Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
-
@lysisminos hocam ben kaymakamlık sınavından geldiğim için bunun böyle olduğunu biliyordum ama normal şartlarda aşırı detay bir soru bu
-
Barajı geçen arkadaşları tebrik ediyorum öncelikle, ben de şeye takılmıştım mesela, ne kadar doğruyum bilemiyorum yanlış da olabilir. Almanya'nın beş daimi üye olarak veto hakkı sorusunda, tamam Almanya doğru; bununla birlikte mesela UNESCO için bilim kültür... iletişim alanında faaliyette bulunduğu yazıyordu. İletişim alanı var mıydı konusunda tereddüt yaşadım mesela. Kelime oyunları döndüğünü düşündüm. Bazı sorular cidden iki şık arasında kalmalık türdendi.
-
@elettronicaeng hocam orada ufak bir ayrım var. Temel haklar dediğimiz zaman içine üç başlık giriyor.
- kişi hakları
- sosyal ve ekonomik haklar
- siyasi haklar
Yani sizin dediğiniz ayrım kişi hakları ve sosyal/ekonomik haklar ayrımı fakat temel haklar dediği zaman hepsi içine giriyor
-
@sadaretkethüdası Benim temel haklardan kastettiğim sadece kişisel haklar yanlış yazmışım mesajımda.
-
Biraz da pratik düşünmek lazım evsiz birisi devlete ev vermediği için dava açsa kazanır mı dünyada gelişmiş ülkelerde bile bir sürü evsiz var.
-
@sadaretkethüdası ben itiraz edicem temel hak ve hürriyetler konusunun kapsamının içeriğinden fazlaca genişletildi Avrupa İnsan hakları sözleşmesi ve anayasamız ile ortak olan hakların hangileri olduğunu kaldı ki bireysel başvurunun temel hak ve özgürlük sorusunun önüne geçtiğine benzer seyler yazip düzenleyio itiraz edicem 24.00 da mi itirazlar son bilginiz var mi
-
@elettronicaeng Aym'ye başvuru yaparken temel haklardan başvuru yapabiliyoruz. Yani orada kişi hakları ya da sosyal ekonomik hak ayrımı yapılmıyor sadece AİHS'de olup olmaması önemli
-
Konut Hakkı Anayasal bir haktır. Ama AYM bireysel başvuru yapabilmenin şartı ilgili hakkın AIHS kapsamında da düzenlenmiş olmasıdır. Sorular açıklanmadan evvel bu mantıkla konut hakkını işaretlediğimi söylemiştim. Şıklardaki diğer haklar AIHS kapsamında düzenlenmişti, konut hakkı hariç. Soruda hata yok.
-
@lysisminos soruda herhangi bir yanlışlık yok ama dediğiniz gibi kapsam açısından itiraz etmek tabii ki hakkınız
-
@sadaretkethüdası aynen eğitim hakkı da sosyal haklar arasında mesela, ama AIHS’te de düzenlenmiş bir hak. Bu yüzden onunla ilgili bireysel başvuru yapılabiliyor
-
@kaymakam-hanim-0 soru hatalı diye değil soru konusunun Avrupa insan hakları sözleşmesi kısmını ilgilendirmesinden dolayı itiraz edicem
-
@lysisminos sebep? BM ile ilgili soruya da itiraz edin o halde. Herkes yapamadığı soruya itiraz etsin
-
@sadaretkethüdası Hocam doğrudur. Hukuk eğitimim yok benim mühendisim geçen seneki kpss ye hazırlanırken ki vatandaşlık dersinden hatırladığım kadarıyla biliyorum. Detayı varmış sorunun demekki.
-
@kaymakam-hanim-0 15 lirasini veren herkes istediği soruya itiraz edebilir ben bir sakınca görmüyorum
-
@lysisminos komik olur. Sınav kapsamında temel hak ve özgürlüklerden soru sorulacağı zaten yazıyor. AIHS de temel hak ve özgürlükler konusunda en temel belgelerden. Ama siz bilirsiniz tabii.
-
@kaymakam-hanim-0 sınav konusunda Avrupa insan hakları sözleşmesi yazmıyor komik değil yani
-
@lysisminos sadece temel hak ve özgürlükler yazıyor. Anayasa diye de açıkça yazmıyor o halde ona da itiraz edin
-
İptal edilirse sadece Anthony Hopkins sorusu iptal edilir film adı yanlış yazıldığı için onun dışındaki sorulara itiraz gerekçeleri yer yer haklı bile olsa biraz zorlama.
-
@kaymakam-hanim-0 sizin mantığınıza göre afrika temel hak ve özgürlükleri de soru olarak sorulabilir ve siz dogru yaptıysanız sizin açınızdan bir problem olmaz. Daha fazla uzatmayalım. Herkes istediği şeye ücreti karşılığında itiraz edebilir.
-
@muddei-hususi 657 sınıflandırma sorusu da sınav konularında kapsam dışı onun da iptal olması lazım. Zorlama değil.