2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@emirkym BENDE BUNU DİYORUM İŞTE KARDEŞİM SAĞOLASIN VALLA. bazı arkadaşlar kendi doğrularını dayatıp herşeyi yanlış sayma peşinde danıştaya 60 gün yazmama yanlış diye ısrar edenler açıklanınca konuşalım
-
@oruçreis "Yöntem" şeklinde sorsa sizin haklı çıkma ihtimaliniz çok daha fazlaydı. Ancak "Mekanizma" dedi soruda. O da 98. maddenin son fıkrasında geçiyor.
-
Yorumları okuyorum da iyi ki kanunları bu arkadaşlar yorumlamıyor diyorum, sakın hakimliğe niyet etmeyin derim kanunan ütopik yorumlar çıkarıp milletin ocağını söndürürsünüz
-
@nizâmülmülk bence olabilir kardeşim kesin yanlış diyenlere bakma ama kararında ösym de olduğunu bil
-
@caliskan84 Bak onda haklı olabilirler. Ben okuduğum kaynaklarda 2 ay içinde ifadesini gördüm. 60 günü 2 ay olarak kabul ederler mi bilemiyorum. Araştırmak lazım. Ancak soru önergesinde hem soruda hem de ilgili maddede geçen bir terim var.
-
@emirkym hocam ne diyeyim şimdi sana
-
@öktem_ilteriş Kanunları mecliste en baba hukukçu milletvekili büyüklerimiz de farklı farklı yorumluyor. Dünyanın her yerinde de böyle. 2011-2013 yıllarında 3 kere ABD'ye gittim. Bizzat aynı şeyi gördüm. Bu hukuğun doğasında var. Hukuk zaten yorum işidir -tabi, sarih (doğrudan açık) maddeler bundan müstesna.-
-
cevap: soru önergesi inşallah soru yazanlarda kabul alır biz isteriz puan alsınlar ama raconu ösym kesecek
-
@emirkym aynen kardeşim yorum farkı denir içtihat teamül vardır bende gördüm 2 ay ve buna yorumum 60 gün katılmayan katılmazda yanlışsada yanlıştır ben bilmem yaptığını söylemek suç oluyo malesef bazen kimseyi kırmamama rağmen nedense yazmıyom dedim yazdırıyorlar
-
@oruçreis Bir şey demenize gerek yok. TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi ile Anayasa Mahkemesi santrali bir telefon kadar uzağınızda. Arayıp sormak yerine "Kesin kabul olmaz" diretmesi şık olmuyor. 2 kurum kabul olur diyor. Kaldıki "Soruda mekanizma ifadesi geçmişse soru önergesi zaten cevaptır" diyen 60 yaşında Anayasa hukukçusu var. Bana değil onlara söyleyin ne söyleyecekseniz.
-
@emirkym bilgimden şüphe duymuyorum o yüzden herhangi bir yere danışma ihtiyacı duymuyorum.en net şekliyle ifade etmeye çalıştım ki sınavdaki cümlenin aynısı.ayrıca soru/gensoru/genel görüşme/m.araştırması/m.soruşturması her biri denetim mekanizmasıdır.kırdıysam affola
-
@caliskan84 kardeş sen kesinlikle trollüyorsun milletin sinirleriyle oynamaya gelmişsin soru yanlış soru önergesi doğru he he evet kardeşim öyle bir de 2 ay ile 60 gün aynı diyen birisine son ilk ve son yorumum ciddiye alıp yazmayın arkadaşa benden söylemesi...
-
@oruçreis 2. fıkrayı okuyorsunuz son fıkrayı atıyorsunuz. Son fıkra gerersizse 98. maddede ne işi var? Ayrıca mekanizma kelimesinin anlamı için TDK'ya başvurunuz. Detaylı açıklama orada mevcuttur. Teşekkürler.
-
@caliskan84 kardeşim sen bilirsin gerçi ama ben kendi fikrimi söyleyeyim kesin doğru olarak saydıkların için;
-60 gün değil 2 ay olacak (ikisi farklı şeyler istersen hesaplayabilirsin örneğin 2 ekim ptesi gününden başlayıp sayabilirsin, 2 ay sonu 2 aralık olur, 60 gün sonrası 1 aralık olur)
-kamu tüzel kişiliği değil merkez teşkilatı olacak eminim
-2006 değil 2005 olacak (ben de 2006 yaptım ama yanlış)
-bütçe komisyonu olmayacak plan ve bütçe komisyonu olacak
-dışsallık değil bence onun cevabı ahlaki risk olacak
tartışmaya açık sorularında ise tartışılmaması gerekenler var, bunlar da;
-15 iş günü değil kesinlikle 15 gün olacak -
@caliskan84 Olmaz hacı ösym 2 ay 60 gun ayrimini cevabin 2 ay veya 60 gun oldugu sorularda genelde ayni soruda kafa karistirmak icin şık olarak veriyor.Kac tane hukuk sorusunda denk geldim buna.Kaldi ki kanun metninde yazan ifadenin alternatif cevabi olmaz.Ayrica 2 ay 60 gune her zaman esit degildir.Kanun koyucu bu ayrimi bir mantik dahilinde yapiyor.60 gun olmasini isterse 60 gun yazardi.Bunu anlamak neden bu kadar zor?
-
Aldigim duyuma gore 40 sorudan 28 soru yanlismis duyumu osymden soru kitapciklarini okuyan bir hocadan aldim sinav muhtemelen iptal olur dedi
-
@nohutcununhilesi tammam
-
Mulkiyet hakkinin sinirlama sebebi ise Ced Olumlu Belgesiymis
-
Soru onergesi bence kabul olabilir.Sonucta itiraz edilecek birseyi yok.Ama adamlar kanun metnine bagli kalirsa bilemem.
-
@caliskan84 ula sen bu cevaplarla ilk 400 e girersen ben ilk 10 a girerim.Adam 2006 ya doğru diyor Sabah sabah güldük şef adamsın