2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@inspiration hocam iktisadi da inceledim bence güzel ve yeterli.
-
Arkadaslar hür yayınları soru bankası nasıl fikri olan var mi ?
-
@fablo kardeşim ben geçen yıl kullandım memnun kalmadım yanlış cevaplar bolca vardı ama geçen gün denk geldi güncel 2. Baskısı cıkmıs belki eksiklikler giderilmiştir.
-
@öktem_ilteriş Anladım hocam peki savas yayınlarının demesini önerir misiniz ?
-
@fablo 4T nin denemelerinin daha faydalı olacağını düşünüyorum ama savaş yayınlarının denemeleri de cözülmeli tabi ki.
-
@öktem_ilteriş Anladım hocam kolay gelsin teşekkürler
-
Arkadaşlar bu insan hakları ve demokrasi dersini halledebilen var mı:) özet çıkarmaya çalışıyorum da olmuyor gibi acayip bir ders
-
@Semihylc Ben okudum bi tur hocam hic mi bişey kalmaz aklımda sonra özet yapayım dedim agır oluyor ama biraz daha iyi sanki
-
@Semihylc hocam mevsimsel bir etki mi başka bir şey mi bilmiyorum ama benim çalıştığım hiçbir şey aklımda kalmıyor
-
Arkadaşlar iyi çalışmalar.
Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları konusunda özet mi çalışmalıyız derinlere inmeli miyiz? Aralıktaki sınavda nasıl sormuşlardı? -
@Semihylc Yeni farkettim aynı şeyi yaşıyoruz
Aslında geçen sınavda nasıl sordular bunu bulmalıyız. -
@fablo Vallaha okuyorum bişi anlamıyorum özet çıkartayım dedim hep kurullar var görevleri zaten ezberlenmez öle kaldım artık
@mehmetsy aynen kardeşim ya havalar sıcak zaten ders de bayık bir ders
@proteusay geçen sene galiba 1 soru da avrupa insan hakları mahkemesini sormuşlardı. -
Çıkmış soruları şuraya koyayım buna göre çalışın arkadaşlar. goo.gl/Bx3WPS
-
Arkadaşlar burada yazan bilgiler iş görürmü sizce
http://www.edchreturkey-eu.coe.int/Source/Resources/Trainingset/Module3_ConceptualFrameworkofEDCHRE_tr.pdf -
Nohutcu hoca kaymakam için merkezi idare adına düzenleyici işlem yapabilir diyorken a kadro sadece bireysel işlem yapabilir diyor ,,gözümden kacan bişey mi var acaba
-
....................
-
@proteusay ihlal durumları. AİHM. Anayasa mah. mağduriyet vb. üzerinde durulabilir....kolay gelsin. themis in yayınından çalışıyorum insan haklarına. tavsiye ederim
-
@fablo kaymakamlar genelge yayınlayabilirler. Valiler de genel emir. Düzenleyici işlemden kastettiği budur muhtemelen.
-
@Bireysel-başvuru
Teşekkürler hocam.
Hem size hem diğer arkadaşlara sormak istiyorum. Yalnız şu 5.soruya verilecek cevap hangi kaynaklarda yazıyor bulamadım. Yani resmi olarak hangi belgelerde geçiyor? Piyasadaki kitaplarda da yazıyor mu? -
@aaffana Teşekkür ederim hocam.
Sorulardan birinde uluslararası ceza mahkemesinin yargı yetkisine giren suçlar sorulmuş. Bu konu kaynak kitaplarda geçiyormuydu? Yoksa roma tüzüğü epey uzun hepsini okumak mantıklı gelmiyor.