2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar Merhaba.
Kaymakamlık sınavının geçmişteki test haline ve geçen seneki klasik haline girdim. Son klasik sınavı cevaplarımın doğru olduğundan emin olmakla birlikte kaçırdım. Şunu söylemek isterim ki "tam cevap" vermeniz önemli. Örneğin cevabı "1. maarif kongresi" olan cevaba ben sadece "maarif kongresi" yazmışım. Soru kaçtı. Bunun gibi Aslinda doğru ama eksik olan sorulardan dolayı sınavı kaybettim. Olsun. Tekrar hazırlanıyorum.
Elimde bir arkadaştan ödünç aldığım Kanunname ve geçen sene sınava giren bir arkadaşımdan istedigim KAS kitabı var. Şu an işsizim. Sınav parasını bile borç alarak yatırabildim. Herkes eşit şartlarda çalışamıyor elbet. Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.
Aranızda pdf ya da tarama şeklinde not paylaşımı yapabilen arkadaş varsa memnun olurum. Sınav konusunda aslında cok da bilgisiz değilim ama elimdeki kitapların yetip yetmeyeceği konusunda kararsizim. Ayrıca ösym de klasik sinav konusunda artık kendini geliştirmeye başlayacaktır. Ben de gecen seneki ve onceki sınav deneyimlerimi sizlerle paylaşabilirim.
Hepinize canı gönülden başarılar. Kim hak ediyorsa güzel neticeler elde etsin.
Ek olarak: Son anayasa değişikliği ile ilgili nasıl çalışabiliriz? Bazı maddeler tamamen kalktı bazılarında detaylar değişti. Tbmm'nin görevleri mesela. Hem eskiyi hem yeniyi bilmek lazım gibi geliyor.
-
@mares önceki sayfalarda pdf şeklinde kitaplar paylaşılmıştı.Oradan bakabilirsin.Tabi ki herkes farklı şartlar ve imkanlarda sınavlara hazırlanıyor belli psikolojik bunalımlar içinde olanlar var.Allahım emeğimizi boşa çıkarmasın gerçekten vatana millete kendine faydalı olacak kişiler kazanır umarım.
-
@mares dostum ben sana elimden geldiğimce yardım ederim sen bana özelden bi yaz
-
@bombiksmori anladım hocam.benim de kpss de ikinci senem doldu.çalışırken bu süreç zor ama siz temeli attığınız için çok zor olmaz.ben sıfırdan aöf mezunu olarak başladığım için biraz zorlandım
-
@economist00 ben ona sadece a kadrodan bakıyorum, umarım patlamam. türkiye ekonomisini turan samet gibi anlatmıyor ama boşluk doldurma, salt ezber sınavları için yetecek gibi geliyor. ya da ben daha az sayfa çalışmak için öyle umut ediyorum
-
@ouzakbas 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Arkadaşlar iyi çalışmalar. Hür yayinciligin soru bankasını sipariş verdim içeriği nasıl bilmiyorum. Kitaptan çalışan var mı memnun mu genel olarak ?
kitapda kaç soru var acaba bide memnun kaldınız mı ?
-
@Semihylc kardeşim bende yeni sipariş ettim sende ki soruların aynısı bende de mevcut.
-
@kombassankoma aynı şekilde bende a kadro kitabınabakıyorum.Ahmet nohutçunun kitabına göre biraz daha yavan ama akıcı umuyorum ki bu sınav için gereksiz bilgi kirliliği yoktur.
