2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@snotz Kardeş bence tartışmalı sorulardaki doğru cevap ihtimallerini silip sadece sorunun özeti kalsa iyi olur. Yoksa linç etmeye kalkabilirler. Mesela şu cevabın doğru olması mümkün değil diye başlarlarsa ...
-
arkadaşlar hazır sınav sonuçlarını beklerken bilgi paylaşımı yapsak iyi olmaz mı ? Aşağı yukarı forumda yer alan arkadaşlar en az iki kere bu sınava girdi. Önümüzdeki sınav için en doğru kaynak olarak ne önerebilirsiniz ? Özellikle İnsan hakları soruları için.
-
aslında hem o kadar söylenecek şey var hem de hiç bir şey yazmama ruh halindeyim.arkadaşlar üzerinde mutabık kalamadığımız soruları tekrar tekrar tartışmamızda ben bir fayda göremiyorum.bundan sonra sınavın açıklanmasını ve o bir türlü kesin cevabını alamadığımız cevapları itiraz eden arkadaşlardan öğreneceğiz.burada herkes istediği doğru sayısını yazabilir.sizlerden ricam kimsenin umudunu kırmamak . bu hem çok yüksek bekleyen arkadaşlar olabilir hem de sınavda basit hatalar yapıp hak etmediği doğru sayısı olup umudu olan.ayrıca aramızda gerçekten çok iyi derece alacak olan arkadaşlar olduğuna inanıyorum, bu kimseye inanılmaz gelmesin bunun geçmişte verdiği emeği öğrendiğinizde siz de hak vereceksiniz.hayırlı günler dilerim.
-
Tartışmasız Sorular
Tarih
1-Cumhuriyetin İlanı 2
2-Bozkurt-Lotus 3
**** Demokratikleşme ve İnsan Hakları****
1-BM Genel Kurulu- Genel Kurul 2,5
2-İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 2,5
3-Mülkiyet hakkının sınırlanması – Kamu Yararı 2,5
4-Protokol sorusu – 14 Nolu protokol 2,5
Türkiye Ekonomisi
1-Ytl'nin Tedavüle girdiği tarih - 2005 2,5
2-En son dış ticaret fazlasının kaydedildiği yıl - 1946 2,5
3-Güçlü ekonomiye geçiş programı sonrasında uygulanan döviz kuru – Dalgalı Döviz Kuru 2,5
Anayasa ve İdare Hukuku
1-Grev yasağı- Süreklilik 2,5
2-Üniversiteler,Odalar ortak ad : Hizmetsel yerinden yönetim kuruluşları 2,5
3-Kalkınma ajansları - Kalkınma Bakanlığı 2,5
4-İdari işlemle yapılan ... - Fonksiyon gaspı - Yokluk 2,5
5-Kişisel verileri koruma kurumu 2,5
6-Milletvekili itirazı - 7 gün 2,5
7-Danıştay incelemesi - 2 ay 2,5
8-Başbakan veya bakana hitaben vs. - Soru 2,5
9-C.B. seçim yenileme - 45 gün 2,5
10-Bilgi edinme talebinin reddi halinde itiraz - 15 gün 2,5
11-Disiplin cezası silme - 5 yıl 2,5
12-Bakanlık ana hizmet,yardımcı vs. - Bakanlık merkez teşkilatı 2,5
13-AKDK - Başbakanlık 2,5
14-97 mv çıkaran yerin en fazla seçim çevresi - 3 2,5
15-İlçe belediye başkanı görevden uzaklaştırma - İçişleri Bakanı 2,5
16-Köy kanununa göre nakdi cezalar nereye gelir kaydedilir - Köy sandığı 2,5
17-10.000 üzeri kurulması zor. kom. - Plan ve Bütçe Komisyonu - İmar Kom. 2,5
18-B.Belediyesi Genel sekreter ataması - İçişleri Bakanı 2,5
İktisat
1-IS-LM genişletici maliye politikası – Tam Dışlama 2,5
2-c=0,8 2,5
3-Optimal x miktarı - 5 2,5Tartışmalı Sorular
Türkiye Ekonomisi
1-Kitlerin hisse senedi satışı vs... - 2,5
İktisat
1-Refah sorusu- 2,5
2-"Çalışanlar+işsizler+işsiz olup çalışmak istemeyenler" ortak adı - 2,5
3-Birilerinin gizli eylemleri sonucu başkalarının ödentilerinin etkilenmesi- 2,5
Türkçe
1-Sıralı Cümle(Osmanlı devletinin istanbul'dan önceki başkenti..) 2,5
2-Yazarın Özellikleri (izlenimleri değiştirerek,çarpıtarak dönüştürür) 2
3-Noktalama (")(.)(")(,)(...) 2,5
4-Bir resim bin kelimeden .... 3
5-Boşluk Doldurma ( Film seyrederken vs.) 2
6-Kalın çizgilerle belirtilip kadınlardan fazla bahsedilmemesi 3Soruları, tartışmalı ve tartışmasız olarak toplu halde görmek isteyen olur diye paylaşmak istedim. Yanlış olduğunu düşündüğünüz soru varsa düzeltebilir veya yerini değiştirebilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar. Tanınmış bir dershanenin hocası bana28 doğru ile (türkçe dahil) mülakata kalmamın zor olduğunu söyledi. Sizce bu olabilir mi ? Geçen sene ki kapatan sayıya göre fazla değil mi? Açıkçası canım sıkıldı bir de size sormak istedim
-
@snotz iktisattaki refah sorusu niye tartismali hocam 450 degil miydi?
