2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@aycan Unutmuşlardır çıkarmayı çizin üstünü bir şey olmaz
-
@Göktürk Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Tavsiye üzerine bu kitabı aldım sınav için yeterli bilgiye sahip diye. Belli ki çalışmak için yetersiz olacak. Bu sınavda hepimiz için hayırlısı inşaAllah.
-
@sofuoglu Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Tavsiye üzerine bu kitabı aldım sınav için yeterli bilgiye sahip diye. Belli ki yapılan açıklamalara göre çalışmak için yetersiz olacak. Hepimiz için hayırlısı inşaAllah.
-
Askerlik subene git muayane tarihini ogren o tarihlerde saglik ocagindan rapor al subene ver bir donem daha askerligin uzar (3 ay)
-
@nesegok bu bahsettiğiniz hangi kitap ?
-
@Kaydı-Silinmiş Kaymakamlık Kampı / Ahmet Nohutçu
-
@aycan ''c) Yargı ile ilgili olanlar:
Anayasa Mahkemesi üyelerini, Danıştay üyelerinin dörtte birini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilini, Askerî Yargıtay üyelerini, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi üyelerini,
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini seçmek.
Cumhurbaşkanı, ayrıca Anayasada ve kanunlarda verilen seçme ve atama görevleri ile diğer görevleri yerine
getirir ve yetkileri kullanır.'' Durum bundan ibaret anayasada yazan neyse onu kabul ediyoruz kısaca bunlar henüz değişmedi. mevzuat.gov.tr 'den madde 104'e bakabilirsin -
Arkadaslar merhaba, gecen yıl asli kurucu iktidar sorusu cok kişiyi yakmıs böyle bir soru var mıydı ?
-
Ahmet Nohutcu nun kaymakamlik kampi setini ben de aldim. Genel gorus anayasa ve idare icin yeterli oldugu. iktisat-turkiye eko. ve insan haklari icin yetersiz bulunuyor genellikle.
1,5 ayimiz kaldigini dusunursek iktisat , turk. eko. ve insan haklari icin bu derece ''ozet sayilabilecek'' bir kaynak var mi onerebileceginiz?
elimde destekleyebilecegim yuksel bilgili nin ceteris paribus u da var cozumlu soru bankasi. -
@Rorschach159 yani soz konusu kurumlar kaldirilmis olmasina ragmen uyelerini Cumhurbaskanin sectigini bilmem lazim oyle mi?
-
@aycan Anayasal olarak kaldırılmadı kanunlarla altyapısının hazırlanması lazım zaten anayasa da mülga olarak geçiyor ancak metne tam olarak yansımadı
-
@Rorschach159 teşekkür ederim hocam. Boylelikle anayasa metninden cikarilmasi gerekip de cikarilmayan diger hukumlerin akıbetini de belirlemiş oldum oldum sayenizde
-
Kaymakamlık kampı 2017 cıkmıs şimdik alsak bi dert almasak bi dert
-
@fablo Ben kitap alırım ertesi gün yeni baskısı çıkar..
KASı almayı düşünüyorum biraz daha beklesem mi onuda yeniler mi hoca acaba ? -
Arkadaşlar geçen sene sınava girmiş ve kazanamamış birisi olarak tavsiyeler yazıyorum toplanın.
Öncelikle Ahmet Nohutçu'nun KAS kitabını aldım ki zaten piyasada Yüksel Bilgili ve Ahmet Nohutçu dışında kaynak yoktu . Sadece ve sadece KAS'a çalıştım. Anayasa ve idareden neredeyse bütün her şeyi ezberleyerek girdim sınava. Ancak bu süreç öncesi hakimlik ve Sayıştay sınavlarına odaklandığım için kaymakamlık sınavına sadece 2 hafta spesifik çalışma imkanı yakalayabildim. İnsan haklarinı bir şekilde yaparım diyerek ve iktisat bilgime güvenerek sınava girdim . Sonuç olarak anayasa ve idareden çoğu soruyu yapmama rağmen beni eleyen bölüm iktisat , Türkiye ekonomisi ve insan hakları oldu.
Diyeceğim o ki Ahmet Nohutçu'nun kitabında çok fazla takılmayın boğulursunuz. Kaynakları çok verimli olabilir ancak kaymakamlık sınavı için aşırı ayrıntı ve kafa karıştırıcı bir kitabı var konuyu öğrenmek için kesinlikle çok iyi ama ayrıntıda boğuyor insanı.
Birinci tavsiyem bu sınava girecekseniz sadece bu sınava yönelik çalışın sürece başka bir sınav çalışması katmayın çünkü bölününce hem bu sınavdan hem de diğer sınavlardan başarısız oluyorsunuz.
İkinci tavsiyem KAS kitabından konu anlatımına çalışın size çok sey katacaktır ancak sınavdan iki hafta önce deneme sınavları çözmeye başlayın asıl verimli olan orası oluyor konu çalışmasını halletmiş olanlar için.
Üçüncü tavsiyem açık uçlu sınava gireceksiniz ve ona göre çalışın . Yani bir sorunun cevabı en çok 3-4 kelime oluyor . Açıklamalı maddelemeli değil , direkt bilgi istiyor cevapta. (Örneğin : Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası gibi)
Sınavda belirleyen bölüm TR Ekonomisi , İnsan Hakları ve İktisat oluyor çünkü anayasa idareyi herkes yapıyor.
Umarım emek verenler ve hak edenler başarılı olur . İyi çalışmalar herkese. -
arkadaşlar bugün bana gelen maillere notları yolladıktan sonra artık buralarda yokum o yüzden mesajlarınıza cevap veremicem tamamen sınava odaklanmanın zamanı geldi.hepinize bol şans sınavdan sonra görüşmek üzere hayırlı geceler..tarih notlarını bana mesaj atanlara yollicam tek tek cevap vermedim ama merak etmesinler sabah ellerinde olucak
-
@evinsiz hep kazananlar mı tavsiye yazacak, biraz da kanamayanlar yazsın Bu sefer kazanırsın inşallah
-
@öktem_ilteriş Bende bilemedim hocam ben kasıda aldım her kitaptan 2 şer 2 şer alırsak vay halimize
-
@polisiye-roman meseleye bir de benim açımdan bakın istedim başarılar herkese
-
https://www.tercihiniyap.net/haber/kaymakam-adaylarinin-dikkatine
Dostlar derse kaptirip ihmal etmeyin aman.