2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Çıkmış soru var diyorum, ekran görüntüsü atıyorum hala inanmıyorsunuz inanmak istemiyorsunuz. Alternatif cevapları var mo bilmem ama iki sorununda baska sınavlarda farklı türde sorulduğunu gözümle gördüm. Nüfus sorusu yaş belirtilmediği için KURUMSAL OLMAYAN NÜFUS, ıs-lm sorusu ise KLASİK DURUM dur. Bunları yapanlara hayırlı olsun diyorum itiraz eden varsada hakkında hayırlısı olsun.
Bu arada c.ronaldo arkadasın niye yasaklandığını anlamıyorum. Tek kelime sohbetim olmamasına rağmen yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Bu mesleğe yakışır olma kısmında insan sarrafı oldugunu zanneden arkadaslar ise ütopyalarından gerçek dünyaya dönsünler.
-
@kd6 Yaş belirtilmediği için mi? Arkadaşım yaş belirtmesine ne gerek var 15 yaşın altındakiler işgücü.işsiz hicbir sınıfa girmez işsizlik ve isgucu ile ilgili tum hesaplalar yetiskin nufus uzerinden hesaplanır..
-
Maşallah herkes kaymakamlık sınavı açık uçlu uzmanı olmuş
-
@politics06 valla hocam ben 25-27 aralığında bekliyorum ama yine de 27 yüksek gibi geliyor bana, 28 diyenler bile var, 28x2,5=70 yapar ki 400. kişi için 70 ham puan bence çok yüksek, bu zamana kadar burda hiç iddialı yorumlar yapmadım, doğru sayımı da paylaşmadım, tereddüt ettiklerimi çıkardığımda 25 e kadar düşüyor ama kabul edilme ihtimali yüksek olanları hesapladığımda 30 a kadar çıkıyor, dediğim gibi bekleyip göreceğiz.
-
@rhadamanthus yolun açık olsun benim içim rahat.
-
@gökbörü dediğim gibi kardeşim kabul edilmemiş olabilir bir şey diyemem, ben yanlış sayıyorum bu cevapları, kimseyle iddialaşmanın bir anlamı da yok zaten.
-
arkadaşlar bir de şu husus var, bakın, içine düştüğümüz hallerden utanıyorum vs gibi sözlere gerek yok, iddialaşmanın da bir anlamı yok herkes birbiriyle paylaşsın bilgilerini bunda kötü bir şey yok, iki kere iki beş dedi diye birine senden utanıyorum demek doğru değil, bir insana düşündüğü şeyin yanlış olduğunu kabul ettirmek kadar zor bir iş yoktur dünyada, o yüzden kabul ettirmek gibi bir çaba içine girmeyin yıpratmayın birbirinizi.
-
Sınav geçen seneye göre kolay değildi aslında sadece kolay sorular vardı. Ayrıca sınava giren sayısının gecen seneye göre daha fazla olması da endişeye kapılmanıza sebep olmasın çünkü ilk kez sınava girenler insan hakları tarih tr ekonomisi gibi dersleri "yapmasam da olur nasılsa alanla telafi ederim" düşüncesinde olduğu icin sadece standart sapmayı yükselmesine sebep oluyor . Tahminim alan ağırlıklı 25-26 net yapanlar mülakata kalır .
Geçen sene girdiğimde 23-24 net hesaplamıştım 71.10 almıstım mesela . -
Kalp kırmayın gençler anlamsız konular için gerek yok diyelim ki kazandınız kaymakam oldunuz ne olacak ki dünya eksenini mi değiştirecek sonuçta bu bir iş ha şimdi bazı arkadaşlar kaymakamlık gönül işi bilmem ne diyecekler bende şunu söylim onlara kaçınız askere gitti vatan için ölürüm diyenler ilk önce beldelli isteyendir (askere gitmek vatan sevmek anlamında söylemedim öyle değil çünkü) bunu unutmayın ben açık yazıyorum kaymakamlığı işsiz olduğum için istiyorum olur olmaz o ayrı konu ama en azından yalancı değilim burada da saçma şeyleri tartışmaya gerek yok herkes bekleyecek açıklanacak kazanan kazanacak kaybeden kaybedecek sonra mulakatta elenecek 300 kişi burda anlamsız konuşmalarınızla kalacaksınız olacak olan bu .