-
@aday-adayi Nohutçu mu o? O da yüksek bir sayı söylemişti.
-
@mehmetsy yok o değil. Sizce de çok fazla değil mi ama . Geçen sene 23 ile kapattı derken bu sene 28 e zor diyorlar
-
@aday-adayi hocam 28 oldukça fazla, 28x2.5=70 puan yapar ham 70 puan almış biri ilk 400'e giremez demek abatılı bir söylem, ben daha önce iki defa söylemiştim tahminimi 25-26 aralığı ilk 400'e girecek bence, daha önce alım sayısı 60 iken bile doğru sayılarının bu kadar yüksek olmadığını bazı arkadaşlar defalarca söyledi, tabi sonuçları beklemek lazım yine de.
-
@aday-adayi Oldukça fazla tabii. Yapılamayacak bir net değil lakin hatalar sınav anında farkedilemeyen detaylar ve ösym nün katılığı o kadar yüksek netle kapatmasına izin vermiyor.
-
@aday-adayi bence hoca sınava girmediği için sorular eline geldiğinde ne kadar kolaymış deyip böyle bir yorum yapabilir tıpkı bu sınava girmeyip de sınavdan sonra soruları görüp bunlar çok kolay demeleri gibi ama sınav anında öyle olmuyor insanın aklına o kisa sürede bir sürü cevap geliyor hele ki sınavdan sonra bile 5 cevabın tartışıldığı bir sınavda çok kolaydı demek yanlış bir yorum olur bu işe aylarını vermiş insanlara haksızlık olur
-
Yaaa ben anlayamadım inanın ki bu işi. Acaba dershaneye giden insanların doğruları mi çok fazla bir sene de 5 dogru artmasina ragmen kabul etmemeleri bana cok tuhaf geliyor insan takmak istemese bile canı sıkılıyor
-
piyasada sınırlı sayıda kaynak var ve sınırlı sayıda gerçekten bu işi ciddiye alan yayınlar var. Ben ilk defa bu sene hazırlandım. Ve tek harfin bile soru kaybettirdiğini bilen anlı şanlı hocalar kitaplardaki hatalara baskı hatası-dizgi hatası diyebiliyorlar. Bu kadar kolay olmamalı. Layıkıyla yapmak zorundasınınz bu işleri. İnsanların vebaline girmek bu kadar kolay olmamalı. Sonra çıkıp kibirlenip yok benim şu kadar öğrencim var şu kadar başarım var bu nedir Allah aşkına ? Allah biliyor, görüyor. Bu işe ciddi şekilde eğilmeyip üzerimizden ciddi kazanç sağlayanlara yeri gelmişken bir kez daha helal etmiyorum tek kuruşumu.
-
Geçen sene 25 doğru yapan aday 400. olmuş ve daha sonra itiraz edenlerin öne geçmesi ile 5 6 kişi gerilemiş. Yani geçen sene 25+ ile kapatmış. Bu demek oluyor ki geçen sene sınavda 25 üstü yapan 300 kişi mülakatta elenmiş. Bu 300 kişinin 200ü sınava tekrar girip ORTALAMA 1-2 doğru fazla yapsa zaten ciddi bir artış oluyor. Kimse kusura bakmasın ama bu sınav 24-25 ile kapatacak demek uygun olmuyor...
-
@larendeli bu dediğiniz sistem ilk defa olmuyor yani elenenlerin sınava girmesi. Yaptığınız istatistiğin yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü bu mantıkla en yüksek geçen sene kapatması gerekiyordu:2015 mülalatından elenenler+yazılı puana yaklaşanlar+2015 ve 2016 mezunları vesaire...
-
@larendeli mülakatta elenen bir adayın bir sonraki sınava girdiğinde 1-2 doğru arttıracağına dair argümanını neyle destekliyorsun çok merak ediyorum, 300 kişi elenmiş ve bunlardan 200 kişisi netlerini arttırmış... senin bu argümanına göre art arda yapılan sınavlardaki başarı puanının kademeli bir şekilde artması gerekiyorken neden artmıyor acaba?
-
@luthor Kesin olarak 450 ise listeyi güncelleyebilirsiniz.
-
@sınavzedee 2 destek noktası var. 1.si iki sınav arasındaki mesafenin diğer sınavlara göre az olması ki arada 1 sene bile yok.. 2.si çevremdeki yaklaşık 20-25 kişilik örnekler... Bu grupta bile geçen sene sınava girenlere sorun. En az yüzde 70 i doğru sayısını artırmıştır.
-
@sınavzedee Ayrıca çok basit bir mantık vardır her zaman mesele puan değildir. Standart sapma her sene değişir. ÖSYM öyle bir puan sistemi ayarlar ki 28 doğru ile kapatır ancak geçen sene ile aynı puana denk gelir. (örnek olarak 28)
-
@larendeli, içinde söyledi: 6 ay arayla yapılan hakimlik sınavları, guy, vergi müfettişlikleri vs... buralardan elenip de bir sonraki sınava giren yüzlerce aday vardı, hiç senin dediğin gibi artışlar yaşanmadı kardeşim, doğru sayıları artabilir lafım yok ama bu argümanın içi boş kusura bakma.