Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@simazelda benim doğru yaptığım bir soru. Anthony Hopkins'in yakın zamanda oscar aldığını bildiğim için ve yaşından dolayı işaretlemiştim ama haklısınız filmin adı yanlış yazılmış. dolayısıyla iptal edilebilir.
-
@izo şu ana kadar söylenenlerden en iptal edilebilir olanı bu hakikaten ben de biraz şansa doğru yapmıştım filmin adına dikkat etmedim
-
Merhaba Arkadaşlar bende cevapları yeni kontrol ettim. Emin olamadığım soruları yanlış sayarak 76 doğru hesapladım. İnşallah emek veren herkes sınavı geçer.
-
@mergentengere Evet, soru ve cevaplar yayımlandı. Başvuru sayfasında, itiraz sekmesinde bulabilirsiniz.
-
@elettronicaeng sınav çıkışı sınavın zorluğunu abartmışız demek ki barajı geçen epey kişi olacak gibi görünüyo
-
@muddei-hususi Yok hocam öyle düşünmeyin sınav gerçekten zordu. Beni kurtaran İngilizce oldu. Yoksa gk da çok yanlış hesapladım. 70 puanı geçen kişi sayısı kontenjanı doldurmayabilir.
-
gördüğüm kadarıyla 67-70 bandında çok yığılma var. hal böyle olunca itirazların neticesi etkili olacaktır. ben de ingilizce 14. soruya itiraz ettim. çok bariz şekilde yanlış soru
-
@elettronicaeng kontenjan zaten geçen yıl daha kolayken de dolmamış onda neredeyse şüphem yok ama barajı geçen sandığımız kadar az olmayabilir geçen seneden bir tık daha az olur belki
-
@zaroti O soruda hata yok hocam. Cevap doğru.
-
@muddei-hususi benim gözlemlediğim buraya yazanlardan bir kişi hariç herkes sınırda. ben de 71 yazdım ama 68-69 gibi de kalabilirim. sınav gerçekten zordu, barajı geçenlerin sayısının az olacağını düşünüyorum. ben geçersem ingilizce sayesinde geçeceğim, yds puanım 95, ona rağmen zorlandım. şansa yanlışım az çıktı.
-
@lysisminos Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru sorusuna itirazı nasıl formule ettiniz acaba?
-
@wanderlust orda itiraz edilecek bir durum yok bence de konut hakkı diye anayasada tanınmış bir hak yok
-
@muddei-hususi, içinde söyledi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
t hakkı diye anayasada tanınmış bir h
“Sosyal ve Ekonomik Haklar ve Ödevler” başlıklı üçüncü bölümde şu temel hak ve hürriyetlerdüzenlenmiştir:
MADDE 57: Konut Hakkı -
@muddei-hususi arkadaşın mesajından sonra araştırdım.Aşağıdaki iki konu aynı kısımda düzenlenmiş. Nasıl bir fark olabilir bireysel başvuruda tam olarak bilmiyorum.
MADDE 45- (1) Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve
özgürlüklerinden,..................................... ihlal edildiği iddiasıyla
Anayasa Mahkemesine başvurabilir.- Kısım 3. Bölümde
II. Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi
Madde 42 – Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.
B. Konut hakkı
Madde 57 –
- Kısım 3. Bölümde
-
@wanderlust madde 57 hocam sorunun iptal olması gerekiyor
-
@lysisminos ben de öyle düşündüm. İtiraz eden var mı başka?
-
Hocalarım kimse fark etmemiş ama bu konut hakkı sorusu sınavın en zor sorularından biriydi. Şöyle ki konut hakkı anayasamızda var bu doğru. Fakat Aym'ye bireysel başvuru yapmanın şartlarından biri ilgili hakkın Avrupa insan hakları sözleşmesinde ele alınmış olması gerekliliğidir. Yani hem böyle bir şartın olduğunu bilmeniz hem de AİHS ile anayasamızda ortak olan hakların hangileri olduğunu bilmeniz gerekir ki bu da bizi konut hakkı şıkkına götürüyordu.
-
"Devlet, şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama
çerçevesinde, konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler." hüküm bu şekilde. Anayasada tanınmış bir hak değil derken "herkes konut hakkına sahiptir" şeklinde bir hüküm olmamasını kast ediyorum. Sadece devlet gerekli tedbirleri alır gibi ni şey deniyor. -
@sadaretkethüdası temel hak ve özgürlükler sorusu mu anayasa- Avrupa insan hakları sorusu mu ayıptır ya, yazıktır....
-
@sadaretkethüdası Hocam bu kadar ayrıntıya gerek yok ki. Benim bildiğim Anayasa Mahkemesine sadece temel hak ve özgürlüklerin ihlali konusunda bireysel başvuru yapılabilir. Soruda 3 şık temel hak ve özgürlükler ile ilgiliydi diğer 2 şık da sosyal ve ekonomik haklarla ilgili. Konut hakkı ve eğitim hakkı ikiside sosyal ve ekonomik hak. O zaman ikisi içinde başvurulamaz.