtimal tam dışlama/tam engelleme olacak, benim tereddütlerim var ama benim cevap her halükarda yanlış)
5- 0,80
6- işgücü (yanlış) -
@caliskan84 test sorularin cogunda 60 gun ile 2 ay yer alir hatta ve hatta 24 aralik 2016 adli idari hakimluk sinavinda yanilmiyorsam bu soru cikmisti. Sen olsan hangisjni işaretleyecksin. 60 mi 2 ay mi? Kisacasi kanun ne diyorsa mevzuat ne diyorsa o kural varsa yorum olmaz, olamaz...
-
Buraya sırf başlığı baltalamaya gelen kişiler var. Bu kişileri iletilerin sağ alt köşesindeki "Bu iletiyi moderatöre haber et" seçeneğini kullanarak bayraklar ve bu kişileri görmezden gelirseniz hepimiz için en iyisi olur. Boş yere sinirlenip tartışmaya girmeyin. Siz ne derseniz deyin amaçları kötü olduğu için diyecek bir şey bulacaklardır.
Burada gerçekten ögrenmeye,anlamaya çalışan ve tartışmadan öte diyalog kurmaya çalışanlara yapılan bu saygısızlığa karşı yapılacak en güzel şey tartışmaya girmemek olmalı. -
Netlerin nasıl 30 ları geçtiğini daha iyi anlıyoruz.Bu filmi geçen sınavda da görmüştük.Kalmadı sonuç açıklanması yakındır.İnşallah mülakat sohbetinde forum eski haline döner
-
13 ekimi çıpa olarak belirledim ama hani 9 ekimde göz kırpıp heycanlandırmıyor değil hani.. soruların çok kısa cevaplı olması(Türkçe, insan hakları, anayasa, iktisat vs neredeyse geçen sınava göre %50 daha kısa cevaplıydı) giren sayısınında 15000 civarı denmesi 9 ekimi kanaatimce mümkün kılıyor, sonuçlar cümlemiz için hayırlı olur inşallah..
-
Bu forum digerlerinden daha faydali ve kaliteli bu yuzden bazi art niyetliler moral bozmak ve seviyeyi dusurmek icin saldiriyor. Bu nedenle dikkat etmeliyiz sayin kaymakam aday adayi kardeslerim. Hem arkadas hem rakipsiniz bu dengeyi kurabilecek külture seviyeye kaliteye sahipsiniz.
-
@ömermuhtar Daha erken olsun geç olmasın inşallah
-
@taromisaki9 yazılı sonuçları açıklanınca ortam rahatlıyor, çile yazılı açıklanana kadar.
-
@taromisaki9 kardeşim sana kesinlikle katılmakla beraber şunu belirtmek istiyorum, kaymakamlık başlığında olan soru tartışmaları hiç bu kadar düşmemişti. Ne hazindir ki bunu belirttiğimizde okuma o zaman diyenler bile çıkıyor.
-
@burcuburcu hocam mülakattada 3 ay bugün açıklanıyor diyenlerle uğraştık ama bu kadar boğucu olmamıştı
-
Sizler gibi buyuk ve kutsal hedef icin yazini kisini gecesini gunduzunu vermis kardeslerimizin sinirini bikac art niyetli bozamaz hatta göreve hazirlar. Burasi sizler icin hazirlik maçi degerinde.
-
Ösym yi arayıp sonuçların ne zaman acıklanacağını soran var mı forumda.
-
@kaya06 bazı arkadaşları mülakat sürecinde daha iyi tanıdık.onlardan birisiniz.@onuktekin gibi arkadaşlarıda şu süreçte tanıdık.ismini,kullanıcı adını tek tek sayamadığımız arkadaşlarımızda var tabi.hepinize sabrınız ve seviyeniz için teşekkür ediyorum
-
@onuktekin geç olsun güç olmasın inşallah
-
@taromisaki9 eger faydamiz oluyosa bizim icin sereftir eger kirdiysak farketmeden kusurumuz affola ve varsa boyle kardeslerimz hakkini helal eder insallah.
-
@taromisaki9 sizden de Allah razi olsun kardesim
-
Gereksiz insanlarin gereksizliği bitmiyor ki bu sefer rederans olmadan olmaz diyecekler bilmem ne diyecekler isleri güçleri fesatlik onlar ha bire birsey bulur. Rabbim herkese kolaylik versin. Allah herkesin gönlüne göre versin diyelim en guzel dua bu olacak galiba
-
@bolulu kardesim Rabbim yazdiysa insallah hayirlidir hakkimizda ve buna şu bu veya herhangi biri engel olamaz. Gecen sene ben ilk 100 icindeydim ama olmadi mulakatta demekki hayirlisi buymus diyip tevekkul ettim. Onemli olan bu necip Millete layik olabilmek. Sinavi 400 kisi kazaniyo 100 kisi aliniyo yani 1 kazanma ihtimaline 3 kaybetme ihtimali olan bi surec. Rabbim sabir nasip etsin.
-
@öktem_ilteriş Az once aradim. Duyurular kismini takip edin, bizim de onun disinda bir bilgimiz yok dediler.