2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Kaydı-Silinmiş ben kullaniyorum kitabi. anayasa kismina referandum değişiklikleri işlenmemiş. anayasa, idare ve idari yapi bölümleri yeterli bence. idare ve idari yapi için kanunlara da bakman gerekiyor ayricay tabi. kitabın insan hakları kısmı kısa geldi bana 55 sayfa anlatıyor insan haklarını. genel olarak iyi kitap pek yazım/basım hatası yok.
-
@nzlllll ben geçen sınav öyle yapmıştım pek tavsiye etmem
-
@mehmedoglu bu kez nasıl caliscaksniz
-
@nzlllll askerde olacağım için çok iddaalı değilim ama a kodronun kaymakamlık kitabındaki bölümü bitirmeye çalışıcam. Üzerinede kas
-
arkadaşlar insan hakları ve demokratikleşme konu ve soru kitabı,hür yayınları soru bankası isteyen olursa yazabilir
-
@FreeBoY Hocam sende tarih notu vardı müsait olunca atar mısın bana
-
@Rorschach159 mail yolla kardeş gece yollarım
-
Arkadaşlar Kas'daki bazı sorular çok gereksiz ve ayrıntı gibi geliyor bana, misal; idari katibin görevleri,tbmm komisyonlarından 10 tanesi, vs. Bu tarz soruların çıkma ihtimali nedir sizce, ekstra olarak bir süreyi/oranı rakamla ya da harfle yazmamız fark eder mi, kas'da hoca çoğunlukla harfle yazmış dikkatimi çekti.
-
Kardes sana zahmet bana da tarih notlarını atabilir misin?
-
@FC-Real-GDP teşekkür ederim.
-
@sofuoglu hocam ösym nin işi belli olmaz. Siz hem rakamla hem sayıyla ifade edin her ihtimale karşı:)
-
Kabine revizyonu gerçekleşti ülkemiz için hayırlı olsun..
Icişleri Bakanı görevine devam ediyor. -
@Rorschach159 hocam seninki kesin tecilli de ben ne yapıcağımı şaşırdım kurumu aradım şuan tecilliyse tecilli yap dedi başka bir başlıkta buna benzer soru sordum orada sınava gireceğin tarihteki durumunu yap demişlerdi. Şu 'yedek sınıfa geçirilmiş' olmak nedir bunun ne anlama geldiğini bulamadım bilen var ise yardımcı olursa lütfen
-
Arkadaşlar, kaymakamlık için ilk defa sınava gireceğim ve sınava hazırlık için Ahmet Nohutçu'nun kitabını aldım tavsiye üzerine. Ancak yorumlardan baktığım kadarıyla bazı arkadaşlar bu kitabı önermemiş. Bu kitaptan çalışan arkadaşlar var mı?
-
@nesegok ben çalıştım faydasını gördüm önceki sinavda. Anayasa ve idare hukuku bölümleri için gayet yeterli.
-
@Göktürk Peki diğer bölümler için yeterlilik derecesi nasıl sizce?
-
Arkadaşlar yardım edin gözünüzü seveyim başına gelen illaki vardır. Şimdi temmuz ayında tecilim bitiyor. Kaymakamlık sınavına başvuramıyor muyum? Sınav başvurusunda tecilli işaretlesem, temmuzdan sonra askerlik şubesine gidip işlemlere başlasam. Eylül'de sınava girsem sıkıntı olur mu? Sonuçta bakaya düşmeden sınava girebilirim ama sınav zamanı tecilli değilim sorun olur mu?
-
@nesegok İnsan Hakları ve Demokratikleşme için farkı kaynaklara bakmanızı tavsiye ederim hocam, şahsen ben memnun kalmadım. Reşit Gürbüz'ün veya Halil Kalabalığın kitaplarına bakabilirsiniz İnsan Hakları kısmı için.
-
@nesegok hocam insan haklarına o kitaptan calismayi beceremedim. Çok fazla başlık var dağınık gibi geldi bana. Tabiki şahsi fikrim bu çalışmış arkadaşlar olabilir. Sürem de kısıtlıydı onun için es geçtim insan haklarını.
İktisat için de şahsen önermem. Daha yetkin kitaplar var piyasada. Türkiye ekonomisi özellikle eksik ve yetersiz. -
Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Ayim ve Askeri Yargitay kaldirildi ancak Cumhurbaskaninin gorevleri arasinda hala daha bu mahkemelerin uyelerini secmek yer aliyor. Calistigim anayasa guncel anayasa bu arada. Bir fikri olan var mi bu konuda?