-
@ykpgoc 71,10 ile kaçıncı olmuştunuz?
-
daha önce kaymakamlık sınavına hiç girmedim bu ilkti.
ancak en son yapılan idari hakimlik sınavına girdim çıkınca ne muhabbetler mi döndü
"abi sınav çok kolaydı 85 den aşağı kapatmaz ondan full bundan full bekliyorum diyenler türedi
peki sonuç mu ne oldu
79 küsurla kapattı -
@dolaylı-tümleç 544 kardeşim
-
@sasvesas Hocam onda standart sapma kaldırıldığı için öyle olduğu söyleniyor, sizin puanınızda standart sapma eklenmiş miydi?
-
@politics06 bildiğim kadarıyla kaldırılmadı
yanlış yönlendirmek istemem -
@sasvesas Net sayınız ile puanınız eşitse standart sapma yoktu ama puanınız net sayınızdan yüzsekse standart sapma etkilidir, buna müsait olunca bakarsanız netleşir hocam
-
@politics06 hocam peki anayasa hukuku idare hukuku insan hakları iktisat türkçe Türkiye ekonomisinin sapmasi etkin olmuyor mu
-
Bu sınava uzun yillar emek vermiş biri olarak tartışmalı bir kaç husus hakkında yorum yapmak ve kac puan ile kapatır hususunda bir tahminde bulunmak istiyorum.
1- hizmet yerinden yönetim kuruluslari - kamu kurumlari: arkadaşlar bu kavramlar anayasa da veya kanunda geçen bir kavram değil litareturde oluşmuş bir kavram ve bir çok alternatifi vardır örnek vermek gerekirse Zehra odakmaz, Kemal gozler, metin gunday, bir kaç dershane kitabı ve okudugum makalede yerel yerinden yönetim kuruluslari - kamu idareleri hizmet yerinden yönetim kuruluslari- kamu kurumları olarak geciyor. Bu iki cevap da kesinlikle alternatif cevaplar icinde vardır müsterih olun.
2- esnek kur- dalgalı kur meselesi: arkadaşlar soru kökünde gegp ile hangi döviz politikası uygulanmıştır diyordu esnek kur veya dalgalı kur cevabı bence yeterli peki serbest kur olur mu derseniz her ne kadar bir çok kitap esnek dalgalı ve serbest kuru aynı anlamda kullansa da serbest kur esnek- dalgalı kurun bir alt başlığı yani serbest kur tam olarak dalgalı esnek kuru karsilamiyor. Bence alternatif cevaplar içerisinde olmayabilir.
3- aktif nufus-kurumsal olmayan sivil nufus : arkadaşlar geçen sene ki sınava girenler iyi bilir mikro makro soruları Erdal unsalin mikro makro kitaplarında bire bir vardı bu sene de işsizlik sorusu aynen Erdal da vardı cevabi kurumsal olmayan sivil nufus ancak aktif nüfus gibi alternatif cevaplar muhakkak ki olabilir çünkü kanun maddesi değil
4- İMKB sorusu: ben her ne kadar İMKB yazsamda yanlış kabul ediyorum çünkü 1986 kurulma meselesini İMKB karsilamiyor bana en yakın cevap kamu ortaklığı idaresi geliyor ancak bu kurumda 1986 da kurulma hadisesini karsilamiyor buda sanırım 1984 de kuruldu soruyu tam hatırlayamadığım iz için bu soruyu hesaplama yaparken yanlış kabul etmek bizim için daha faydalı olur ama cevap bence İMKB ye çok uzak.
5- tedavüle çıkma sorusu: tartışmasız bir şekilde o onu dedi bu bunu dedi dedikodularından uzak açık ve sarih MB sitesinde 2005 diyor.
