2017 Kaymakamlık Sınavı
-
9000 iletiye ulastik. Bu sınava kolay diyenin alnını karışlarım
-
Canacar midir nedir benim hakkımda ne yazdı da iletişim silindi ?
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Canacar midir nedir benim hakkımda ne yazdı da iletişim silindi ?
İletisi silindi*
-
@can-mavi Tartışmaya mahal vermemesi için sildim dostum. İthamlarla dolu bir mesajdı, ancak kendisi sadece zeynepingunlugu hesabının değil, daha evvel attığımız başka hesapların da kullanıcısı. Tek gayesi ortalığı karıştırmak. Kendisi de biliyordur, afişe etmenin lüzumu yok. Takılıp vakit kaybetmenin gereği de yok.
-
@mulki̇ peki Hocam siz bilirsiniz,verdiğiniz cevapların doğru olmadıkları halde doğru olduklarında ısrar edip doğru sayılarınızı şişirin,açıklayıcı örneklemelere karşın illa bir şey bulun,sınav açıklandığında da üzülün.
hangi kaynakta,nerde yazıyor dışsallıkta gizli eylem yok diye? madem yok çürütün iktisadi olarak dediklerimi?
bu soru için daha fazla yazmayacağım,kısır tartışmaya girmek istemiyorum çünkü. -
@paretowilfredo aynen kardeşim , önlemini için de uyarın için de sağolasın
-
Hocam iddia da bulunan sizsiniz dışsallık diye ben henüz cvb şu veya bu demedim takdir edersiniz ki müddei iddiasını ispatla mükelleftir açıklama yaparsınız yapmazsınız o size kalmış ancak iktisadi kavramlarda yorumdan ziyade kaynak gösterip bilgiyi paylaşırsanız varsa bilmediğimiz bir şey öğrenmiş oluruz.
-
@can-mavi
kardeş ne çektin milletten bugün, ilk önce benden sonra diğerlerinden bizimkisi normal bi konuşamydı gerçi. iyiniyetli, üslubunu koruyan, saygılı birisin belli ediyorsun zaten, ama sinirlerin gerilde bugün biraz belliki , bugünlük ara verde foruma artık nefes al biraz -
@ugur55 olur böyle tartışmalar kardeşim alışkınım 4 senedir sınav - mülakat koşturmasında attık toyluğumuzu herkesin sinirleri gergin heyecanı bol doğal olarak , daha hararetli başlıklar geçti bu 4 senelik maratonda saygıyı ve üslubu elden bırakmadan her konuda her soruda her cevapta tartışılmak için heyecanlarda ve uzuntulerde kendimiz gibi olan maraton koşucularıyla birlikte olmak anlamlandiriyor aslında forumu , amacı da bu değil mi zaten ? Kimse diğerinden daha üstün değil , sadece bazıları daha çok çalıştı daha çok tecrübe edindi kendine ders konusunda daha acımasız davrandı o kadar .. Allah herkese gönlümden geçeni değil , hakettiği başarıları nasip etsin forum tartışmaları yüzünden darilmamak kırılmamak beddua etmemek lazım ...
-
İyi akşamlar...atılan uyeler bir çok rumuz kullanıyor,örnegin zeynebingunlugi arkadaş yukarıdaki listede turkcesiz İMKB disassalik v.s gibi sorular disinda 28 net yazdırmış. o listede ayrıca sırf bu anketi manipüle etmek için. Fazladan net yazdiranlar @paretowilfredo iş düşüyor burada bunlar kasten yapılıyor kasten. Sisiriliyor sınav sonuçlarında bu ekip burada yazılanların artık güven vermedigi algisina baslarsa sasirmamak lazım
-
@osenebusene Haklısın dostum. IP numaraları ile sabit durum. Bir atılan başka bir hesapla gelip yeniden karıştırıyor ortalığı ancak buna bizim alacağımız tedbir kısıtlı. Yapılan listeden özellikle bu arkadaşları çıkarmanız sizin sağlıklı bir algı için faydanıza olacaktır.
