Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
İnstall genellikle bilişim ve teknolojiyle alakalı kurulum durumlarında kullanılıyor diye bahsetmişti hocamız , orada set up gibi bir kelime çok daha uygun olurdu bende ondan dolayı restorasyon dedim itiraz etmeyi düşünüyorum.
-
@hışhışıhançer
Yanlışınız var. Antisemitizm literatürde her zaman için yahudi karşıtlığını karşılayan bir kavram. Ha dediğiniz gibi olsa dahi sorunun cevabında açıkça bir hata var çünkü bir propaganda yöntemi olarak Nazi Almanyasında kullanılan antisemitik karikatürlerden açıkça bahsediliyor metinde. Soruda ise propaganda yöntemi olarak hangisi kullanılmamıştır diye soruluyor. -
@oagac +1
-
@oagac şimdi jeton düştü.
Diğer şıklarda bahsedilenler "propaganda" iken yahudilere karşı yapılan karikatürler "anti-propaganda".
Cümlede verilen diğer örnekte de Sovyetler propaganda için "çiftçi-köylü" hayatının portresini çiziyor deniyor.
İngilizce kısmındaki en zor soruymuş cidden.
-
@oagac Ben A şıkkını işaretlemiştim çünkü Antisemitist karikatür propagandasının yalnızca Nazi Almanyası'nın yaptığı bilgisi verilmiş. Soruda da hangisinin "çeşitli rejimler" tarafından kullanılmadığı soruluyor. Diğer propaganda tekniklerini genelin altında almış.
-
@hışhışıhançer Sovyetler bu yolla kır hayatını idealize ederek köylüler ploreter sınıftan olduğu içün sosyalist hayatın propagandasnı yapıyor.
-
telegram grubu var mı arkadaşlar, ingilizcede itiraz etmek istediğim sorular var topluca tartışıp beraber dilekçe versek
-
@sokrates12 Paranıza yazık olur hocam, itiraz etmeyin. Cevap installation. Güneş panellerinin kurulumundan bahsederken install fiili kullanılır.
-
Anlatim bozukluğu olan soru da yanlış değil mi sizce?? Çünkü "üyelere kağıtlar verildi ve onlara bazı sorular soruldu" olması gerekirken onlara kelimesi eklenmemiş bu da bir anlatım bozukluğu olmuyor mu????
-
@abcde Hayır, gerek yok. Çünkü cümle başındaki '"üyelere" kelimesi zaten ikinci tarafa da uyuyor, uymadığı zaman ekleme yapmalıyız.
B şıkkına bakın:- Binanın tadilatı yakın zamanda bitecek, [bina] oturmaya hazır hâle gelecek.
-
daha önce 69 da kaldım. bu sınavda 68/71 arası bakalım hayırlısı olur inşallah.
-
Ben de 8 tane ingilizce doğrusuyla 68-72 arasındayım. İngilizce başımın belası olmaya devam ediyor Hayırlısı olsun hakkımızda.
-
Ben de tam olarak 68de kalıyorum mucize ederi 2soru ıptal edilir mi ...
-
@rayukan hocam ingiliZce bence inanılmaz saçmaydı ve gereksiz zordu. Yds B seviyem var , bir dönem yurtdısında da kaldım eğitim için ama 13doğru yapmışım berbattı
-
@rayukan
YDS A seviye benim de fakat ben de bu sınavda çok zorlandım çünkü sorular zordan ziyade çok amatörce hazırlanmıştı. Seçtikleri parçalar katiyen okunmuyordu, umutsuzluğa kapılmayın bu sınavdan ötürü o sebepten lütfen İngilizce ile ilgili. -
herkese merhaba, ben de cevaplara baktım. ne işaretlediğimi tam olarak hatırlamadığım on tane falan soru var. onları da yanlış kabul ettiğimde 66 puan gibi bir şey oluyor. bakalım 70i geçebilecek miyim herkese bol şans!
-
Herkes aynı civarlarda soruyu doğru yapmış ilginç
-
Sorular yayınlandı mı yoksa yazılanlardan hareketle mi doğrularınızı biliyorsunuz ?
-
Arkadaşlar genel kültürdeki Oscar sorusu da yanlış değil mi sizce.filmin adı the father orada yazan the fader.ben the fader bilimkurgu olabilir diye Morgan Freeman i seçmiştim.yoksa Anthony Hopkins yapacaktım
-
Arkadaşlar sizce genel kültürdeki Oscar sorusu yanlış değil mi.filmin adı The Father olması gerekirken The Fader yazılmış.ben bilimkurgu olabilir diye Morgan Freemani seçtim.yoksa Anthony Hopkinsi seçecektim.