6- köy sandigi: tek cevap kanun maddesi alternatif yok cevap köy sandigi
7- soru- soru onergesi: anayasa maddesi cevap soru ötesi yok tıpkı sehirin kurulması gibi şehir kanunla kurulur kanun teklifi ile değil
8- kişisel verileri koruma kurumu: kurul olmaz kanun maddesi 5018
9- is lm sorusu bire bir Erdal da var klasik durum ama sebebi tam dışlama etkisi klasik durum diye bir sebep olabilir mi klasik durumu oluşturan sebebi soruyordu yani tam dışlama etkisi dışlama etkisi olur mu derseniz bence olmaz sebebi dışlama da hasıla ile faiz birlikte yükseliyor tam dışlama da ise sadece faizin yukselmesi söz konusu- Bakın arkadaşlar geçen sene ki sınavda iki soru vardı kısaltma yok tam cevap istiyoruz diye Türkiye sınai kalkınma bankası ve devlet denetleme kurulu bu sorularda hiç alternatif yok tek cevap Türkiye sınai ve kalkınma bankası yazanları bile kabul etmemisler sınavdan sonra bazı hocalar ÖSYM ile görüşmeye gitmişlerdi ve bu hususlardan yakinilmisti bence ÖSYM bu eleştirileri göz önünde bulundurarak bu sene hiç bir soruda böyle ibareler koymadı dolayısıyla bence daha alternatifi bol ve daha esnek bir okuma olacak tabi bu demek değil ki kanun veya anayasa maddesini adamlar esnetirler ancak litareturde oluşmuş cevaplarda esneklik kesinlikle olacaktir.
*Puan meselesi bence bu sınavin seçici soruları geçen sene ki sınava yakındı bu sınavda da 6 7 adet seçici soru vardı ancak diğer sorular geçen seneye göre daha kolaydı dolayısıyla bu sınavı biraz daha kolay kabul edebiliriz ama arada cevaplar aciklaninca göreceğiz uçurum olmayacak geçen sene 73un başlarında kapatti buna en az bir soru eklesek 75,5 iki soru eklesek 78 yapar bence minimum 75 puan maksimum 76 puan da kapatacak secici sorular dışında ki kolay soruların çokluğu nedeniyle bence 370 470 arası kişiler belki de bir puana sikisacaklar virgüllerle çok üzülen olacak - Bu forumu hep okudum ilk defa yazıyorum sebebi kesinlikle tartışmak değil kendimce faydalı olabilecek fikirlerimi paylasmakti. mevla neylerse güzel eyleri bilenlere selam olsun.
- Bakın arkadaşlar geçen sene ki sınavda iki soru vardı kısaltma yok tam cevap istiyoruz diye Türkiye sınai kalkınma bankası ve devlet denetleme kurulu bu sorularda hiç alternatif yok tek cevap Türkiye sınai ve kalkınma bankası yazanları bile kabul etmemisler sınavdan sonra bazı hocalar ÖSYM ile görüşmeye gitmişlerdi ve bu hususlardan yakinilmisti bence ÖSYM bu eleştirileri göz önünde bulundurarak bu sene hiç bir soruda böyle ibareler koymadı dolayısıyla bence daha alternatifi bol ve daha esnek bir okuma olacak tabi bu demek değil ki kanun veya anayasa maddesini adamlar esnetirler ancak litareturde oluşmuş cevaplarda esneklik kesinlikle olacaktir.
-
@ali-tahir hocam peki benim netlerim şöyle anayasa hukukunda 4 doğru 0 yanlış idare hukuku 3 d-3 y Mahalli idareler 3 doğru 1 yanlış idari yapı 2 doğru 2 yanlış insan hakları 3 doğru 1 yanlış turkiye ekonomisi 3 doğru 1 yanlış iktisat 1 doğru 5 yanlış tarih 2 doğu 0 yanlış Türkçeden de 4 soru ya da beş soru dogru bekliyorum Tahir hocam mülakata bu netlerimle kalma durumum nasıl olur
-
@aliserdar-çetin Hocam alanın sapması ayrı diğer kısmınki ayrı oluyor
-
@aliserdar-çetin, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@ali-tahir hocam peki benim netlerim şöyle anayasa hukukunda 4 doğru 0 yanlış idare hukuku 3 d-3 y Mahalli idareler 3 doğru 1 yanlış idari yapı 2 doğru 2 yanlış insan hakları 3 doğru 1 yanlış turkiye ekonomisi 3 doğru 1 yanlış iktisat 1 doğru 5 yanlış tarih 2 doğu 0 yanlış Türkçeden de 4 soru ya da beş soru dogru bekliyorum Tahir hocam mülakata bu netlerimle kalma durumum nasıl olur