2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@ultras06, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
istediginiz cevaba gore arastirma yapiyosunuz sanirim.o zaman google a tam dislama genisletici maliye yaz gorursunuz cevabi.gelirin artmayip sadece faizin arttigi durumu bulan adamlar monetaristler bu duruma tam dislama demis.genisletici maliye politikasini da bu yonuyle savunmamislar.tam dislama degil de cevap ne merak ettim
ayrıca dediğini yaptım ve google tam dışlama genişletici maliye politikası yazdım, tam dışlamayı tanımlarken yine artan kamu harcamalarını kullanmış.
arkadaşım şöyle bir soru sorayım, lm nin dik olduğu aynı durumda azalan vergi veya artan ihracat veya azalan ithalat da genişletici maliye politikasıdır ve mg yi değiştirmez ancak faizi arttırır, peki bu durumda tam dışlamaya sebep olur mu? -
@can-mavi cümlenin sonunda 'durum' kelimesi geçtiği için bende klasik durum yazdım. Ne yalan söyleyeyim dışlama aklıma gelmediği için yazdım. Dışlama aklıma gelse düşünmeden Tam dışlama derdim. Ancak 2side yanlış degil. ÖSYM neyi kabul eserse.
-
@safitürk69 o zaman tarihte ki bozkurt- lotus olayında da hangi dava diye yazıyordu bu durumda bozkurt-lotus davası mı yazmak lazm yani durum dedi diye illaki klasik durum mu olması lazm
-
amacım cevap tam dışlama nın yanlış olduğunu kanıtlamak değil, tam dışlama doğru olabilir ki doğru olursa tam dışlama-dışlama-crowding our- engelleme ve tam engelleme de kabul olacaktır. sadece demek istiyorum ki dışlama etkisi ne neden olan şey artan kamu harcamalarıdır, neden böyle sormamışlar da maliye politikası olarak sormuşlar, ya hiç mi aklınıza gelmedi dışlamaya kamu harcamaları sebep olur maliye politikasının diğer araçları olan vergi sübvansiyon veya ihr-ith neden olmaz diye. bakın tekrar söylüyorum cevap gayet de dışlama olabilir, kabul eder ösym , ama size tek sorum klasik bir sınavda olsanız (sayıştay-vmy) dışlamayı yazarken artan maliye pol mu dersiniz yoksa artan kamu harc mı
-
@can-mavi
savunduğun gibide olabilir kardeşim zaten ben itiraz etmiyorum sadece kesinlik yok diye dedim. ama inşallah dediğin gibi sınav sonucunda öğrenmiş oluruz cevabı, hakkımızda hayırlısı olsun. -
@darısı-başımıza kardeşim tam dışlama doğrudur. Benim aklıma gelmediği için ötekini yazdım.
-
Ne enteresan adamlarsiniz hala soru tartisiyosunuz ya. Sonuclar aciklandiktan sonra da devam edecek misiniz meraktayim. Ipini koparan sinava girince boyle oluyo demek.
-
@safitürk69 kardeşim kusura bakma ben benim ki kesinlikle doğru olacak diye bir tavır sergilemiyorum sadece kesin doğru olacak spruların tartışması insanın canını sıkıyor yani senlen alakalı değil bu durum
-
@mimar Bi sen akıllısın. Bütün forumda senin enterasan yazılarını görüyorum. Kendini çok zeki sanıyorsun ancak bi b'k bildiğin Yok.
-
@mimar ip koparmak nedir kardeşim.sen ne demek istiyorsun.ne kadar terbiyesizleştiğinin farkında mısın.sen mi karar vereceksin kimin hangi sınava gireceğine.terbiyesize bak ya.
-
@mimar, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Ne enteresan adamlarsiniz hala soru tartisiyosunuz ya. Sonuclar aciklandiktan sonra da devam edecek misiniz meraktayim. Ipini koparan sinava girince boyle oluyo demek.
sen öncelikle bir doğru konuş, ipini koparan sınava girerse böyle olur filan, hayırdır? nerede nasıl konuşmayı öğren !! evet tabi ki soru tartışacağız, ne yapacağız forumu okuyup okuyup hakaret edecek kadar alçalmadığımıza göre tabi ki soru tartışacağız
-
@göktürk ıyıde hocam kamu harcamaları artısının
genişletici maliye pol oldugunu bilmiyorsunuz -
@can-mavi şu an da dunyanin hic bi yerinde tam dislama etkisinin oldugu ekonomi yoktur sanirim.ozel bi durumdan bahsediyoruz dediginiz gibi monetaristlerin ifade ettigi klasik durum.o bahsettiğimiz lm dik durumu ve uygulanan genisletici maliye de çok uç bi durum.keynes zaten her turlu kamu harcamasini savunmuş.monetaristlerde borçlanmayla meydana gelebilecek genisletici maliye politikasini tam dislama durumunu anlatirken dik bir lm kullanmiş.yani israrla genisletici maliye dendigi icin tam dislama olmicak olayini anlayamadim gitti
-
Cevap anahtarını görmek için Ösym para istiyordu değil mi , yanlış hatırlamıyorum. Muhtemelen açıklandıktan sonra epey bir insan görme ihtiyacı hissedecek diye tahmin ediyorum
-
@ugur55 ya ben gittim cevaba ters ahlak yazdım bu nasıl bir salaklıktır
-
@ultras06 kardeşim gerçekten hangi sorunun cevabı neyse ne artık, burada soru fikir tartışıyoruz diye hakaret edecek kadar alçalabilen insanlar var, bence kimse yazmasın soru tartışmasın, sınav açıklandıktan sonra oluşturulacak başlık eminim ki daha iyi olacaktır, inşallah o başlıkta oluruz, hakkımızda hayırlısı
-
@minsipo seninki tam “asinetrik bilgi” olmuş
-
@keynes69, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@göktürk ıyıde hocam kamu harcamaları artısının
genişletici maliye pol oldugunu bilmiyorsunuzBu ithamın kaynağı nedir? Elbetteki artan kamu harcamaları genişletici maliye politikasıdır. Ancak tek genişletici maliye politikası kamu harcamalarının artırılması değildir. Lütfen buna göre düşünün.
-
@minsipo ters seçim ve asimetrik bilgi nin kombinasyonu olmuş
-
@göktürk biliyorsunuz yazacagıma bilmiyorsunuz yazmısım kusura bakmayın