-
Arkadaslar bu KHK kaymakamlik grubunda bi eleman var aklini yitirmis akillara zarar bi sorular yaziyor grupta dun gördüm gece yarildim gülmekten ilkokul dört seviyesi türkçe sorulari yazmis. Anlamadigim elli puan alamiyorsun 7/24 ful nette millete soru yaziyorsun gecende biri yazmis kardesim faiz paritesi sorusunu yapan tek kisidir memlekette tebrikler falan amcamda dalmis hemen yaptim ama nasil dogru yaptim halâ anlamadim girdim ciktim topladim cikardim ekledim salladim filan eleman komedi ya diger bir iki tanesini daha kendine benzetmis. Bi de komik bayaa yazilari konusmalari birbirini tutmuyor her sohbette yorumu var biri de buna ulan demis buda reklam yapmis gruplarda filan. İste boyle adamlara itibar edip kaymakamlik gibi sinavlara dairr calisma plani yapanlar var ne diyeyim adami takip ederken gülmek bedava tam red-kitt
-
@karasevda hocam bende o sahsin bugun bir paylasimina denk geldim Halk bankasinin 1933 yilinda kuruldugu adina dair birseyler paylasmis Yasin cobana baktim dedim yanlis mi okudum diye dogruymus 1938 asil cevap yani milleti yanlis bilgilendirmeye hacet yok hiç
-
Simdi baktim 1933 yaziyor yasin coban mi yanlis yazmis yoksa gunahini almayalim arkadasin
-
Arkadaslar iyi aksamlar , ben türkiye ekon için yasin çobandan bakıyorum ancak 2013 basımı bi sıkıntı olur mu aynı sekilde tufan hocanın ktabıda eski basım
-
@Jakuppp 1938 diye biliyorum bende
-
Yıllardan beri forumlarda neleri ile karşılaşmadık ki. Özellikle GUY gibi başlıklarda insanları kendi spekülatif gönderileri ile etkileyip moral bozan, tercihlerini etkileyen, çakma anketlerle insanı başka yerlere yonlendirmeye çalışan ve bunda da başarılı olan bir sürü insan var. Bunlara itibar etmeyin. Mesela ben vakti zamanında GUY için bir yere inanılmaz tercih yığılımı olduğunu görüp o ili tercih etmemistim. Sınav sonunda gördük ki Orasi en düşük kapatan yer oldu. Bu yaygarayi cikaranlar gitti oraya yerlesti. Puanımın cok cok altinda. Bunun vebalini nasil verirler bilmiyorum.
-
Cumhuriyetin kuruluşunu izleyen yıllarda faaliyete geçen bankalar ve diğer kamu işletmeleri toplumun bu en geniş kitlesinin sorunlarına çözüm getirememiştir. Kalıcı bir ekonomik kalkınma, sosyal denge ve toplumsal barışın korunması için uygun koşullarla esnaf-sanatkar ve küçük meslek sahibine kredi verme amacıyla, Türkiye Halk Bankası'nın kurulmasına karar verilmiştir. 1933 yılında çıkartılan 2284 sayılı Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu ile Türkiye Halk Bankası'nın kuruluş süreci resmiyet kazanmıştır.
Halkbank resmi sitesinden arkadaşlar.
-
1938 meselesi şu:
1938-1950 yılları arasında finansman sağladığı Halk Sandıkları kanalı ile kredi hizmetleri yürütülürken, 1950 yılından sonra doğrudan şube açma ve kredi kullandırma yetkisi ile çalışmaya başlamıştır.
-
@fablo hocam ben de 1938 dıye bılıyorum hatta 2017 Halkbank baktm da 79. kutlama yazıyor sanrm 1933 kuruluş yılı 1938 faalıyete gecıs yanılmıyorsam tabi..
-
@Nameless evet. 1933'te kurulması için kanun çıkarılıyor. 1938'den itibaren Halk Sandıkları'na finansman sağlama görevi görüyor. 1950'den sonra da şube açmaya başlayıp doğrudan halka kredi imkanı sağlıyor. Resmi kuruluşu 1933 olarak geçiyor haliyle. Ama aktif çalışması 1938 de başlıyor anladigim kadariyla.
-
@economist00 Kardeşim erken gelirse bana bi yazarsın içerik olarak , normalde ahmet nohutçunun açık uçlusunu alacaktım fakat hür yayınlarında tüm konuların olması ilgimi çekti.
-
@mares aynen hocam banka sınavlarından bilıyorum ben de hangı yılı kabul etcez dıye karıştırırdım hep ondan ılan donemındekı bol reklamlarında etkısıyle kutlama tarıhıne hep bakıyorum cevabıda bankada genelde öyle kabul edıyorlar yanı 1938 cevap alabılırler