2017 Kaymakamlık Sınavı
-
arkadaşlar herkese merhabalar
kaymakamlık sınavı başlığı altında yapılan tüm yorumları okudum ama hala aklımda bir kaç soru var özellikle kitap konusunda ve süre konusunda.
Aynı zamanda ziraat bankası uzmanlık sınavına çalışıyorum o konuda da yorum istiyorum sizlerden.
kitap konusuna gelince a kadronun yeni çıkarmış olduğu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz.Bu kitabı alıp güncel olduğu için buna artı olarak soru kitapları ile kasmayı düşünüyorum.Bu kitabın içindeki insan hakları ve demokratikleşme süreci konu anlatımı yeterli mi acaba yoksa Ahmet nohutçunun kitabını mı alsam iyi olur?
tecrübesi olan arkadaşlar bu konularda bilgilendirirlerse sevinirim.
Teşekkürler... -
@Kaydı-Silinmiş neden aof okumak orgunden daha zor. E o zaman aof basvuru yapmasin yok te denkligi yoktur yazsinlar ??
-
@mülkiyeli.1 katılıyorum size. zaten ayrıntıya boğulmak için yeterli süre yok
-
@economist00 forumda a kadro kitabını alan arkadaşlar var,sanırım o kitap ozet niteliğinde ana ve önemli yerleri yazmışlar detaya girmemişler. Bende ahmet nohutçunun kitapları var bunlarda detay var ,insan hakları hariç diğer kitapları iyi anayasa ve idare yani , 8-9 gün gibi bi sürede bitirdim tabi kpss hazırlanmıştım onunda etkisi var .konulara yabancı olmayan birisi hızlı bitirir .zamanım yok diyorsan a kadro olabilir 1-2 sayfa geriye gel alan arkadaşlar yorum yapmışlardı.
-
@Semihylc hocam bende kpss ye hazırlandım ve elimdede ahmet nohutçunun kitapları mevcut.Yazan arkadaşların da yorumlarını okudum evet ama herkes tecrübesi ile bi muallakta olma durumları bile var yani.
İdare ve anayasa halledilir ama okuduğum yorumların hepsinde insan hakları ile ilgili bir sıkıntı var bunu nasıl halledebiliriz acaba bilemiyorum.Ben iktisat mezunuyum iktisatı bile mezun olduktan sonra öğrendim biraz biraz.Kitabı sorma amacımda daha düzenli bir şekilde yeni basım hukuklar için hani iktisat değişecek değil zaten. -
KAS kitabında o kadar yanlışlık var ki devamlı şekilde açıp anayasadan bakmaya çalışıyorum kafam karışıyor moralim bozuluyor
-
@Rorschach159 kaçıncı baskı KAS soru bankasına çalısıyorsun kardeşim.
-
Arkadaslar AY ve AYİM kaldırıldı ancak içergini bilmenin bi anlamı kaldımı sizce artık
-
Hala kararsizim basvuru yapip yapmama konusunda ya.
-
arkadaşlar bi sorum daha olacaktı idare usul hukukundan da sorumlu muyuz?
Teşekkürler iyi geceler. -
@onurh nedenini bilmiyorum ama duyduğum bu.
-
@economist00 sorumlu değiliz ama 3-4 yılda bir bazen 1 soru geldiği olmuş. ama o da kolay yerden sorulmuş
-
@Kaydı-Silinmiş teşekkürler.
-
@öktem_ilteriş 2016 5.baski kendi kitabından bakıyorum acaba orda nasıl yazmış diye onla ilgili bi bilgi bile eklememis. Bazi sorular sırf sorulmak için kalabalık yapsın diye yazılmış sanki
-
@Rorschach159 geçen yıl sınav sorusu kas cvp anahtarında yanlıstı bu baskıda düzeltilmiş mi aynı hatalar var mı merak ettim.
-
@economist00 insan hakları bende çözemedim 1 defa okudum ama bazı yerleri atladım dayamadım . 1 defa daha bakıcam bu sefer özet çıkartmaya çalışıcam başka türlü olmayacak gibi.
-
tarih notuna ihtiyacı olana çıkartmış olduğum notu mail olarak yollayabilirim ihtiyacınızı görür diye düşünüyorum mesaj atıp mailinizi yazmanız yeterli.iyi çalışmalar
-
İnsan haklarına bende not cıkararak gidiyorum cünkü okuyunca verim alamadım
-
mailleri yollayan arkadaşlara gece notları yollicam yarın da beklerim yarından yoksa not falan yok yeter:))
-
Askerlik durumu ve yabanci dil bolumunu bos bbiraktim .
Birinci sinifta haftada 2 saat ingilizce gorduk hepsi o .
Askerlik mevzusu ise , şu anda suriye sinirinda ceylanpinarda askerim .
Normalde 11 eylulde teskere aliyorum . Komutanlarla konustum 3 gun onceden yani 8 eylulde teskeremi vereceklermis .
Mulakata kalirsam coktan askerlik bitmis oluyo .
Ne yapsam ? Askerlik durumuna "yapmis" i mi secsem ?