Daha bu başlığın başlarında söyledim dostlar. 1.5 milyon görüntülenen 9.000 mesajı olan bu başlık kimleri kimleri rahatsız ediyor tahmin edersiniz. O nedenle bunlar olacak. Önünü almak da mümkün değil. Mühim olan sizin ve bizim söylem olarak net olmamız. Gereken temizliği de yapmaya devam edeceğiz başka seçeneğimiz yok.
-
@paretowilfredo en azından ıp ile sabit olanların tamamını söyleseniz de onları ham puan listesinden çıkarsak?
-
@althusser özelden ilettim dostum sana. Varsa eger listede temizlersiniz. Aciktan yazmak dogru olmaz.
-
@kocist Dostum cevabı belki dışsallıktır ama senin verdiğin örnekle dışsallık arasında bir bağlantı yok.Dışsallık bir uretim veya tuketim faaliyetinin 3. kisiler uzerindeki olumlu ya da olumsuz etkisidir.
Örnegin sen bir yere fabrika acarsin actigin fabrika sayesinde fabrika actigin yerde altyapi gelisir.Oraya yol,elektrik gelir.Cevre vatandaslar da bu durumdan hic bir maliyete katlanmadan yarar saglarlar.İste burada ureticiden tuketiciye pozitif dissallik soz konusu olur.Ayni ornekte yine senin actigin fabrikanin getirdigi altyapi sayesinde bolgede yer alan isletmeler hicbir maliyete katlanmadan bu yeni kosullarin nimetlerinden yararlanirlar.Bu durumdada ureticiden ureticiye pozitif dissallik olusur.Cok cesitli ornek verilebilir.Ama senin gizli gizli kalitesiz hammadde kullanman ve tuketicinin bu durumdan olumsuz etkilenmesi dissallik degildir. -
yetişkin nufus kabul edılırmı ,eksık mı yoksa..sınav 24-25 turkçesız mı?
-
@paretowilfredo merhaba hocam,benim bir önerim olacak bu önerimi burada yazan arkadaşlar tarafındanda kabul göreceğini düşünüyorum.gerek bu başlıkta gerek mülakat olsun ve 2018 kaymakamlık sınavı için herkesin sevgisini saygısını kazanmış bu bölüme hakim bir kaç arkadaş örneğin @onuktekin veya @kamikaze gibi bir kaç arkadaşı süreç boyunca yönetici atamaniz. Bizde yazım stili olsun başlığı manipüle eden arkadaşları bu arkadaşlara bildirerek yardımcı olabiliriz
Not: adaylar tamamen örnek amaçlı söyledim değerli bir çok arkadaşımız elbet vardır.
-
@luthor neden değildir?
-
@kocist çünkü dışsalliğın olayı ödettirilemeyen fayda ve zarardır kardeşim , senin örneğinde odettiriliyor. Zaten soruda ödenti nin etkilenmesi ve gizlilik olgusu vardı , dışsallik olmasi için fayda veya zararın odettirilememesi söz konusu
-
@kocist Cunku hocam dissallik genel olarak fiyat disi gerceklesen bir durumdur.Fiyata dahil edilememesi sebebiyle piyasa basarisizliklari arasinda sayilir.Verdiginiz ornekte firma mali dandik uretiyor tuketici de bu mali aliyor ve gelir kaybina ugruyor.Burada dissal bir durum yokki.Direk uretim ve tuketim faaliyeti sonucu birinci dereceden bir etkilenme sozkonusu.İlgisiz 3. Kisilerin fayda saglamasi veya zarara ugramasi ile alakali bir durum yok.
-
Ben bir firmayım,yaptığım kalitesiz iş nedeniyle piyasada o mal türüne olan talep EĞİLİMİ azalıyor/sıfıra iniyor
fiyat dışı durum; eğilim tepkisi
?