Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
Şu sayfada ki yapılması gerekenler sizce ne kadar doğru? Bana sanki daha başka bir alan gibi geldi de.. (https:// eniyimeslekler. com /iletisim-uzmani-nedir-nasil-olunur/)
-
@alidokumaci linkte yazanlarla bu kadronun isim benzerliği haricinde pek bir alakası olduğunu sanmıyorum
-
@sbf11 merhaba bende alabilir miyim acaba soruları ?
-
@fatmaada Yukarıda linki biri paylaşdı.İndirebilirsin.
-
@sbf11 Varsa bende rica edebilir miyim?
-
@hpolitics
Mülakat beni de tedirgin ediyor. Mesela;
Kaç kişi oluyor karşımızda? Neyimize dikkat ediyorlar? İngilizce sorular soruyorlar mı? Diksiyon çok önemli mi? Biraz daha düşünsem roman olur sorularım valla.Mezun olalı bir ay anca oldu. Annem görmüş bu sınavı. Gireceksin de gireceksin. İngilizce çok önemli olduğunu zorlanacağımı söyleyince Özel İngilizce Öğretmeni bile tuttular. Onlarında emeğini boşa çıkarmak istemiyorum valla. Sizin yaşadığınız süreci yaşamaya başladığım kesin yani. Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin diyorum.
-
Bu ileti silindi! -
Sosyolojiye giriş için de aöfnin kaynaklarına bakmak uygun olur mu? Biraz inceledim de az gibi duruyor ama konular biraz fazla gibi geldi.
-
Arkadaşlar hangi bölümden kaçar tane alınacağı belli mi yoksa Total 30 mu direkt.
-
@sipahi total 30.
-
@hhln Çok detaya girebileceklerini sanmıyorum. Ortak konular değerlendirilebilir. Hatta bence AÖF kaynaklarından da yararlanacaklardır hocam.
-
@lallanaa Aydınlattığınız için teşekkür ederim hocam.
-
@hhln estagfurallah hocam aydınlatmak ne demek .Fikir yürütme sadece .
-
@lallanaa sizler bizlerden mesleki tecrübe olarak daha kıdemli olduğunuz için siz konuşunca biz aydınlanıyoruz.
-
@hhln Teşekkür ederim
-
@iktisatci88, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@hpolitics
Mülakat beni de tedirgin ediyor. Mesela;
Kaç kişi oluyor karşımızda? Neyimize dikkat ediyorlar? İngilizce sorular soruyorlar mı? Diksiyon çok önemli mi? Biraz daha düşünsem roman olur sorularım valla.Mezun olalı bir ay anca oldu. Annem görmüş bu sınavı. Gireceksin de gireceksin. İngilizce çok önemli olduğunu zorlanacağımı söyleyince Özel İngilizce Öğretmeni bile tuttular. Onlarında emeğini boşa çıkarmak istemiyorum valla. Sizin yaşadığınız süreci yaşamaya başladığım kesin yani. Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin diyorum.
merhaba mülakatta 5 kişi oluyor karşımızda (belki 6ydı tam da hatırlayamadım) herkes soru sordu. İngilizce de birkaç soru soruldu hatta en başta sorulan sorulan bana onlardı cevap veremedim soruları anlamama rağmen kafamda toplayamadım ilk onlar gelince bi dumura uğramıştım. mesela "google gibi firmaların vergi yükümlülüğü hakkında ne düşünüyorsun?" bana sorulan ingilizce sorularından biriydi. Geçen senenin mülakat başlığına bakarsanız sorulan sorulara ulaşabilirsiniz. İngilizce önemli evet. Ancak mevzuattan da soruyorlar ona da ayrı önem vermeniz gerekiyor.
Ayrıca kimseyi strese sokmak istemesem de karşılaşma ihtimali olduğundan kendinizi mental olarak hazırlamanız daha iyi olabilir diye dile getiriyorum. Ben mülakata girdiğimde (hukuk başmuşaviri dışında) herkes sanki analarını öldürmüşsünüz gibi bakıyor, soruları soruyor. Bir sürü kurumun mülakatına girdim: Halkbankası, hazine, icra müd, hakimlik. Hiçbirinde böyle strese sokmadılar oldukça anlayışlılardı (evet hakimlik bile), içinde bulunduğun stresli durumu anlayabiliyorlardı. Bu kurumda mülakattan çıktığımda derin bir nefes verdim kısacası.
Başarılar dilerim, hayırlısı olsun hakkınızda. her şeye rağmen kesinlikle deneyin.
-
@platypus ingilizce olarak sorulan sorular neydi anımsayabiliyor musunuz? mülakatta sorular ingilizce ağırlıklı mı geldi yoksa türkçe ağırlıklı mı?
-
@hhln geçen seneki başlıkta yazdığım mesajı tekrar buraya atayım, o başlığa da bakın birçok kişi yazmıştı.
"hukuk alanından İngilizce olarak Google gibi firmaların vergi yükümlülükleri hakkında ne düşünüyorsunuz, navtex ne demek, kültürel diplomasi hakkında ne söyleyebilirsin dediler (ingilizce sorular zordu bence) Türkçe ise sosyal medya düzenlemelerini, normlar hiyerarşisinde cb kararnamelerinin yerini, icra takip yollarını, soruşturma, kovuşturma, muhakeme aşamalarının tanımlarını, anayasa mahkemesinin kuruluşunu, 1971 muhtırasının içeriğinin ne olduğunu, basın kartı alamayacak kimseleri, bireysel başvurunun ne zaman geldiğini sordular. Herkese geçmiş olsun gerçekten. İnsanı yoran bir süreçti."
-
@sbf11 çıkmış soruları ben de rica etsem alabilir miyim, bir de geçen seneden farklı dersler var sanırım doğru mu? ilk defa gireceğim sınava.
-
@muddei-hususi, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@alidokumaci linkte yazanlarla bu kadronun isim benzerliği haricinde pek bir alakası olduğunu sanmıyorum
merhabalar hocam, geçen yıl sınava kaç bin kişi girdi bu konuda bilginiz var mı?