2017 Kaymakamlık Sınavı
-
herkese bol şans dileyerek başvuru sayısı hakkında bilgi var mıdır ?
-
@proteusay var kitaplarda, u ceza mahkemesi tanımı yapılırken mutlaka içinde geçer. O soru üniversitede insan hakları dersi alan biri için kesin çıkacak sorulardan biri olurdu hep, şu soruların cevaplarının hepsi kırtasiyeden insan hakları için aldığımız ders notlarında bile var 30-40 sayfalık belki daha az. Çok karmaşık ders olsada çıkan sorular ahım şahım değil, insan haklarına giriş soruları gibi.
-
Arkadaşlar Ahmet Nohutçu hocanın Anayasa Hukuku mükemmel nokta atışı yaptırıyorda iktisad kitabından pek bişey anlamadım siz hangi iktisad kitabından çalışıyorsunuz?
-
@kzy61 Tahminimi vereyim 15-18k arasıdır.
-
@Rorschach159 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@kzy61 Tahminimi vereyim 15-18k arasıdır.
Geçen sene 17 bindi -
Kaymakam genelge yayinlayamaz. Ahmet nohutcunun buyuk yanlislarindan bir tanesinde budur.
-
@D.Drogba O zaman merkez adına düzenleyici işlem yapabilenler içiş bak vali bk mu oluyor
-
Kas'daki yanlışları bu başlık altında toplasak mı?
-
Kolluk makami olarak soruyorsan dogrudur. Bk (tuzuk), vali(genel emir), icisleri bakanligi ( yonetmelik)
Kaymakam sadece bireysel islem yapabilir duzenleyici islem yapamaz. Ayrica genelge, genel emirden ustun olan bir normdur.
Ahmet nohutcuya kalsa yetki devreden amirin sorumluluguda kalkiyor:))
-
Hocam milletvekili sayısının 600 e çıkması ile toplantı yeter ve karar sayıları değişiyor mu acaba mantıken kanun görüşmesi için 1/3 oranı 200 mv. yapar ancak a kadro da hala 184 göstermekte.
teşekkürler. -
@economist00 2019 dan sonra 600 olacağı için değişmez
-
Batum'un milli sınırlar dışında kalması Moskova Ant.mı yoksa Kars Ant.mı ? 2 sini de söylemiş kitap
-
........
-
Bunlar cok bariz hatalar. Mesele kaymakamin genelge cikarabilecegi hic bir kanunda yazmaz. İl idaresi kanununda duzenleyici islem yapma yetkisi genel emir ile sadece valilere verilmistir.
Yetki devreden amirin sorumluluk meselesi ise en 20 kanunda geciyor. Acikca yetki devreden amirin sorumlulugu kalkmaz derken ahmet beyin kitaplarinda yetki devreden amirin sorumlulugu kalkar yaziyor.
Kas kitabinda cevap anahtari yanlis olan en az 15 soru var bunlardan bir tanesi gecen sinavda soru olarak geldi(%3)
Takdir sizin ben mevzuattan calisiyorum.
-
@D.Drogba ben nohutçu falan bilmem. Türk idare dergisi kaymakamların belediyeleri denetlenmesi ile ilgili bir genelge örneği yayınlamıştı. Çankaya kaymakamlığı tarafından yayınlanan. Benim dayanağım budur.
-
Çıkma ihtimali olduğunu düşündüğünüz hissettiginiz konu başlıkları var mı arkadaşlar? Yorumlarinizi alabilir miyim?
-
Kas'da "İnsan Hakları ve Demokratikleşme" kısmı geçen seneki sınavda soru tutturabildi mi arkadaşlar ?
-
Hocam sadece insan haklari komitesi soruusunu tutturmus Kas insan haklari
-
ben cumhurbaşkanının, cezasını azaltabileceği veya kaldırabileceği hükümlülerin kimler olduğu sorusunu bekliyorum idari işlemin unsurlarından maksat unsuru hakkında yetki saptırması ile alakalı soru bekliyorum. belediye meclisinin malları üzerinde en fazla kaç yıl için ayni hak kurabileceğinin çıkacağını düşünüyorum inandım:) il genel meclisi 25 belediye meclisi 30 yıl için kurabilir mesela. ya da hiç bunlara girmeyip geçen seneki sorulardan gördüğümüz üzere onlara benzer mgk genel sekreteri nasıl atanır veya belediye sınırlarının çizilme süresi veya taksitli kamulaştırma yapılabilecek bir konu ile alakalı örnek verip kamulaştırma kararının kim tarafından verileceğini ve onaylanacağını sorar. herkes inandığı sorular yazsın bence
-
@sofuoglu 9. Soruda çıktı