2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@sinav1453 kardeşim öyle de idare hukuku kaynakları kısmına bakmadın sanırsam idari teamül ve örfler var neyse cevabınıza tesekkurler bence doğru açıklanınca burdayım konusuruz inşallah bu konuyuda iyi günler size
-
@caliskan84 İdari teamül ve örfler mi. Tamam.
-
@caliskan84 arkadaşım örf ve adet idare hukukunun kaynağı değildir. acaba idari teamül ve uygulamaları , örf ve adetle karıştırıyor olabilir misin?
-
@yörük20 inşaallah üstünkörü olur bende oyle yaptım ama sızınkıde es anlamlı gıbı.
-
@caliskan84 hocam sınav mevzuat,kanun sınavı ve bir çok kanunda bu ayırım söz konusu.1 ay ile 30 gün aynı anlama gelmediği açıkça anlaşılıyor.farklı kanunlara gerek bile yok tam cevabını 1982 anayasası madde 135 ikinci fıkrasında bulabilrsiniz.
MADDE 155. – Danıştay, idarî mahkemelerce verilen ve kanunun başka bir idarî yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir. Kanunla gösterilen belli davalara da ilk ve son derece mahkemesi olarak bakar.
(Değişik: 13.8.1999-4446/3 md.) Danıştay, davaları görmek, Başbakan ve Bakanlar Kurulunca gönderilen kanun tasarıları, kamu hizmetleri ile ilgili imtiyaz şartlaşma ve sözleşmeleri hakkında iki ay içinde düşüncesini bildirmek, tüzük tasarılarını incelemek, idarî uyuşmazlıkları çözmek ve kanunla gösterilen diğer işleri yapmakla görevlidir. -
@kamikaze kardeşim o arkadaşa acilen 2 ekim pazartesi günü başlayan sürenin son gününün 1 ay için ne zamana 30 gün için ne zamana geldiğini sormak lazım
-
@yörük20 valla bu iş yörük olmaya türkmen olmaya kürt olmaya veya laz olmaya bakmıyor sağlam torpilin varsa bu iş oluyor bakalım hayırlısı olur inşaallah hakkımızda
-
@can-mavi nasipse olur be kardeşim kimse de engel olamaz inşallah bu kez olur diyelim o zaman benden net 2 doğru fazlan var bende de Türkçesiz 23,5 olur mu olmaz mı mülakat emin değilim seçim çevresi ile bakanlık merkez teşkilatı bir de hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşlarını yapmam gerekiyordu kızıyorum kendime düşünmeyecektik bu kadar olur mu olmaz mı diye.
-
@kamikaze sağolun ama bence durum değişmedi iki ay=60 gün Allah herkesin kazanmasını nasip etsin bence daha açıklanmaya var yaklaşık 10-11 katılıyormusunuz arkadaşlar
-
@can-mavi hocam zaten en çok karıştırdığımız bu ayırımlar değil mi ? 1 hafta- 7 gün, 1 ay - 30 gün , iki ay -60 gün gibi ayrımları ezberlemek için az çaba sarf etmedik.
-
@bfroki hakkımızda hayırlısı kardeşim türkçesiz 23,5 a çok rahat geleceğini düşünüyorum, Allah hakeden e nasip etsin inşallah
-
@darısı-başımıza İnşallah Rabbim herkesin hakkında hayırlısını versin. Kadir-i mutlak olan Allah, memleket sevdalısı insanları, Hakka ve halka hizmet yolunda iyi yerlere getirsin. Biiznillah.
-
kamikaze bey ve diğer arkadaşlar yorumlarınıza teşekkür yeni üye oldum sınav başlamadanda takip ediyordum güzel ve kaliteli bir yer
-
@caliskan84 estağfurullah, sizin gibi değerli arkadaşlarla daha iyi oluyor,olacaktır
-
@can-mavi amin hepimiz için.
-
@josef44 KARDEŞİM İNŞALLAH EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI ALIRIZ GÜZEL BİR HABER GELİR MÜBAREK CUMA GÜNÜNDE MÜBAREK BİR GÜNDE
-
@caliskan84 İşte bu yüzden sınav 28 lerle kapatıra kadar geliyor muhabbet..60 günü nasıl doğru sayarsın güzel kardeşim? 2 ay nasıl 60 gune eşit olur 28 gun,31 gun aylar yok mu? 60 gun cevabı direkt yanlış vevap..Tedavul sorusu rtuk oyle demis guyda boyle denmiş TCMB ne diyor onemli olan odur ve cevap tartışmasız 2005'tir.Böyle kafanıza gore cevapları yorumluyorsunuz sonuclar aciklaninca uzulursunuz yapmayin.
-
@can-mavi KARDEŞİM İNŞALLAH TEMENNİMİZ BU YÖNDE
-
@rhadamanthus Sizin düşünceniz nedir, kaçla kapatır sizce?
-
Direk kanun metnine dayanan cevapların alternatif cevabı yoktur!