2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@althusser bence de olmaz hocam. Minimum 36 doğru gerek Türkçesiz...
-
@görünür-el hocam burda yapılan puan listesine göre yaptım yorumu
-
@althusser yanlış yapmışsınız hocam diğer forumlarında 30 ve üzerinde yapanları da katın öyle bir ortalama daha sağlıklı olur. 28le zor tabi. Boşuna umutlanmayın.
-
@althusser ekonomiyi 4/4 say sen hepsi doğru
-
Ham puanları toparlayan bir arkadaş vardı ne oldu o iş bilgisi olan varmı
-
Benim iktisat dahil alanda. 18 doğrum var gy-gk türkçe hariç 7 doğrum var türkçeden 4-5 civarı bekliyorum
-
@keynes69 yoğun tartışılan soruları yanlış saymak baraj belirlemenin sıhhati açısından daha olumlu olur diye düşündüm hocam. Yoksa fikirlerinize saygılıyım teşekkürler
-
Hocam haklısınız sizinle aynı cevapları vermişiz ben doğruluğuna eminim ancak size de saygı duyuyorum
-
Arkadaşlar bakıyorum gereksiz gereksiz bir sürü yorum ve açıklama yapılıyor. Yok yüksek kapatırmış, yok bu sorunun cevabı böyle... Bu tip kısır tartışmalara girmek gereksiz ve zaman kaybı.
Sınav 25-27 bandında kapatacaktır, öyle atıp tutan tiplere güvenmeyin.
Sınavda da en yüksek yapan 35 yapmıştır. 40-50 kişi de bir 1 doğru düşün arkadaşlar. -
Kim ironi yapıyor kim ciddi belli değil. Başlık çok garip bir hâl aldı.
-
Şu forumda bir çok kişi iyi, hoş, kaliteli insanlar. Gerçekten sağlıklı yorumlar yapan, faydalı olmaya çalışan, ayrıca forumdan faydalanmaya çalışan saygılı insanlar. Yalnız aynı insanların bu tepeden bakan hatta bazen hasetle iğneleyici yazılarına şahit oluyorum.
@Althusser çekincesinden bahsetmiş. Türkçeyi 5 saydığı halde 28 doğru olabileceğini ve kazanamama ihtimalini belirtmiş. Ne yazsaydı yani adam benim kesin oldu, cevaplarımda bu. 28 doğru ile kesin bekliyorum mu?
Forum ortalaması deseniz zaten uçmuş vaziyette. Ortalama 58 civarı türkçesiz ham puanlardan bahsediliyordu. Herkes @Althusser gibi 5 türkçe saysa 70 puan/ 28 doğru yapar "ortalama". Eyvallah sınav açıklandıktan sonra tahminler tutmayabilir, fakat şu an herkes tahmin de bulunuyor sonuçta. 28 doğrum var diyenin dahi kesin mülakattayım gözüyle bakması da bu yüzden mantıksız. Geçen sene kabul edilmeyen "un-şeker-pamuk" cevabı olduktan sonra kimse mülakatına kesin gözüyle de bakmasın.
Biraz daha hoşgörü bekliyorum herkesten. inşallah hakedenler, mesleğin altından kalkabilecek olanlar kazanır. -
@göktürk hocam size cevap olarak değilde genel olarak söylemek isterim ki insanların burda yazmış oldukları doğrular kendilerine göre doğru kabul ettikleridir. Emin olun mülakata kalacağına emin olanların birçoğu yorumlara katılma gereği duymuyordur. Bence bizler bundan rahatsız olmayalım 23-24 ile kapatacağını söyleyenler hiç eleştirilmedi 27-28 ile kapatacağını söyleyenler hedef oldular. Unutmayalım ki her iki yorumu yapanlarda Ösym değil ve sadece kendi yorumlarıdır. Ya ciddiye almayalım bu kişileri ya da eleştirmeyelim .
-
@althusser bu netlere göre derece yaparsınız
-
@kemoenes forumda çok güzel puanlar var hocam ve eminim bilmediğimiz kadarı da vardır:) güzel dilekleriniz için teşekkür ederim inşallah hak eden kazansın, tek temennim bu:)
-
@yörük20 yörük kardeş nohutlu pilav hizmetsel yer yön le aynı anlamda kullanmış ama kamu kurumları çok geniş bir kavram içinde yok yok....malesef...üzülerek...saygilarimla...
-
@yörük20 Cevap ya da cevaplar nedir bilmiyorum kardeşim. Ama "en genel adı nedir?" ifadesinden eminim. Ben de "kamu kuruluşu" yaptım ama yanlış sayıyorum. Kamu idareleri - kamu kurumları diye bir ayrımı Kemal Gözlerden okumuştum. Sınavda okuduğumu yanlış hatırlayıp kamu kuruluşu yaptım.
-
@althusser motorları maviliklere sür hocam...benim içinde gez...
-
Tek amacım yardımcı olmak. Maalesef foruma girenler içince ciddi tecrübe edinmiş kişi sayısı az. Girdiği 3 sınavında 148. , 20. ve 4. olma başarısı elde etmiş ve bu sınavda da kazanma beklentisi olan bir kardeşiniz ve abiniz olarak sizlere kendi cevaplarımı vereceğim. Tecrübe + Birikim + Emek bunların hepsi var iken ben dahi 30 u anca göreceğim. Bu sınavın 27-28 ile kapatacağını söylemek hiç akıl karı değil. Hocalara saygım sonsuz ama topu biz oynuyoruz. Hiç futbol oynamadan teknik direktörlük başarısı olanları unutmayın. Bu hocaların da onlardan farkı yok.
CEVAPLARIM:
Tarih:- Cumhuriyetin ilanı
-
Türkiye Ekonomisi:
- 1946
- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası
- Esnek kur rejimi
- 2005
İnsan Hakları: - Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi
- Kamu Yararı
- Genel Kurul
- Ek Protokol 11
Anayasa Hukuku: - 7 gün
- 45 gün
- 3 seçim çevresi
- Soru
İdare: - Bakanlık Merkez Teşkilatı
- Kişisel Verileri Koruma Kurumu
- Hizmet Yönünden Yerinden Yönetim Kuruluşları
- Başbakanlık
- Kalkınma Bakanlığı
- Görev gaspı – Yokluk
- 5 yıl
- 2 ay
- 15 iş günü
- Süreklilik
- Plan Bütçe Komisyonu/İmar Bayındırlık Komisyonu
- İçişleri Bakanı
- İçişleri Bakanı
- Köy sandığına
İktisat: - 450
- 0,8
- 5
- Aktif nüfus
- Ters seçim
- Dışlama
-
Aktif nufus=Isgucu diye geciyor kaynaklarda
-
@keynes69 bu alandaki 18 içinde iktisattın tartışılan soruları var mı hocam 1-çalışan, işsiz, çalışmaktan vazgeçenler(iş aramayanlar).2-dışlama,tam dışlama.3-kartel,dışlama,ahlaki risk. 18 de iktisat kaç aldınız ?