2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@politics06. yalnız bu sorunun cevabı dışsaliksa sınava girenlerin yarısı boş bırakmayım diye ...son çare olarak verdikleri cevap doğru olacak...
-
@sınavzedee Hocam ben birinin faaliyetlerinin diğerini etkilemesinden dolayı dışsallık dedim aklıma da başka bir şey gelmedi
-
@sınavzedee asil-vekil probleminde,ahlaki risk'te,ters seçim'de gizli eylem yok mu?
-
@aliserdar-çetin inşallah olur hocam o aralıkta yığılma olacak gibi
-
@c-ronaldoo o kadar çok kişinin yaptığını zannetmiyorum hocam.
-
@politics06. bazen az bilgi can kurtarır...asimetrikler,ters seçimler havada uçuşuyor...çok bilgiden kaynaklı arayışlar ve kayboluslar...
-
-
Dışsallık sorusunu ilk okuduğumda aklıma tüketiciden tüketiciye pozitif-negatif Dışsallık geldi ama genel olarak sorunca o anda Dışsallık olmasına rağmen dışsal ekonomiler yazdım ama doğru cevabın Dışsallık olduğunu düşünüyorum dışsal ekonomileri kabul etmezler.
-
tabi direk soruda bir kişinin hareketi diğer kişinin durumunu etkiler diye sorsa ,O zaman derdim ki ha bariz belli DIŞŞALLIK ama adam soruya GİZLİ kelimesini koymus ayreten ÖDENTİ dediğinden sıkıntılı karmakarısık,sırf soru sormak için sacmalanmış,Ancak zor gıbı sorupta arkadasın dedıgı gıbı basıt cevap ıstıyorsa Dıssallıkta olabılır
-
@bfroki kartel yanlışşam düzelt... açık anlaşmalı oligopol teorisi diye biliyom...yani ortada gizli birşey yok...
-
@daniel1907 gizli eylem değil enformasyon (bilgi) eksikliği var ama gizli eylem gibi bir şeye hiç rastlamadım ben.
-
arkadaşlar kartelde, dışsallıkta, asimetrik bilgi ve ters seçimde vs gizli eylem nerede var bi anlatır mısınız, ben kayıt dışı ekonominin hala en yakın cevap olduğunu düşünüyorum, gizli eylem kayıt dışı işlemlerde vardır, bu sebeple ülkenin milli gelirinin gerçeği yansıtmaması, vergi adaletsizliklerine sebep olması yani ödentileri etkilemesi gibi durumlara sebep olur. tabi bunların hiçbirinde ısrar etmiyorum.
-
@sınavzedee kayıt dışı eko. de ödenti sadace olumsuz etkilenir.soruda odentinin etkilenmesi diyor...ille negatif mi etkilenecek...gizlilik dışsalligin tanımı içinde yer almaz ...fakat olabilitesi var...yani adam nehire zehir akitirken belediyeden ilan vermiyor mesala...
-
@sınavzedee yönetim kurulu üyesinin şirket sahibinden habersiz kendi yararına işler yapması(asil-vekil problemi),merkez bankası başkanının devalüasyondan önce akrabalarına haber verip dolar aldırması(ahlaki risk)
-
@c-ronaldoo senin tarzını ve üslubunu hiç beğenmiyorum umarım gerçek hayatta bu kadar pervasız ve şımarık değilsindir zira bu üsluba sahip birinin herhangi bir vakaya ciddiyetle yaklaşıp çözebileceğini sanmıyorum, benimle muhatap olmazsan sevinirim.
-
O sorunun cevabi AHLAKI RISK alternatif cevabi AHLAKI EYLEM aksini iddia eden varsa iddiaya girelim siavdan sonra hesaplasalim
-
@sınavzedee bende böyle CIDDI bir görevi yapacağımı sanmıyorum...sırf senin gibi CIDDI leri elemek için girdim...
-
@c-ronaldoo tüketicilere göre gizli ama @c-ronaldoo kendi aralarında açık olsa da hatta her kartel firmanın kartel fiyatından daha az fiyattan satma arzusu vardır diye bir ibarede vardır. Bu aradaki fark yani tam rekabettekinden fazla öder tüketiciler ben de buradan tüketicilerin ödentilerinin artması fikrine kapıldım sınavda hiç düşünmedim bile üstüne direk kartel yazdım göreceğiz içimde inanılmaz bir özgüven var nedense bu soruyla alakalı olarak yasal demediği için kartel yasal diye özellikle söyleseydi tröst olurdu...
-
@c-ronaldoo tamam amacına devam et ama benimle muhatap olma.
-
@bfroki, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@c-ronaldoo tüketicilere göre gizli ama @c-ronaldoo kendi aralarında açık olsa da hatta her kartel firmanın kartel fiyatından daha az fiyattan satma arzusu vardır diye bir ibarede vardır. Bu aradaki fark yani tam rekabettekinden fazla öder tüketiciler ben de buradan tüketicilerin ödentilerinin artması fikrine kapıldım sınavda hiç düşünmedim bile üstüne direk kartel yazdım göreceğiz içimde inanılmaz bir özgüven var nedense bu soruyla alakalı olarak yasal demediği için kartel yasal diye özellikle söyleseydi tröst olurdu...
Bende KARTEL yaptım ama kimse böyle bir cevap vermediği için hiç ses etmemiştim umarım doğru çıkar